Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кога е редно родителите на млад шофьор да го пускат да кара сам?

Препоръчан отговор

Здравейте, момче на 18 години съм и имам следния въпрос: Кога е редно родителите на млад шофьор да го пускат да кара сам? За контекст - имам книжка от около 6 месеца и нещо. Карал съм с придружител многократно на дълги и къси разстояния (най-дългото е 500 км в едната посока), имам някъде около 3-4 хиляди километра, карал съм различни превозни средства. Родителите ми ми позволяват да карам сам от време на време в града. Имаме 1 семеен автомобил като идеята беше да купим втори но не се получиха нещата. Предстои ми изпит в София след месец и имам желание да пътувам с кола, тъй като е най-удобно, пък и ще бъдем няколко човека. Въпросът ми е според вас редно ли е да ме пуснат с колата до София, но също така ако не е редно, то кога един млад шофьор може да кара сам на дълги разстояния? Разбира се, имам приятели, които имат лични автомобили и техните родители ги пускат, но това е въпрос на гледна точка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Че ти да не си вързан, че да те пускат, пълнолетен си? Щом си изкарал курсове си карай, е сега като не е твоя колата си зависим дали ти я дават!  Навремето като взех книжка на следващия ден бих 200км.да ходя за риба с тумбата от улицата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имаш книжка значи са ти дали възможност да караш. Какво общо имат родителите?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много е важно, да няма родители, когато взимаш/возиш гаджета. Че е някак си, конфузно.

Сега сериозно - До София е едно, вътре в София, съвсем друго. Ако не си сигурен в себе си, недей. Да направиш едно - две задръствания, си е в реда на нещата... Да не стане някоя, по - голяма поразия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

На младите водачи се забранява да се движат по магистралата с повече от 120 км/час, а от 00:00 ч, до 6:00 ч. могат да управляват превозно средство само с придружител с над 3 години стаж. Новите водачи ще трябва да сложат на видно място на предното или задното стъкло знак, че той се управлява от млад шофьор.

https://vasilevi.com/промени-в-закона-за-движение-по-пътища/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предостатъчно "стаж" имаш, за да шофираш сам вече. Ако толкова те интересува "кога", 4-5 междурградски пътувания са достатъчни (не че изобщо имат смисъл по мое мнение) да те оставят сам след това. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, цър-вул написа:

Това не е вярно, сега проверих в закона за движение по пътищата и не намерих подобно нещо.

Относно коментарите дали съм завързан, не, не съм, но съм зависим от родителите си по един или друг начин и фактът, че нямам собствен автомобил означава, че те трябва да ми разрешат да използвам техния за целта. И това е проблемът, че не мога да ги убедя, че имам достатъчно опит извънградско за да ми дадат колата. Иначе в София съм карал в най-големия трафик и съм уверен, че мога да се справя. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Имаш книжка значи са ти дали възможност да караш. Какво общо имат родителите?

Колата е само една и е зависим от родителите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като “поживееш” малко. Напоследък има много инциденти с 18-20 годишни и доста от тях не са живи. Друсат се,карат бързо и т.н. И на теб ще ти дойде времето но ако стане беля е възможно да затриеш и себе си и някой друг.Примери много.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Teemo написа:

вътре в София, съвсем друго

Всъщност в София се кара много лесно, стига да знаеш пътя и да се престроиш 20 пресечки ;) по-рано.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лично мнение! Според мен, не бързай сам да шофираш сам! Първо, нека родителското тяло да се повози с теб, да се увери, че може сам да се справяш, така по-лесно ще ти поверят колата, а  и да придобиеш и ти увереност. Второ, шофирането в София, особено за млад шофьор, си е кошмар. По-добре не си го причинявай!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако смяташ на този опит, че си добър шофьор значи не си готов, ако имаш някакъв страх да тръгнеш сам, значи си готов.  Относно родителите, трябва да им покажеш, не че си добър шофьор, а че си отговорен такъв. Успех и безаварийно шофиране!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, JKirilov написа:

Всъщност в София се кара много лесно, стига да знаеш пътя и да се престроиш 20 пресечки ;) по-рано.

Кат си дваам ут село и се перестройвам от Подуене до Румънското.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...
на 4.03.2023 г. в 9:56, Teemo написа:

Кат си дваам ут село и се перестройвам от Подуене до Румънското.

На Румънското ми беше второто кормуване. Доста сложно кръстовище е там, не е за първолаци.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...