Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Виваком рутер недостъпен

Препоръчан отговор

Платформата My Contact , през която по-рано можеше да се влезе в настройките на рутера, очевидно не работи. Отваря се, но каквото и да се въведе за име и парола-не става.(Имам пред вид числата в договорите ми). Обадих се на 123-препоръчаха ми да използвам уебсайта им, където имам регистрация. Там, в настройки-интернет настройки има няколко неща, които имитират влизане в рутера. Казвам имитиране, защото на каквото и да опиташ, нищо не работи (виж картинката). На практика вивакомският  рутер е недостъпен за правене на настройки. Имам един стар рутер : MSI , вадя вивакомския , пъхам него и всичко си работи-през 192.168.1.1 се отваря  , правя си настройки и всичко е ок. Но този рутер е стар и бавен, вивакомският е по-добър, но не може да се променят име на мрежата, парола и пр. Трябва ли да купувам нов рутер или има някакъв начин за влизане във вивакомския, който явно е произведен със специални характеристики, като даже няма фирма, а пише WIFI Router Vivacom. 

222.png

Екранна снимка (23)_cr.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рисетни рутера! Поизчакай, да си дръпни настройките и пак пробвай през платформата! Това го правиш , ако преди през платформата е сработвало да го донастройваш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Рисетни рутера! Поизчакай, да си дръпни настройките и пак пробвай през платформата!

Забравих да напиша, че резет с бутона отзад променя името на мрежата в "VIVACOM_NET" , рутерът работи, устройствата получават достъп до мрежата, но не може да се разбере парола има ли, същата ли е. Дръпването на настройките връща нещата в изходно положение.

преди 6 минути, ДзВяРа! написа:

User - root

Pass - vivaNETway

Не става- не я намира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не става ясно, търсенето на път вътре в рутера дали трябва да става през устройство, което получава интернет от него, или може от друг компютър в домашната мрежа с интернет през ЛАН кабел.

току-що, ДзВяРа! написа:

User - user

Pass - user

Това къде да се въведе-в MY Contact , защото през 192.... нищо не става.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, N47X написа:

Не става ясно, търсенето на път вътре в рутера дали трябва да става през устройство, което получава интернет от него, или може от друг компютър в домашната мрежа с интернет през ЛАН кабел.

Със каква ОС си?

login-79885-small.webp

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, N47X написа:

А през .0.1 пробва ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лепенка някъде няма ли със стандартните потребител и парола??? 

Влиза се през браузера. 

Ето моя:

image.png.6a18860e45f75f7004f0f7f2683065b4.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, N47X написа:

Шо не си купите някакъв двубандов хубав рутер и да си го настройвате както си желаете? Аз техният така наречен рутер, както съм го приел, така си седи прибран в кутийката някъде по шкафовете. Да бе поне от по-новите им гигабитови и двубандови!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нещо аз ли не мога да разбера, искаш да влезнеш във Рутера на Виваком за да промениш някакви настройки?

Не можеш да влезеш или можеш да влезеш?

Не ви ли казват какви са Името и Паролата или е тайна?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Шо не си купите някакъв двубандов хубав рутер и да си го настройвате както си желаете?

:offtopic_s:Щото някои хора "нямаме" пари ... :) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, dioib написа:

:offtopic_s:Щото някои хора "нямаме" пари ... :) 

А всеки месец за интернет имате ? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, N47X написа:

Забравих да напиша, че резет с бутона отзад променя името на мрежата в "VIVACOM_NET" , рутерът работи, устройствата получават достъп до мрежата, но не може да се разбере парола има ли, същата ли е. Дръпването на настройките връща нещата в изходно положение.

Не става- не я намира.

Някои рутери, забраняват последващо влизане, с един браузер. Пробвай с друг.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай през: 192.168.0.1

Или отвори cmd и напиши: ipconfig и намери "Default Gateway..." виж да не би да е съвсем различно IP. При някои рутери не винаги завършва на 0.1/1.1

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Rivolta написа:

Пробвай през: 192.168.0.1

Или отвори cmd и напиши: ipconfig и намери "Default Gateway..." виж да не би да е съвсем различно IP. При някои рутери не винаги завършва на 0.1/1.1

Аз точно затова го попитах със каква ОС е! Ако няма cmd какво ще отвори?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако няма достъп до компютър, може да свали приложението "Fing" през мобилни данни. Там също пише информация относно рутера.

Аз точно затова го попитах със каква ОС е! Ако няма cmd какво ще отвори?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Rivolta написа:

Там също пише информация относно рутера.

На всеки рутер има лепенка на която са показани неща по подразбиране какви са. 

:offtopic_s:Да се надяваме, че не е маниак да маха неща от дадени му устройства, че не му харесват някакви лепени да са му по нещата които са около него. = Примерно аз както правя със запалките ... :)  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Rivolta написа:

Ако няма достъп до компютър, може да свали приложението "Fing" през мобилни данни. Там също пише информация относно рутера.

Ако телефона му е от старите със копчета, аз и такъв ползвам?

По твоя метод можем да предполагаме варианти, които няма да му свършат никаква работа. Най-добре е да каже какво има и тогава да му предложим!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да не отварям нова тема, някой ако знае пък име и парола на двубандовия рутер на вивата Смартком sam-4f1f-tt-ww-vc да сподели!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Да не отварям нова тема, някой ако знае пък име и парола на двубандовия рутер на вивата Смартком sam-4f1f-tt-ww-vc да сподели!

User: root
Pass: smartSAM

с изваден кабел към нета след рестарт

Става ето така:
1. Махате входния LAN кабел,
2. връзвате компа с LAN кабел на един от 4те порта
3. С клечка за зъби натискате за 10 секунди бутона "Reset" (не е опасно, рутера просто се ресетва но вие така или иначе нямате настройки там които да загубите)
4. Влизате на 192.168.1.1 с root / vivaNETway
5. В administration>>management сменяте паролата на админа root
Оттук нататък си ползвате новата парола и тя работи дори през wifi

Оригиналната парола vivaNETway работи само след Reset и само по LAN кабел

Други модели и доставчици има ли? :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

User: root
Pass: smartSAM

с изваден кабел към нета след рестарт

Става ето така:
1. Махате входния LAN кабел,
2. връзвате компа с LAN кабел на един от 4те порта
3. С клечка за зъби натискате за 10 секунди бутона "Reset" (не е опасно, рутера просто се ресетва но вие така или иначе нямате настройки там които да загубите)
4. Влизате на 192.168.1.1 с root / vivaNETway
5. В administration>>management сменяте паролата на админа root
Оттук нататък си ползвате новата парола и тя работи дори през wifi

Оригиналната парола vivaNETway работи само след Reset и само по LAN кабел

Други модели и доставчици има ли? :D

А инак паролата след като управлението е поето от AC сървъра - след като дръпне конфига?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

А инак паролата след като управлението е поето от AC сървъра - след като дръпне конфига?

При всеки рестарт рутера си взима нова парола.
Обади се на 123 там ще ти я кажат, мога и аз да ти я кажа, но трябва да ми станеш съсед! :D :hush: :wub:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...