Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ампер клещи

Featured Replies

Здравейте. Имам тези ампер клещи 

https://newtek.bg/shop/izmervatelna-tehnika/amper-kleshti/true-rms-2/ut216c/

Работят добре ,но ме дразни ,че при омметъра и по точно зумера е много бавен , в смисъл примерно събирам двете сонди и започва да пищи след около секунда . Сменях сондите , сменях и батериите , но същата работа. Имам и други ампер клещи както и мултицет ,но там още при докосване на двете сонди мигновено сигнализира .Имали начин за някаква настройка , калибрация или нещо което може да се направи . 

Ампер клещите основното им предназначение е да мерят ток, за мерене на съпротивление или т.н. "зумер" си ползвай уреди дето не те дразнят.

• Автор
преди 1 минута, ined написа:

Ампер клещите основното им предназначение е да мерят ток, за мерене на съпротивление или т.н. "зумер" си ползвай уреди дето не те дразнят.

Тук не съм въобще съгласен .  Ампер клещите са си толкова предназначени да мерят съпротивление ,напрежение и т.н колкото и другите уреди дето не ме дразнят.Но това е друга тема .Моля за отговор по темата . 

Щом така ти харесва, ако избираш ръчно обхвата би трябвало да реагира по-бързо отколкото на автоматичен режим.

преди 7 часа, tsvetann написа:

зумера е много бавен , в смисъл примерно събирам двете сонди и започва да пищи след около секунда

Много е вероятно да е резултат от работата на защита(гадая) - време за превключване след проверка на напрежението между сондите.

преди 7 часа, tsvetann написа:

.....Имали начин за някаква настройка , калибрация или нещо което може да се направи . 

He

• Автор
преди 3 часа, stoy@n написа:

He

Благодаря. Така си и мислех ,но все пак реших да попитам. 

преди 8 часа, JKirilov написа:

1 секунда го дразни...? Божкееее!

Ами да дразни ме. Просто до сега  съм свикнал да работя като докоснеш и разбираш веднага за какво става въпрос . А сега поставяш сондите па чакаш тоя уред да се събуди па да издаде някакъв сигнал . А ако е нещо примерно някакво реле дето само дава някакъв сигнал тоест само прицъква и искаш да го видиш дали дава верига , не можеш, защото уреда не реагира. 

Разбира се това си е мой проблем и ще си взема друг уред. Просто исках да попитам дали има някакъв шанс да се оправи . 

преди 9 часа, JKirilov написа:

1 секунда го дразни...? Божкееее!

разбира се че дразни
пулсиращ ток, примерно с честота  0.5 херца, как ще  се убедиш, освен с аналогов уред, че електрониката работи
например електрониката за управление на чистачките на кола
нима трябва да купиш осцилоскоп за това елементарно замерване
с цифрови уреди се измерват относително постоянни величини във времето
дори докато опираш сондите, данните се променят и трябва да изчакаш дискредитизатора до като спре и се установи на някаква стойност

преди 11 часа, tsvetann написа:

https://newtek.bg/shop/izmervatelna-tehnika/amper-kleshti/true-rms-2/ut216c/

Работят добре ,но ме дразни ,че при омметъра и по точно зумера е много бавен , в смисъл примерно събирам двете сонди и започва да пищи след около секунда . Сменях сондите , сменях и батериите , но същата работа. Имам и други ампер клещи както и мултицет ,но там още при докосване на двете сонди мигновено сигнализира .Имали начин за някаква настройка , калибрация или нещо което може да се направи . 

Ако са в гаранция и този "дефект" не е описан в ръководството им направи рекламация като несъответстващи на спецификацията.

като искаш да свири бързо, си купи един зумер за забравени светлини – батерийка на 9 волта, не ти трябва цял уред...

• Автор
преди 1 час, the professor написа:

като искаш да свири бързо, си купи един зумер за забравени светлини – батерийка на 9 волта, не ти трябва цял уред...

Не е удобно да нося няколко инстромента , защото зумера е само част от опциите , които ми са нужни. Както и да е ,клещите са ми служебни ще поръчам нови и ще ги пробвам преди да ги платя . 

Купи си за 15 лева обикновен мултицет! Скъпите мултицети са предназначени за прецизни измервания. Спомням си, че за една настройка на АЦП до третия знак на напрежението се наложи да прескоча до приятели за едно Флуке, на тебе с тези амперклещи няма да ти се случи дори точност до втория знак, бъди умен!:goahead:

• Автор
преди 2 часа, JKirilov написа:

Купи си за 15 лева обикновен мултицет! Скъпите мултицети са предназначени за прецизни измервания. Спомням си, че за една настройка на АЦП до третия знак на напрежението се наложи да прескоча до приятели за едно Флуке, на тебе с тези амперклещи няма да ти се случи дори точност до втория знак, бъди умен!/cdn-cgi/mirage/e724cb3f3fccb6661f8b226c520af51d0934128d4adf5ed08d08acd74f452795/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_go%20ahead.gif

Свикнал съм с ампер клещите . Пък и често се налага да се мери ток . И пак от гледна точка да не нося и мултицет и амперклещи съм избрал да използвам варианта амперклещи . Личните ми са Флюк и нямам никакви забележки към тях 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.