Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със звука през слушалките

Препоръчан отговор

Вчера сина ми не знам какво е направил, но компютъра му се е рестартирал, след което има проблеми със звука в слушалките. Звукът е много по-тънък, някои елементи на самите звукове при слушане на музика и приложения за разговори не се чуват. Интересното е, че ако пусна звука чрез кабел на спийкъра на монитора звука е нормален, но през слушалките всичко е странно и много звуци се губят. Компютърът е с Windows 8.1. Пробвах в Headphones Properties/Advances да избера различни формати, или да ги възстановя по подразбиране, но резултат няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Работят на лаптопа, както и други слушалки работят на лаптопа нормално, но на настолният компютър е същият резултат, както съм описала по-горе.

Специално за жака проверявах много пъти и ги включвах на задния панел и този в горната част, където са копчетата за включване и рестартиране (за да изключа проблем със самият жак). Според мен проблема е софтуерен или по-скоро сина ми нещо е направил с настройките

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Влизах и пробвах доста варианти в настройките, затова реших да попитам за съвет тук, тъй като аз не намерих решение на проблема 😕

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

От диспечера на устройства деинсталирайте аудио контролера и рестартирайте. След рестарта системата ще инсталира отново драйвъра и ще поиска рестарт. След втория рестарт тествайте слушалките.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А дъното нали има звукова карта. На тая звукова карта контролен панел за управление на звука инсталиран ли е? Ако е инсталиран влез в тези настройки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, цър-вул написа:

От диспечера на устройства деинсталирайте аудио контролера и рестартирайте. След рестарта системата ще инсталира отново драйвъра и ще поиска рестарт. След втория рестарт тествайте слушалките.

Това вече го направих 2-3 пъти и нямаше никакъв резултат за съжаление.

преди 6 минути, plmen88 написа:

А дъното нали има звукова карта. На тая звукова карта контролен панел за управление на звука инсталиран ли е? Ако е инсталиран влез в тези настройки.

Не съм сигурна това къде трябва да го проверя. Може ли малко повече информация

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, цър-вул написа:

На компютъра звук през колони им ли, нормален ли е?

Ползвам ТВ за монитор и пробвах да пусна звука от компютъра към монитора, чрез кабел с жак 3,5 мм и звука излиза нормален през говорителя на монитора. Проблемът е само със звука през слушалките

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Raze написа:

През същия изход, в който са включени слушалките ли?

Да. Пробвах и през двата изхода и резултата е един и същи. На говорителя на монитора перфектен звук, през слушалките звученето е различно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разгледай настройките, някакви звукови подобрения може да са активирани. Виж и дали не е настроен по някакъв начин 5.1 звук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Малко по-рано пробвах да ъпдейтна драйвера чрез автоматично търсене в интернет, но пак е същото, а не знам какъв е типа на звуковата ми карта за да потърся конкретно

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

image.png.e43d829f8a221d853b0468f77bf6a7fb.pngimage.png.5909988de255710e3a62fcff4d6e5caa.pngИнтересно, че давам accept и download и след това ми се появява на втората снимка както е без да ми свали никакъв файл с драйвери. Просто опцията за сваляне изчезва, а реално нищо не се случва

Сега видях китайските символи и ги пуснах през гугъл преводача: Връзката към продукта е празна, моля, намерете продукта от страницата на центъра за изтегляне и щракнете върху иконата за изтегляне, за да изтеглите нормално

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, цър-вул написа:

Ами качих драйвера, но... няма промяна в звука възпроизведен през слушалките, а сега изчезна и опцията да пускам звука през спийкъра на монитора

image.png.62348afa5f3db65c99ac657f0200d342.pngimage.png.ac843d0bcec3b5e5e29896b8e82b559c.pngimage.png.3f838c5e3697cdb88590d31128ff1419.pngimage.png.37d58f6ba64271a5006da5d0d41aaf92.pngУж е опцията спийкър, а звука се възпроизвежда само през слушалките сега

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Покажете сега контролния панел на Realtek:
[Winkey]+[R]>напишете control и натиснете [Enter]. В новия прозорец горе вдясно срещу View by: изберете Large icons.
Надолу в прозореца намерете Realtek HD Audio Manager

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...