Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Опит за възстановяването на Windows 10, cлед ERROR: 0xc000000f

Featured Replies

Здравейте,

в момента водя много трудна кореспонденция с форума, защото я водя от телефона си. Компютърът ми е със Blue Screen и не работи. Миналата година след последната ми преинсталация на ОС, си направих неин Backup на флашка.Направих я с помощта на Macrium. Сега ми се наложи да я пробвам ( макар че досега не съм я ползвал ), след поредното "крушение" !  Когато се опитах да започна ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО, се сблъсках с неочакван за мен проблем !? В папката Macrium Backup, която съдържа "възстановителния файл", той е раздробен на 6 еднакви по размер, номерирани късове. Сега правя опити да ви кача снимка от случилото се от "img321.com", но не се получава ...

Като гледам, проблема би трябвало да се оправи с инсталационния носител през cmd.

Това пробва ли, защо реши директно да възстановяваш от backup? Какъв е проблема, че въпросния backup е на части?

преди 30 минути, Optium написа:

Здравейте,

в момента водя много трудна кореспонденция с форума, защото я водя от телефона си. Компютърът ми е със Blue Screen и не работи. Миналата година след последната ми преинсталация на ОС, си направих неин Backup на флашка.Направих я с помощта на Macrium. Сега ми се наложи да я пробвам ( макар че досега не съм я ползвал ), след поредното "крушение" !  Когато се опитах да започна ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО, се сблъсках с неочакван за мен проблем !? В папката Macrium Backup, която съдържа "възстановителния файл", той е раздробен на 6 еднакви по размер, номерирани късове. Сега правя опити да ви кача снимка от случилото се от "img321.com", но не се получава ...

Я кажи какви настройки си правил на Macrium-

• Автор
преди 4 часа, Proshark написа:

Я кажи какви настройки си правил на Macrium-

• Автор

http://forum.skynomad.net/gallery/displayimage.php?pid=18958&fullsize=1

Смятам че опитах всичко по силите си, но нищо не се получи!                   Имах 3 точки за Възстановяване от инсталирани модули, но и трите ми опита бяха напразни !                        С "Comand Prompt" нещата също не се получиха, защото командите които задавах, увисваха...неизпълнени!                     Единствено което ми остана е:.        1./ флашката с бейкъпа на Windows 10, която ме безпокои дали е изправна !?                                        2./ Нова преинсталация на ОС.       А, относно настройките на Macrium не мога да си спомня нищо в момента, защото са ми "Defoult" и не съм пипал нищо по тях. Те са си такива още от времето на инсталирането и в сервиза !         Молбата ми е за помощ, от хора които са ползвали тази програма и могат да ми дадат съвет в тази трудна ситуация.                               Затруднението ми идва също и от немаловажния за мен факт, че и цените в компютърните сервизи са се вдигнали с 50 процента, заради инфлацията тази година !

Провери флаш паметта за грешки, може да пробваш файловете 1 по 1 дали ще се копират нормално. За в бъдеще имай в предвид, че архив само на 1 място не е сигурно дали ще работи в последствие, най-добре на поне 2-3 различни носителя.

• Автор

1./ Как да проверя това USB /чисто ново е и въобще не е използвано до сега / за    грешки kaто лаптопа ми е със СИН ЕКРАН и ...не работи !?

2./ Има ли някакъв инструктаж в интернет пространството, даващ     "светлина" за моя случай !?

преди 9 часа, Optium написа:

http://forum.skynomad.net/gallery/displayimage.php?pid=18958&fullsize=1

Смятам че опитах всичко по силите си, но нищо не се получи!                   Имах 3 точки за Възстановяване от инсталирани модули, но и трите ми опита бяха напразни !                        С "Comand Prompt" нещата също не се получиха, защото командите които задавах, увисваха...неизпълнени!                     Единствено което ми остана е:.        1./ флашката с бейкъпа на Windows 10, която ме безпокои дали е изправна !?                                        2./ Нова преинсталация на ОС.       А, относно настройките на Macrium не мога да си спомня нищо в момента, защото са ми "Defoult" и не съм пипал нищо по тях. Те са си такива още от времето на инсталирането и в сервиза !         Молбата ми е за помощ, от хора които са ползвали тази програма и могат да ми дадат съвет в тази трудна ситуация.                               Затруднението ми идва също и от немаловажния за мен факт, че и цените в компютърните сервизи са се вдигнали с 50 процента, заради инфлацията тази година !

Screenshot-1.png

Това имаш ли го ?Предполагам не ,лично аз бих изтеглил един Sergei Strelec's WinPE 2023.01.30

Macrium-а там работи ,а така като гледам файловете на снимката май са от диферентни образи...Зареди от образа ,стартирай Macrium,намери папката с резервните копия и възстанови...нищо не губиш...

