Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с външен HDD WD Elements

Featured Replies

Здравейте,

Скоро закупих външен HDD Western Digital Elements Portable 2.5 2TB USB 3.0. Свързвайки го към лаптопа за да прехвърля филми 4К DV на него няма никакъв проблем.

Проблемите започват когато го свържа към Телевизор Philips 50PUS7555/12, 50" . Свървам го през USB /четох теми, че можело да се свърже и през HDMI, но той си има USB кабел в комплекта/

При свързването отнема малко време докато телевизора разпознае диска. След което при пускането на даден филм започва да се чува едно леко почукване в самия диск докато филма върви и така докато в един момент не забие и спира да излъчва!

Имам друг външен HDD който е SSD и на него филмите тръгват без никакъв проблем!

На какво може да се дължи този проблем ?

Не му достига достатъчно ток да го захрани ли? Много е голям като размер ?

Благодаря предварително!

Здравей,

Не му достига ток за механиката. Дискът е USB3.0, а ти го включваш сигурно в 2.0 и оттам ти идва драмата.

• Автор
преди 1 час, Rammkopf написа:

Здравей,

Не му достига ток за механиката. Дискът е USB3.0, а ти го включваш сигурно в 2.0 и оттам ти идва драмата.

Има ли вариянт това да се оправи или просто да върна този диск и да си купа SSD?

преди 2 часа, Rammkopf написа:

Здравей,

Може да е от кабела. И при мен понякога се появява на HD710 при вързване с телевизора, но обикновено или го прави постоянно (докато не го разкача и вържа наново) или не го прави въобще. По време на гледане не ми го е правил проблема. Чат-пат го прави като го дам на пауза за по-дълго време и то по един или два пъти най-много. С нов кабел нямах проблеми. Та моя съвет е първо да се пробва с нов кабел. А диска също е USB 3, а порта на телевизора също е USB 2. Не мисля, че е от това проблема.

Разбира се винаги е добра идея да се пусне една проверка от Win с chkdsk x: /b (x е буквата на диска). Особено ако се разкача без да се избере Safely Remove Hardware.

Честно казано, сериозно ме съмнява Western Digital да ти продадат диск със sub-standard кабел в комплекта. :)

Освен това, имам един умен телевизор Philips и съм наясно какъв боклук са.

преди 4 часа, Rammkopf написа:

Честно казано, сериозно ме съмнява Western Digital да ти продадат диск със sub-standard кабел в комплекта. :)

Освен това, имам един умен телевизор Philips и съм наясно какъв боклук са.

Той кабела може да не е боклук сам по себе си, но може потребителя да не се е отнасял с него подобаващо. :)

При мен проблема започна на втората-третата година някъде, защото кабела се беше поомачкал/деформирал с годините и работеше само под определен ъгъл. :giggle1:

Забелязах, че докато го имаше тракането диска се разпознаваше, но работеше все едно беше USB 1 и дори на по-ниски скорости дори. Докато не го разкачих и не го вързах пак. Тогава скоростта се връщаше и тракането изчезваше.

Със сигурност не беше от диска, защото показателите му бяха ОК (говоря за СМАРТ статуса и другите там проверки). Понеже имах резервен кабел Cable USB3.0 A-Micro B от други устройства и като пробвах с него проблеми нямаше.

Та поне при мен проблема беше това. Тук може да е от друго проблема. Но не пречи да се опита като цяло. Иначе HD710 на A-data ползват дискове на Toshiba, които са сравнително надеждни.

Пробвай въпросния филм дали се копира нормално от външния диск на лаптопа. Покажи и SMART статуса на въпросния диск.

преди 13 часа, Rhapsody82 написа:

Има ли вариянт това да се оправи или просто да върна този диск и да си купа SSD?

Вариант.

Думата не е оправи, а коригира, като му се купи един

преди 13 часа, B-boy/StyLe/ написа:

USB3.0

хъб с външно захранване, но ще станат много кабели.

преди 3 часа, JKirilov написа:

хъб с външно захранване, но ще станат много кабели.

Не,направо да си купи докинг станция,и един вътрешен хард .

https://dokishop.bg/products/docker

Като сме тръгнали така, директно един NAS да взима - я QNAP, я Synology ... :D Там е най-дебелата перспектива.

Да скача в едно по-марково SSD от по-читава серия и да му е мирна главата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.