Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг конфигурация (без видеокарта) до 1100 лв

Препоръчан отговор

При 4000лв. бюджет не може се сложи процесор за 1000лв. ли? Ама тука си има заклети АМД фенчета дето пускат платени тестове.Гледането на клипчета не ми прави специалисти.Интел са много по-голяма фирма и са по напред още от коре 2 дуо.Такава им е стратегията тик так.Постепенно.

https://www.jarcomputers.com/Intel-Core-i7-13700-BX8071513700_prod_CPUPINTELBX8071513700.html

16 ядра. за 907лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, shishmanovp861 написа:

При 4000лв. бюджет не може се сложи процесор за 1000лв. ли? Ама тука си има заклети АМД фенчета дето пускат платени тестове.Гледането на клипчета не ми прави специалисти.Интел са много по-голяма фирма и са по напред още от коре 2 дуо.Такава им е стратегията тик так.Постепенно.

https://www.jarcomputers.com/Intel-Core-i7-13700-BX8071513700_prod_CPUPINTELBX8071513700.html

16 ядра. за 907лв.

То може да сложиш процесор за 1000лв. ама игрите ще вървят с по-малък FPS, защото няма да можеш да сложиш видео карта за 2000лв.

ПП. Цапаме темата на колегата, но понеже ме репликираш, ти отговарям

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

То може да сложиш процесор за 1000лв. ама игрите ще вървят с по-малък FPS, защото няма да можеш да сложиш видео карта за 2000лв.

ПП. Цапаме темата на колегата, но понеже ме репликираш, ти отговарям

Такива подобни индивиди, дето си нямат хабер от света, даже не заслужават да им се отговаря! В игнор списъка и това е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Raze написа:

Такива подобни индивиди, дето си нямат хабер от света, даже не заслужават да им се отговаря! В игнор списъка и това е.

Прав си, но има хора, които не се интересуват и подобни индивиди насаждат грешни внушения. Затова не смятам да ги игннорирам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

ПП. Ако конфигурацията не е геймърска и има нужда от повече процесорна мощ вече случая е друг

Компютъра се ползва за игри. Това че не мога да играя най-най-новите на максимални графики не ме касае толкова. Посочих в първия ми пост че картата ми вирви но другите неща се нуждаят от смяна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Narendra написа:

Компютъра се ползва за игри. Това че не мога да играя най-най-новите на максимални графики не ме касае толкова. Посочих в първич ми пост че картата ми вирви но другите неща се нуждаят от смяна.

Уважавам мнението и желанието ви, просто изразих моето за да ви помогна в избора. Аз смятам, че ако продадете сегашната конфигурация и добавите парите (независимо дали ще са 300-400-500лв.) към сегашния бюджет ще спечелите не само повече производителност заради съвременната карта, но и ще имате компоненти с поне 3г. гаранция. Ако утре недай си боже стане нещо със сегашната карта, ще останете без компютър за игри.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Разбрахме за небалансираните конфигурации

Ако има 1200лв бюджет, може да продаде цялата стара конфигурация за около 500лв които да ги добави към бюджета и за 1700лв. ще сглоби нещо актуално с добро видео и процесор, както може да добави 2тб ссд и добро захранване. Опитвам се цял ден да пиша но не ме оставят на мира.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1060 си е все още добра карта. Момчето каза, че едвам ще събере сто кинта, те го карат за още 700...

Като започне да си продава стария компютър, за да добавя "по - нови" части - според двамата инженери, колко ще отнеме този процес?

Месец, два, три? През това време, да стои без компютър? Защото е продал процесора и чака някой да се закачи, за дъното и рамта. Примерно.

И Джос и Трите волта, са дали добри конфигурации. Ако махне видеокартата от едното предложение, може да избере доста сносна машина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Teemo написа:

1060 си е все още добра карта. Момчето каза, че едвам ще събере сто кинта, те го карат за още 700...

Като започне да си продава стария компютър, за да добавя "по - нови" части - според двамата инженери, колко ще отнеме този процес?

Месец, два, три? През това време, да стои без компютър? Защото е продал процесора и чака някой да се закачи, за дъното и рамта. Примерно.

И Джос и Трите волта, са дали добри конфигурации. Ако махне видеокартата от едното предложение, може да избере доста сносна машина.

