Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на два усилвателя към усилвател

Featured Replies

Здравейте! Въпроса ми е доста аматьорски, за което се извинявам. Прави ми впечатление от постове на други колеги, че когато имат два или повече дека свързани към един усилвател, при запускане на музика от единия, индикаторите на другия (другите) също отчитат. Та въпроса ми е следния: Как става свързването между дековете и усилвателя? Благодаря предварително.

Разрешен от Михайлов

През пулт могат да бъдат свързани няколко на брой дека и крайни стъпала (усилватели) в зависимост от входовете и изходите с които разполага.

преди 3 часа, Гост 5 написа:

при запускане на музика от единия, индикаторите на другия (другите) също отчитат.

Не съм виждал такова чудо, но е е изключено. Би се дължало на неправилно свързване.

Ти обаче какво точно питаш, понеже и заглавието ти е мама плаче, грамфон свири...?

• Автор

Да, видях грешката си. Имах предвид два дека към усилвател. Абе влезте и вижте в някоя група за аудио техника всеки втори фукльо го е направил това, а ти ми пишеш, че не е възможно.

преди 28 минути, Гост 5 написа:

Абе влезте и вижте в някоя група

От к'ъф зор? Не ти да постнеш линк, а ние да ходим. Технически е невъзможно сигналът от единия дек да се визуализира на другия, освен, ако дековете не са свързани помежду си

преди 1 минута, цър-вул написа:

Технически е невъзможно сигналът от единия дек да се визуализира на другия, освен, ако дековете не са свързани помежду си

не мисля че е невъзможно
на дековете индикаторите са свързани към изхода и ако е свързал изходите с жицата става маматасийбало
особено ако са пуснати двата дека едновременно и сигналите са в противофаза по време на думкане
дето каза Бушона, през смесителен пулт и ша стане да стане...тъй де, ку ней дрът кът мен да муй перманентно мека

преди 44 минути, Гост 5 написа:

Да, видях грешката си. Имах предвид два дека към усилвател. Абе влезте и вижте в някоя група за аудио техника всеки втори фукльо го е направил това, а ти ми пишеш, че не е възможно.

Към усилвател можеш да вържеш и 4 дека, стига последният да има нужните входове. Въпросът на колегата беше, ти какво точно искаш да постигнеш с това, а не ние да влизаме и да гледаме глупостите на лапетиите из интернет. Няма нищо интересно, така както си го написал, за да ти се отговаря! А и едва ли по вече ще си погледнеш темата.

преди 13 минути, цър-вул написа:

освен, ако дековете не са свързани помежду си

тъй де и двата вързани с жицата към входа на усилвателя
това ся го видях

• Автор

https://www.facebook.com/groups/483132045806582/permalink/1364664560986655/

Не е въпрос на зор. Попитах някой дали знае как става свързването на компонентите, ако никой не знае, преживява се...

преди 3 минути, Гост 5 написа:

Не е въпрос на зор

аве не знам точно какъв ти е зора, като гледам групата е поверителна

преди 22 минути, овню написа:

тъй де и двата вързани с жицата към входа на усилвателя
това ся го видях

тцъ, от ниско волтов сигнален изход на единия към вход на другия и обратно. От единия подаваш сигнал за запис на другия и от втория подаваш сигнал за запис към първия.

преди 1 минута, цър-вул написа:

тцъ, от ниско волтов сигнален изход на единия към вход на другия и обратно

твай мултивибратор
аз имах предвид жиците от изходите към входа на усилвателя без нищо друго е практически накъсо свързани изходи

преди 2 минути, овню написа:

аз имах предвид жиците от изходите към входа на усилвателя без нищо друго е практически накъсо свързани изходи

А, ся помисли как индикаторите на втория ще реагират от сигнала на първия. 
Ниикак!

преди 5 часа, Гост 5 написа:

при запускане на музика от единия, индикаторите на другия (другите) също отчитат.

