Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнителна фактура от - Electrohold Sales <[email protected]>

Featured Replies

Върнах им с това запитване:

---- Прикрепено писмо (Re: Електрохолд Продажби - Фактура 035300 / 15.03.2023) ----

Подател: Milen Ivanov <[email protected]>
До: Electrohold Sales <[email protected]>
Относно: Re: Електрохолд Продажби - Фактура 0353004457 / 15.03.2023
Дата: 15.03.2023 11:51

Здравейте,

Днес получих -  Електрохолд Продажби - Фактура 0353004457 / 15.03.2023
До сега винаги съм получавал един прикачен файл с фактурата а сега са три.
Има два допълнителни с не четим текст. 
Тези файлове какви са и от вас ли са изпратени или има някакъв проблем.
Не смея да си изтегля фактурата. Надявам се на бърз отговор.

Поздрави
----------------
След малко получих този отговор който нищо не ми говори.

Undeliverable: Re: Електрохолд Продажби - Фактура 035300 / 15.03.2023
от: дата: 15.03.2023 11:51

Delivery has failed to these recipients or groups:

Electrohold Sales ([email protected])
The email address you entered couldn't be found. Please check the recipient's email address and try to resend the message. If the problem continues, please contact your email admin.

Diagnostic information for administrators:

Generating server: sv400291.cezbg.corp

[email protected]
Remote Server returned '550 5.1.10 RESOLVER.ADR.RecipientNotFound; Recipient not found by SMTP address lookup'

Original message headers:

Получена фактура_ 3 файла.jpg

прикачен файл от админа.jpg

Това не се копира в темата и затова го добавям във файла:

Отговор админа.txt

Разрешен от B-boy/StyLe/

Изобщо не е трябвало да отговаряте. Сега като разберат, че някой е клъвнал и ще ви залеят със СПАМ сигурно.

Такъв адрес аз не намирам - [email protected]

Истинския би трябвало да е този - [email protected]

Цитат

За информация за задължения, пререгистрация, смяна на доставчик, оферта за свободен пазар, електронна фактура, смс-известяване, начини на плащане и други въпроси, свързани с дейността на Електрохолд Продажби

https://electrohold.bg/bg/sales/kontakti/kontakti-electrohold/#email

Най-добре се обадете на телефона от поддръжката от линка, който дадох. А това писмо директно в коша.

Изобщо не сваляйте и не стартирайте този PDF. Най-вероятно е вирус. Може да се провери на VirusTotal или го прикачете тук за анализ. Но не го стартирайте!

• Автор

На този емайл получавам и друга фактура а всички до сега са идвали винаги с по един файл от     [email protected]

Сега са три файла като двата са не четими ( маймуница ), което ме усъмни и затова им писах.

Горе в емайла има препрати с него мога ли да пратя целия емайл на друг адрес.  Ако желаете да ВИ го препратя на посочен от Вас. И после да затрия емайла.

преди 38 минути, цър-вул написа:

Такъв домейн няма

И аз това казах общо взето. :)

преди 37 минути, milenk написа:

На този емайл получавам и друга фактура а всички до сега са идвали винаги с по един файл от     [email protected]

Сега са три файла като двата са не четими ( маймуница ), което ме усъмни и затова им писах.

Горе в емайла има препрати с него мога ли да пратя целия емайл на друг адрес.  Ако желаете да ВИ го препратя на посочен от Вас. И после да затрия емайла.

Не пречи досега винаги да сте били обект на фишинг. Ще стане ясно ако се свържете с тях директно. Досега имало ли е прикачени файлове?

Препратете го на този временен адрес да речем:

[email protected]

Получих ги. Файловете не изглеждат зловредни, но после ще ги анализирам, защото в момента съм ангажиран. Но според VT са чисти. Но все пак e-mail-а от който е изпратено съобщението е съмнителен:

From:    [email protected]   
Subject:    Undeliverable: Re: Електрохолд Продажби - Фактура 0353004457 / 15.03.2023   

Delivery has failed to these recipients or groups:

Electrohold Sales ([email protected])
The email address you entered couldn't be found. Please check the recipient's email address and try to resend the message. If the problem continues, please contact your email admin.

Аз лично бих ги питал на посочения телефон дали е от тях.

Иначе в самия PDF е подаден същия телефонен номер и няма правописни грешки в самото съобщение с каквото са известни фишинг писмата.

То ако плащате през ePay те би трябвало да ви информират и без това дали имате нещо за плащане така или иначе.

• Автор

Говорих с някакво момичв и каза че за сега нямат проблем със системата. Чудя се да тегля ли файла или да трия емайла

преди 4 минути, milenk написа:

Говорих с някакво момичв и каза че за сега нямат проблем със системата. Чудя се да тегля ли файла или да трия емайла

Не за проблеми със системата. Да потвърди дали това е e-mail-a. Ако искате го изтеглете. Както казах, VT го дава чист. Аз също го отворих в Mozilla, но съм спрял изпълнението на JS за PDF в настройките на Mozilla.

В about:config => pdfjs.enableScripting на False.

• Автор

Трия го за да съм сигурен и да не създавам после проблеми с чистене на нещо :)

• Решение

Аз ви пратих данните от PDF-а като screenshots и след това ги изтрих. Дал съм ви и линк за сваляне и линк за изтриване на архива.

Поздрави!

преди 5 минути, milenk написа:

Благодаря

Все пак другия път питайте момичето дали e-maila е ок (и техен).

А също си изградете навик да сканирате PDF на VT или да го отваряте (ако не в пясъчник), то поне в програма с изключен Java Script за PDF файловете.

Има и по сложни инструменти за анализ като pdfid.py, но да не ви пълня главата с глупости. :)

78269249-a153ca80-7509-11ea-96b6-30d8a6f

• Автор
преди 8 минути, hjhj написа:

[email protected], това е имейла от който се пращат фактурите.

Да от там са, но досега е нямало допълнителни файлове и затова пуснах темата.

Когато купихме с ипотека апартамента, веднага записах да не ми идват никакви хартиени фактури, само електронни, и винаги плащам сметките онлайн. Специално за тока получавам фактурите от този мейл

от: Electrohold Sales ([email protected]). Обикновено не ги отварям, щото ми идват и в банкирането. Но днес специално отворих няколко прикачени pdf/винаги един/ . Изглежда като истинска фактура.  Оттам ми идват от 16.05.2022г, вече 10 броя. Файловете са винаги по един прикачен,като името е 3 групи цифри-12,10 цифри  и датата в американския формат.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.