Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчан отговор

Здравейте,с голяма трудност успях да направя ъпдеит на моя Тoshiba 40L7335D,понеже показваше само син екран и не се управляваше нито от бутоните нито от дистанционното. Всичко тръгна нормално,но с единственната забележка - КАРТИНАТА Е ОБЪРНАТА С ГЛАВАТА НА ДОЛУ.Каква може да е причината?

20230221_145557 2.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Следвайте стъпките за обръщане на картината.

Избирате  menu след това  "Settings" след това "System"  и премахвате отметката на  "Ceiling" mode.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Firmware-a който си инсталирал за твоя модел ли е?

Избягай марките ТВ: Toshiba, Hitachi,Neo, Telefunken, Crown, Finlux,Sang, Beko, Vestel.
Всички са с панел  на Vestel. И от познатите марки, нямат общо с оригиналните марки от близкото минало. Цената им е народна, качеството под средното.

Като, крайна мярка сервиз. Ако е гаранционен още по добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 56 минути, AAUUXX написа:

Следвайте стъпките за обръщане на картината.

Избирате  menu след това  "Settings" след това "System"  и премахвате отметката на  "Ceiling" mode.

Здравейте,нямам меню Sistem,или не зная къде да го търся?

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Firmware-a който си инсталирал за твоя модел ли е?

Избягай марките ТВ: Toshiba, Hitachi,Neo, Telefunken, Crown, Finlux,Sang, Beko, Vestel.
Всички са с панел  на Vestel. И от познатите марки, нямат общо с оригиналните марки от близкото минало. Цената им е народна, качеството под средното.

Като, крайна мярка сервиз. Ако е гаранционен още по добре.

Не е гаранционен а софтуера не е точно за този модел,но пишат ,че уж ставал.Не можах да намеря точния софтуер.Ако знаете саит за истински Firmware-a ще цъм благодарен да ми го пратите!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Цеко написа:

Здравейте,нямам меню Sistem,или не зная къде да го търся?

:emoji_objects-68:= system в някой модели е така изборазена опцията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Бате Цеко, кат не можеш едно меню да разцъкаш, гледай го така!

Може да пуснеш въжета от тавана и да се провесващ с главата надолу...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

О

Благодаря,но от Казми Елекон не става ,забива ме...След много търсене и проби намерих един френски саит,но изображението е обърнато.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 часа, Цеко написа:

Каква може да е причината?

Налял си грешен софтуер. Кой ти каза че трябва да го правиш?  Отиваш в сервиз да ти го оправят докато все още работи частично и не е станал труп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета!

преди 16 часа, JKirilov написа:

Бате Цеко, кат не можеш едно меню да разцъкаш, гледай го така!

Може да пуснеш въжета от тавана и да се провесващ с 

Виждам,че разбираш от "разцъкване",затова изпращам снимки на меню "сис.информация",за да кажеш как да стане.Колкото до въжета от тавана,няма как да стане понеже телевизора го гледам на двора...ха-ха-ха.

20230222_094057.jpg

20230222_094400.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма аз да ти казвам!

на 21.02.2023 г. в 16:24, Цеко написа:

Не е гаранционен а софтуера не е точно за този модел,но пишат ,че уж ставал.Не можах да намеря точния софтуер.Ако знаете саит за истински Firmware-a ще цъм благодарен да ми го пратите!

Т.е. ти знаеш на кой точно модел си качил фъруера. По името му намираш Ръководството за потребителя (на английски е User manual, на руски сам ще се сетиш). Почваш да четеш и намираш къде е точно въртенето за таванен вариант. Или дали изрично пише, че няма такъв.

Eто примери за по-качествените ТВ приемници:

Действай и успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 22.02.2023 г. в 18:11, JKirilov написа:

Няма аз да ти казвам!

Т.е. ти знаеш на кой точно модел си качил фъруера. По името му намираш Ръководството за потребителя (на английски е User manual, на руски сам ще се сетиш). Почваш да четеш и намираш къде е точно въртенето за таванен вариант. Или дали изрично пише, че няма такъв.

Eто примери за по-качествените ТВ приемници:

Действай и успех!

Здравей отново,много неща прерових и изпробвах,но за съжаление за сега без резултат .Не мога да вляза във серв.меню.Стигам до режим S iи от там до никъде.Излизат характеристики,които не са активни.Пращам снимки;Ако нещо можеш да помогнеш ще съм благодарен!