• Автор

Благодаря, ви за идеята която ми дадохте ! Защото реших утре да отида в сервиз на мой познат, който миналата година ми прави последната преинсталация. Не се наемам да извърша всичко което ми казахте сам, защото явно нещата се усложниха ! Преинсталация е най-лесният начин, но пък затова тя ти изтрива цялата информация от устройството и след това ти "сервира", допълнително куп с проблеми !

Засега разполагам с аварирал лаптоп "Тoshiba Satellite", 64 гигабайтова флашка "Аpacer" c евентуален "бейкъп" и стартиращ DVD диск на програмата "Macrium Reflect System Recovery"

Така че г-не, при описаните от мен обстоятелства, aко има нещо което да добавите, за да ни улесните утре в работата...кажете го !

• Автор
на 28.02.2023 г. в 12:33, Proshark написа:

Macrium-а там работи ,а така като гледам файловете на снимката май са от диферентни образи...                                                                        Зареди от образа ,стартирай Macrium,намери папката с резервните копия и възстанови...нищо не губиш...

Минаха 3 дни от момента в който си възстанових ОС Windows 10 Pro и сега след като я ползвам успешно,

мога спокойно да публикувам този коментар.

Жалко е че никой в този форум не можа да ми каже НАВРЕМЕ че това е ПРАВИЛНОТО подреждане на образите

при архивирането ОС на Windows, когато се използва флашка !

Защото при свалянето от диск, файлът е само ЕДИН, докато тук се наблюдава "група" от последователни файлове.

В сервиза вече нагледно видях как латопа започна последователно да сваля и запаметява образите, подредени с номера

във флашката.

Но за съжаление тази елементарна процедура, която можех да си я извърша в къщи самостоятелно, трябваше да я заплатя

в компютърния сервиз !

За това моля АДМИНА,

да отдели тази тема в архив, за да могат тези след мен, които се сблъскат с подобен проблем за в бъдеще,

да се справят сами без . . .допълнителна помощ !

Изглед на Macrium Backup на Windows 10 от USB.jpg

Просто софтуера ти е разделил файловете на части с размер на DVD диск, като гледам колко са големи. За това, че ти не си се справил с нещо толкова елементарно и си търсил сервиз, без да обясниш точно какво се случва, си е твой проблем, няма как да гадаем какво точно си опитвал от това

на 28.02.2023 г. в 2:21, Optium написа:

всичко

Обикновено възстановяването с кой да е софтуер става по един и същ начин, избираш папката или файла/файловете, където са архивите и е нормално да посочиш като първи този с най-малката цифра. Това е все едно да имаш инсталация, разделена на дискове - започва се с диск с номер 1 и след това следващите.

• Автор

Просто софтуера ти е разделил файловете на части с размер на DVD диск, като гледам колко са големи.

Не отправям упреци и обвинения за некомпетентност към никого, защото болшинството от участвуващите

в обикновенни и специализирани сайтове в България, го правят за удоволствие и запълване на времето !

И тук в Каldata хората които разбират нещата по същество / като вас / са малцина и се броят "на пръсти" !

Моето объркване се състоеше в това, че подобна реконструкция на ОС система се опитах да я правя за първи път

в домашни условия, защото ми писна всяка година да си преинсталирам "Уиндоуса", да ходя по сервизи и да си давам

парите . . .бадева ! За това миналата година след последната ми преинсталация, си направих две флашки:

А./ Първата ми я направиха в сервиза на цялата оперативна с-ма, без приложения и файлове - чиста

Б./ Втората си я направих след един месец с Macrum Reflect, когато си напълних ОС с приложения / version Pro и по мой избор /

и нужната ми конфиденциална информация.

За това настоявах /за да си спестя един месец труд/, да си направя преинсталацията от флашката с Macrum Reflect.

Затова прегледах цялата документация на тази програма свързана с моя случай. Но никъде не видях подобно разположение

на файлове в папката "Macrium Backup" !?

Наравих си труда и отидох в няколко сервиза за компютри за допълнителни консултации и започнах да пиша теми по този въпрос.

Но не получих никъде УТВЪРДИТЕЛЕН отговор и насърчение, че съм на правилен път !

Това ме накара, за да не "изпортя" нещата /защото смятах че съм допуснал някаква грешка при архивирането

на оперативната ми система/, да отида за  "по-сигурно" в сервиз за компютри.

***Имам и един друг неприятен проблем който ме съпътствува вече няколко години !

Паролата която бях поставил на BIOS съм я забравил, а сега се подсетих за нея докато компютъра ми беше с "Blue Screen".

Отварянето му в сервиз се установи че е твърде сложна и скъпа процедура, тъй като ще е нужно неговото препрограмиране.

Не се знае също дали процедурата ще бъде успешна или ще превърнат комютъра ми в . . .купчина "старо желязо" !?

Spoiler

За свръзка може да ползвате този ел.адрес: [email protected]

Избор на резервно копие от Macrium Backup_1.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.