Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пратка от Алиекспрес се размотава някъде.

Featured Replies

Поръчка от Алиекспрес май е заминала за UK.В сайта не видях да може да отворя диспут.Писах на продавача и чакам отговор.До сега не съм имал подобен случай.Става въпрос за по-малко от 20лв.

Какво мога да направя в случая?

Към момента ситуяцията е такава.

order.jpg

order1.jpg

order2.jpg

Чакаш отговор от продавача ... 

п.п. Не знаех, че Плевен е в Англия ... :) 

...

Принципно хвърлих един боб и той ми показа, че: В момента пратката ти е в логистичен център нейде из UK и до два дена ще е в БП, т.е. пратката ти е пътувала с друга пратка към ту друг клиент, който да ти я препрати. 

При мен имаше един подобен случай, т.е. дойде при мен все едно я е пратил един от София. ;) = Кратко чакай доставка от UK ... 

Успех!

п.п. Вероятността да си купил нещо от препродавач е голяма ... ;) 

Напоследък, често пратки от Китай идват освен по Български пощи и със Speedy и ExpressOne, така , че проверете за странни съобщения на телефона - може да са ви писали вече къде ви е пратката! Другото е , че може в края на диливъри периода да отворите диспут и по решение на Али да ви върнат парите или да пуснат на ново поръчката! До сега са ми връщали парите по всички непристигнали поръчки!

преди 2 часа, ivan_pop написа:

Каква ти е оценката по география?:(

Наздраве! :)

image.png.34a79160a6dcf2943cf944967ac12bf0.png

п.п. Следващия път прикривай някои данни... ;) 

image.png.8cf8b826290d304b65e21bfdd7537eb0.png

PLEVEN LTD overview - Find and update company information - GOV.UK (company-information.service.gov.uk)

Може да се свържеш и с тази компания в Англия и да ги попиташ дали пратката не е при тях ... :) 

• Автор
преди 2 часа, dioib написа:

п.п. Следващия път прикривай някои данни... ;) 

image.png.8cf8b826290d304b65e21bfdd7537eb0.png

PLEVEN LTD overview - Find and update company information - GOV.UK (company-information.service.gov.uk)

Може да се свържеш и с тази компания в Англия и да ги попиташ дали пратката не е при тях ... :) 

Тази снимка е от преди повече от 6 години!

преди 5 часа, dioib написа:

п.п. Не знаех, че Плевен е в Англия ... :)

Колко му е, щом като Лом е във Франция?

Автора ако са объркали нещо ще ти пратят друг пакет.

преди 8 часа, ivan_pop написа:

Към момента ситуяцията е такава.

И при мен еднз от пратките е такава и е пусната за диспут:
image.png.8b554b2c02590c0be6cd4e8bdb42ce8b.png
Че и от Щатите се води тръгнала...

• Автор

Отговора на продавача.

Цитат

Friend, your package shows that it has been signed on February 10th. If it is not signed by yourself, it may be signed by your local post office. Please contact the post office to get the package

И диспута невъзможен.

Цитат
Sorry, you can not open dispute for this order.
You can "Open dispute" 10 days after the seller ships your item(s). If you have any questions about the order, please contact the seller.

преди 19 минути, ivan_pop написа:

Отговора на продавача.

И диспута невъзможен.

Ахаа, объркан е адреса, пакета ти е получен някъде от някой, ти може да получиш друг, и такива неща стават.

Защо купувате от такива платненкени сайтове и после сте като обрано лозе .Аз винаги гледам да пише  , че може да се върне или замени продукта и винаги от български без продавалници и базари .

преди 6 часа, ivan_pop написа:

If it is not signed by yourself, it may be signed by your local post office. Please contact the post office to get the package

+

преди 6 часа, ivan_pop написа:

If you have any questions about the order, please contact the seller.

Свържи се с изпращача и го питай по кои пощи го е пуснал. -> Вариант 1

Вдигаш скандал на изпращача и ти праща друго. -> Вариант 2

Успех!

п.п. Образно: Казват ти, че грешката е в пощата която е ползвал изпращача. За други въпроси да се обърнеш към изпращача. 

• Автор

Лафим си с продавача.

Това написах аз:

Цитат

I live in Bulgaria.The shipment is in England(UK) at the moment.

И отговора:

Цитат

My God, I may have sent the wrong address, friend. If you start a dispute, I will give you a full refund

И аз написах:

Цитат

I prefer to receive the item if possible.

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

А как стои въпроса с митата, с извинение, защото питането е решено, и как се прилагат до БГ или всичко е на шанс 50/50 😉 

• Автор
преди 10 часа, Lumiere написа:

А как стои въпроса с митата, с извинение, защото питането е решено, и как се прилагат до БГ или всичко е на шанс 50/50 😉 

Аз от Алито до сега никога не съм плащал мито допълнително.То в поръчката си пише, че всичко е включено в цената.

Преди месец някъде ми изпратиха една самобръсначка от Канада като подарък, от познат човек.Трябваше да платя 6-7 лв. някакви таксите в пощата.Доставкат беше за сметка на изпращача.

Цитат

Пратки със собствена стойност до 150 EUR – за тях се дължи ДДС  съгласно ставката за съответната стока (в България повечето стоки и услуги се облагат с ДДС в размер на 20%). Тези пратки са освободени от мито по силата на членове 23-24 от Регламент (ЕО) № 1186/2009.

Пратки със собствена стойност над 150 ЕUR – за тях се дължи мито и ДДС спрямо съответните ставки.

С мито се облагат стоките, които идват на територията на Европейския съюз (ЕС) от трети страни (нечленки на ЕС).

https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/receiving-stock/taxation_shipments

на 7.04.2023 г. в 12:52, цър-вул написа:

... собствена стойност до 150 EUR ...

Ей това ми е интересно ... щото не знам какво е собствена стойност??? = Това включва ли и плащането на ддс и върху прибавената стойност в следствие на "чуждия" куриер??? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.