20230224_053256.jpg

20230224_054020.jpg

20230224_053410.jpg

20230224_053344.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом метода за гледане предложен от "Кирилов" не ти допада , понеже го гледаш в "градината" аз предлагам още един.

Сваляш телевизора от стойката и го завърташ на 180 градуса, закрепяш го отново на стойката (с това ще се справиш), сядаш и спокойно си гледаш телевизия!

Сега сериозно!

Не може да сменяш Фърмуер на телевизор със какъвто ти падне и да чакаш нещо да се случи. Това ти което си направил е абсурдно, понеже си чел някъде, че може би става. Някой ти е казал-написал. По тази твоя логика излиза, че няма смисъл да се прави обновление на различните модели телевизори и публикуваната последна актуализация, важи за всички модели. Четеш си темата, но на диагонал. Филипов изрично ти е посочил процедурата как да постъпиш. Защо смяташ, че всичко умееш? Спасението ти е в сервиза а не с твоя намеса. Вярно е, че телевизора е твоя и с него можеш да си правиш каквото си искаш, но в такъв случай не трябваше да питаш из интернет, а да действаш. Ако ти се наложи(не дай си боже) операция, сам ли ще си я направиш със сатъра за месо? В интернет има модела със всичко описано за него(не и от тази непозната за мен фирма която си посочил)  Има му и пълната електрическа схема като сервизно описание, както ти е написал "Кирилов" Явно не можеш да се справиш, защото това не ти е и работата. Аз обикновено такива документации ги публикувам към поста си, но този път няма да го направя, защото от твоите действия с него съм напълно уверен, че ще го пратиш в коша за боклук. Всички се смеете на американците че били смотани и не можели да си сменят електрическата лампа в стаята, но това е ясно доказателство за развитието им. Всеки върши това, за което е учил и умее да го прилага. А българина с чука, и телта в ръце може да направи и космически кораб. Да, ама не, както казваше един наш министър председател!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Mr. ?? написа:

Опитай с някой от следните метода:

Благодаря за отговора! С първия метод влиза в режим S ,но там няма нищо като меню factory,само тех. данни. Останалите методи не работят. Телевизора е смарт 3Д.Зареждах нов  софтуер който може би не е за него (макар ,че пишат че става )Всичко работи самo картината е oбърната.Oще веднъж благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Цеко написа:

Благодаря за отговора! С първия метод влиза в режим S ,но там няма нищо като меню factory,само тех. данни. Останалите методи не работят. Телевизора е смарт 3Д.Зареждах нов  софтуер който може би не е за него (макар ,че пишат че става )Всичко работи самo картината е oбърната.Oще веднъж благодаря!

Тогава единственно, остава да го занесеш в добър сервиз. Който да го ремонтират. Да му инсталират точния последен firmware/софтуер,  или да "влезнат" в сервизното меню.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз какво написах? Не е дал модел на панела, налива каквото му падне. Като съвсем издъхне и вече престане да чете и флашка какво? Някой ще си играе да сваля памети и да се мъчи на програматори заради мераците на някакви тенетемейци, дето се упражнявали на база на клипове? Стигне ли се дотам цифрата става съвсем друга - по 3,14.

Сервизното меню и съответната документация е за сервиза, за потребители има книжка с изделието, или user manual.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

1679317998204.jpg.337e51f8110ee85b5cea5f1edbd3d1b9.jpgЗа съжаление във този форум на "всезнайковците" Кирилов и Филипов (първият ме упрекна ,че не мога да "разцъкам едно меню",а вторият ме нарече "тенетемеец"),не намерих истинския компетентен отговор.На останалите колеги които се отзоваха и ми писаха ГОРЕЩО БЛАГОДАРЯ! Сега телевизора ме е супер и изглежда така:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Цеко написа:

1679317998204.jpg.337e51f8110ee85b5cea5f1edbd3d1b9.jpgЗа съжаление във този форум на "всезнайковците" Кирилов и Филипов (първият ме упрекна ,че не мога да "разцъкам едно меню",а вторият ме нарече "тенетемеец"),не намерих истинския компетентен отговор.На останалите колеги които се отзоваха и ми писаха ГОРЕЩО БЛАГОДАРЯ! Сега телевизора ме е супер и изглежда така:

Как решихте проблема, със смяна на софтуера или опция от менюто?

Поздрави :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...