Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг конфигурация (без видеокарта) до 1100 лв

Препоръчан отговор

Имам една горе-долу читава видеокарта, но всичко друго е или за смяна или готово да издъхне. До сегашната ми конфигурация:

Geforce GTX  1060 6GB, i5-4440 CPU @ 3.10GHz, ASRock H81M-DGS, (RAM) 16.0 GB

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж пример тези компоненти ! Надявам се да ти е качествено захранването, инак трябва да вземеш нещо поне като това ,стига да не залитнеш с някоя доста сериозна видеокарта в бъдеще и горедолу се вместваш в бюджета!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

публикувано (редактирано)
преди 45 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Виж пример тези компоненти ! Надявам се да ти е качествено захранването, инак трябва да вземеш нещо поне като това ,стига да не залитнеш с някоя доста сериозна видеокарта в бъдеще и горедолу се вместваш в бюджета!

Захранването ми е "Thermaltake LTP-650AL2NK". Аз обаче искам и нова кутия за компютъра.

Редактирано от Narendra (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Охлаждането не е налично, реално може и със стоковия вентилатор да се ползва процесора, ако вече температурите са много високи (зависи и каква е кутията и дали има хубав въздушен поток) охлаждане да се вземе допълнително. Аз бих сменил и захранването, особено ако е някое 6-7-8 годишно и некачествено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кутията може и да е стара, въпроса е дали е качествена. Захранването го отвори и огледай за подути кондензатори, ако всичко е наред, може да го ползваш за начало.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сайта с частите е примерен. Може от където иска да си ги поръча частите! Щом захранването позволява, може да се помисли и за дъно с по-новите чипсети и дори може друг по-нов процесор и финално да се вземе това!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз от тези неща не разбирам и не мога да ти кажа. Кутията е стара и евтина. Колко е качествена не знам. Захранването ако трябва да викна някой друг да го види.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Видеокартата ти вече не може да се справя така добре в игрите, и затова можеш да помислиш за следния вариант. Взимаш тези компоненти и ги ползваш временно със старото захранване, диск и кутия. Старата налична видеокарта, дъно, процесор и памети пускаш да се продават и обновяваш постепенно останалото - захранване, диск и кутия. 

Radeon RX 6600 vs GeForce GTX 1060 6 GB [in 15 benchmarks] (technical.city)

Core i5-12400F vs Ryzen 5 5600G [in 3 benchmarks] (technical.city)

Избрани продукти:

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
Sapphire PULSE RX 6600 GAMING 8GB GDDR6 11310-01-20G 1 579.10 лв. 579.10 лв.
ASROCK B550M PHANTOM GAMING 4 AM4 1 198.60 лв. 198.60 лв.
2X16G DDR4 3200 KINGSTON BEAST 1 168.07 лв. 168.07 лв.
AMD RYZEN 5 5600G 4.4GHZ BOX 1 292.66 лв. 292.66 лв.
Междинна стойност: 1 238.43 лв. с ДДС
Натрупани отстъпки: 24.76 лв.
Доставка: по тарифа на куриерската фирма
Обща стойност: 1 213.67 лв. с ДДС

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

GTX 1060 6Gb е на нивото на 1650 Super, така че според мен най-добре ще е да продадеш всичко налично и го добавиш към сегашния бюджет. След това си купуваш нещо актуално с актуална видео карта, захранване, кутия, процесор и тн.

Видео карта е едно от нещата които мога да купя и поставя сам по всяко време. Другите части сами по важни сега. 

Така ще изпаднеш в ситуация, в която винаги системата ще ти е небалансирана. Най-добре е да вземеш всичко ново и актуално.

ПП. Само като пример какво горе долу може да си вземеш с да речем 1900лв. (нямам представа колко можеш да вземеш на сегашния компютър)

Factor Bravo Unbound Edition

RX 6700 е на светлинни години от GTX 1060, даже е нелепо да се сравняват, а и двете са среден клас карти в момента на излизането си.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам представа колко може да вземе на старата конфигурация, не следя вторични пазар. Това за 1900лв. беше само пример, може да вземе и нещо доста по-евтино с RX6600 както вече му предложиха. Пак е много по-добра от 1060

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Какво й е на 1060? Имам 1650 и се играят доста игри на нея.

И аз така мисля ! Особено с нова платформа ще се отпуши още видеокартата!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, shishmanovp861 написа:

Какво й е на 1060? Имам 1650 и се играят доста игри на нея.

1650 е бюджетна карта, която перфекто се комбинира с някоя бюджетна i3-ка от последните няколко поколения. Само че в случая бюджета позволява съвременна i5-ца, което както казах прави конфигурацията небалансирана за гейминг.

ПП. Ако конфигурацията не е геймърска и има нужда от повече процесорна мощ вече случая е друг

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Narendra написа:

Захранването ми е "Thermaltake LTP-650AL2NK". Аз обаче искам и нова кутия за компютъра.

Ако бюджета не може да се разтегне за нова кутия конфига остава така ! Ако може да разтегнеш бюджета вземи тази !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Половината геймъри в България имат по-слаба карта от тази пък играят нали?!Тука много преувеличавате изискванията.Пък и не знам кое му е балансираното дето предлагаш процесор за 500лв. и видеокарта за 2000лв. в темата конфигурация за 4000лв.

Уиндоус десетка и нагоре без ССД е тегаво авторе.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ако бюджета не може да се разтегне за нова кутия конфига остава така ! Ако може да разтегнеш бюджета вземи тази !

С друга кутия или от друг сайт, тази пак не е налична.

преди 3 минути, shishmanovp861 написа:

Половината геймъри в България имат по-слаба карта от тази пък играят нали?!Тука много преувеличавате изискванията.Пък и не знам кое му е балансираното дето предлагаш процесор за 500лв. и видеокарта за 2000лв. в темата конфигурация за 4000лв.

Няма никакъв проблем да се комбинира и по-евтин процесор, дори и с по-скъпа видеокарта. Цената не е определяща в случая, особено ако се играе на по-висока резолюция и настройки с RT.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Сигурно ще може. Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, shishmanovp861 написа:

7600Х прави конфигурация с 4070Ti небалансирана ли?

ПП. И процесора е 565лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

7600Х прави конфигурация с 4070Ti небалансирана ли?

ПП. И процесора е 565лв.

Само 6 ядра.Новия i5 е десет и четиринадесет ядрен.За i7 не споменавам.

Процесора трябва да изпреварва видеокартата.А този няма как.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, shishmanovp861 написа:

Само 6 ядра.Новия i5 е десет и четиринадесет ядрен.За i7 не споменавам.

Ти броиш и ефективните ядра като физически ли? 13400 си е 6 ядрен процесор + 4 ефективни ядра. Доста по-слаб процесор за гейминг от 7600Х

ПП. Да не говорим пък, че всичко под 13600К си е Алдер лейк, нагоре вече е Раптор, ама пък 13600К гони 800лв... и пак е по-бавен от 7600Х

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...