Те твай болката

преди 11 минути, цър-вул написа:

А, ся помисли как индикаторите на втория ще реагират от сигнала на първия. 
Ниикак!

отказвам се да се обяснявам
да го направи както е казал Бушона (aauuxx)

преди 57 минути, Гост 5 написа:

https://www.facebook.com/groups/483132045806582/permalink/1364664560986655/

Не е въпрос на зор. Попитах някой дали знае как става свързването на компонентите, ако никой не знае, преживява се...

Не само това приятелю, ние знаем също така и всичко. Когато аз съм имал няколко дека, ти си бил в течно състочние,,,

Ако обаче искаш да свършиш нещо с твоите декове и усилвател, просто кажи и дай моделите? От значение е също така дали дековете са с 2 или с 3 глави!

• Автор

Едва ли си столетник Кирилов. Очевидно тук сте събрали само философи, които празнословят.

преди 3 минути, Гост 5 написа:

Едва ли си столетник Кирилов. Очевидно тук сте събрали само философи, които празнословят.

някои се опитват да помогнат
най-простото решение е суматор  с резистори за да не се окъсяват изходите на дековете

един линк на прости решения
https://bg.techinfus.com/cifrovaya/prochaya-cifrovaya/mikshernyj-pult-svoimi-rukami.html

Ясно е всичко. Човекът нито усилвател има, нито 2-3-4 дека. Просто прочел в сурат тефтера как мърдали едни индикатори и до там...

Т.е. помощ не търси, търси лакове! :angry:

преди 12 часа, овню написа:

на дековете индикаторите са свързани към изхода

Не уточняваш на кой изход! Спомни си, че са индикатори за ниво

• Решение

А ако става дума как да се свържат два дека и крайно стъпало, така че да мърдат индикаторите и на трите свирки, на мен ми хрумва следното тъпо техническо решение: трябва ти предусилвател с два изхода, като трябва да могат да работят и двата изхода едновременно (имам такъв). Свързваш изхода на дека, от който ще подаваш музиката, към вход на предусилвателя. От единия изход на предусилвателя захранваш крайното стъпало с големите чистачки. А от втория изход на предусилвателя подаваш сигнал към входа на втория дек. Втория дек го включваш в режим запис и го стопираш на пауза. Нивото на мърдане на индикаторите на втория дек го регулираш с врътките за регулиране на нивото на запис на втория дек.

преди 2 часа, Михайлов написа:

А ако става дума как да се свържат два дека и крайно стъпало, така че да мърдат индикаторите и на трите свирки

Наистина ли мислиш, че точно за това става дума? :)

• Автор

Г-н Михайлов, благодаря за изчерпателния отговор. Пожелавам Ви приятна вечер!

Бихте ли споделили снимка  или марка и модел на предусилвателя?

преди 4 часа, Михайлов написа:

А ако става дума как да се свържат два дека и крайно стъпало, така че да мърдат индикаторите и на трите свирки, на мен ми хрумва следното тъпо техническо решение: трябва ти предусилвател с два изхода, като трябва да могат да работят и двата изхода едновременно (имам такъв). Свързваш изхода на дека, от който ще подаваш музиката, към вход на предусилвателя. От единия изход на предусилвателя захранваш крайното стъпало с големите чистачки. А от втория изход на предусилвателя подаваш сигнал към входа на втория дек. Втория дек го включваш в режим запис и го стопираш на пауза. Нивото на мърдане на индикаторите на втория дек го регулираш с врътките за регулиране на нивото на запис на втория дек.

Нещо, което може да стане и без предусилвател!

преди 21 часа, цър-вул написа:

От единия подаваш сигнал за запис на другия и от втория подаваш сигнал за запис към първия.

Пускаш свирка от първия, вторият - на запис с пауза - всички VU индикатори работят
Пускаш свирка от втория, първият - на запис с пауза - всички VU индикатори работят

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.