Защо трябва да го продава на части? Аз имах предвид да го продаде целия

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не го карам да продава част по част, защото прав си не е удобно понеже оставаш без нищо. Предложих да продаде цялата стара конфигурация а през това време до като я продава, да си цъка на нея. Аз не го карам да го прави, ако не му се чака да поръчва новите части и да ги заменя. Защото не е лошо да пробва да я продаде цялата, може да му се получи бързо може и да чака повече време. Това решение е негово, не мое. Така със сегашния бюджет от 1100лв + 500лв от продадената конф. ще събере 1600лв и пак ще може да вземе всичко актуално за гейминг. Вглеждай се малко в редовете преди да ръсиш неща които не съм казал и не съм предлагал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Teemo написа:

Много искам да видя, как ще я продадете за 500 лева.

Не знам за колко може да го продаде, но не пречи да пробва.

Като се поразрових в OLX ми излезе това, което е с по-слабата 3Гб версия за 619лв.

Геймърски Компютър i5-4430/16GB DDR3/500GB HDD /GTX1060 3G

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ходи да видиш в продав****ка какви конфигурации се продават за тия пари. За всичко си има хора, та и за неговата ще се намери. Нека си пробва късмета, може би там някъде някой търси нещо такова за точно ти пари. Една две седмици аз лично бих пробвал и ако не стане тагава. И това е съвет просто. 

Рефрешнах и видях че с колегата все едно сме един до друг и се наговаряме какво ще казваме :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, goodly написа:

Ходи да видиш в продав****ка какви конфигурации се продават за тия пари. За всичко си има хора, та и за неговата ще се намери. Нека си пробва късмета, може би там някъде някой търси нещо такова за точно ти пари. Една две седмици аз лично бих пробвал и ако не стане тагава. И това е съвет просто. 

Рефрешнах и видях че с колегата все едно сме един до друг и се наговаряме какво ще казваме :)

Това е ясно. И не е само, в тази тема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Следиш ли ни? Сигурно си от тези които си мислят че той ми плаща за да го подкрепям или сме приятели. Или просто си мислиш че съм от тези които се закачат за тези които разбират и се водя по тяхното мнение? Не съм гадател но както виждаш мога да гадая, и ако съм познал, знай че грешиш. Човека съм го разбрал с какво се занимава и да ти кажа не съм видял да пробва да пробута нещо не реално на някой потребител. Дори и да е имало случай в който да го е направил, е бил в пъти по-добър избор от някои други онлайн магазини. Предлага различни варианти дори и да не успее да продаде. Не го познавам освен тук във форума, и си представям че продава за някой ако не греша.

Приеми го като сходност и съвпадение.

По темата на автора, нека вземе сам решение, всички възможни варианти са дадени нека си избере и ако има нещо да пита, да го направи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Gaming_Solutions написа:

Не знам за колко може да го продаде, но не пречи да пробва.

Като се поразрових в OLX ми излезе това, което е с по-слабата 3Гб версия за 619лв.

Геймърски Компютър i5-4430/16GB DDR3/500GB HDD /GTX1060 3G

В продавалниците от край време си има хора които си карат още в каменнта ера. Това са търгаши и ако мине номера а за курника който се продава за 619лв най много да му излезне късмета до 150лв а като мине време и 50лв ще са му много.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, vlado1985 написа:

В продавалниците от край време си има хора които си карат още в каменнта ера. Това са търгаши и ако мине номера а за курника който се продава за 619лв най много да му излезне късмета до 150лв а като мине време и 50лв ще са му много.

Сигурно е така, но и не видях да има конфигурации с i5 4*** + 1060 за 150-200лв. Общо взето са си по 500-600лв., а вече със следващото поколение удрят 800. Честно да си призная не знам кой ги купува, но щом цените са такива значи все пак има кой. Не е луд този, който яде баницата 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, shishmanovp861 написа:

Ама тука си има заклети АМД фенчета дето пускат платени тестове.Гледането на клипчета не ми прави специалисти.Интел са много по-голяма фирма и са по напред още от коре 2 дуо.

Тестове на AMD показаха, че в игрите 8-ядреният Ryzen 7 7800X3D е по-бърз от 24-ядрения Core i9-13900K при по-ниска консумация - kaldata.com

https://www.kaldata.com/хардуер/независимите-тестове-показаха-че-в-иг-411304.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, adersa написа:

@Gaming_Solutions този профил да не е твоят ? Pro Solutions (olx.bg)

Не, нямам профил, нито личен, нито служебен в олх или базар. 

ПП. А и с лаптопи не се занимавам 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...