Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

не ми светят вентилаторите на кутията

Препоръчан отговор

на това ми дъно не виждам порт за включване на sys fan и предполагам че за да работят вентилаторите трябва хем да са захранени хем вързани към дъното. Нещо от това ще ми свърши ли работа ?

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-rgb-controller-for-pc.html

кутията ми е Кутия Segotep Halo 5 SG-H5B, Micro ATX/Mini ITX, 1x USB 3.0, черна, без захранване

мерси !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ECS G41T-R3

казах модела на кутията за да разберете за вентилаторите евентуално. нямат модел на тях надписван само www.segotep.com Segotep dc12v 0.18a exhaust direction

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Raze написа:

Вентилаторите директно към кутията ли са вързани? Преди това светели ли са?

не са светвали при мен а кутията съм я купувал нова от софийски магазин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Снимай конекторите в близък план. На вентилатора к'во да му гледаме!? Всъщност горното на снимката конектор ли е, щипка ли е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Втората снимка е добре а и то нямаше толкова нужда от снимка защото ви описах конекторите - единия е все едно се захранва ATA устройство а другия все едно се слага конектора на вентилатор за процесор към дънна платка

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А свързан ли е molex конекторът? Там е захранването на led
Като гледам е предвиден да се свързва към pata диск (при необходимост) и към него да се свързва конектор от захранване.
Ако нямаш molex ползваш такъв преход
res_b267ef3657781c1bd7e653502ff8f403.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, цър-вул написа:

molex конекторът

Той не знае какво е това, но и няма значение.

Въпросът е защо ти Daylight Dancer не свържеш двата конектора?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Недостатък при това свързване  с молекса (поради типа на конектора на вент.) е, че немогат да се регулират оборотите им.

При възможност ги свържи с другия малък конектор (+5V), директно към дъното. Даже могат да се навържат и два вентилатора един за друг, (при ограничение на бр. fan конекторите на дъното).

Сигурен  ли си, че вентилаторите имат светлодиоди за да светят?

Те се виждат като се загледаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цитат

Въпросът е защо ти Daylight Dancer не свържеш двата конектора?

На предишното ми дъно връзвах и двата конектора но вентилатори по спомен нито светеха нито въртяха

Цитат

Недостатък при това свързване  с молекса (поради типа на конектора на вент.) е, че немогат да се регулират оборотите им.

мен ме интересува само да въртят и светат.

Цитат

При възможност ги свържи с другия малък конектор (+5V), директно към дъното. Даже могат да се навържат и два вентилатора един за друг, (при ограничение на бр. fan конекторите на дъното).

на това ми дъно имам само един конектор за вентилатор и го ползвам за вентилатора на процесора. пуснах преди малко от китайците това https://www.aliexpress.com/item/1005003036148500.html

Цитат

Поне по снимката се води че трябва да светят. 

CASEPSEGOTEPSGH5B_680x680.jpg

JKirilov май май само ти разбираш от всичко. не казвай кой какво знае и какво не знае неподготвен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 53 минути, Mr. ?? написа:

При възможност ги свържи с другия малък конектор (+5V), директно към дъното. Даже могат да се навържат и два вентилатора един за друг, (при ограничение на бр. fan конекторите на дъното).

Те се виждат като се загледаш.

Молексът е за светенето бре! Малкият куплинг е към дъното, вече то какво ще регулира... Понеже мсй се виждат четири проводника, ще може да регулира оборотите.

На моето дъно надписът е CHA_FAN2. Което е Сhassis fan connectors ( 4-pin CHA_FAN1/2)

преди 35 минути, Daylight Dancer написа:

май май само ти разбираш от всичко. не казвай кой какво знае

Съвсем не е май май, но не разбрах защо не свързваш веднага, а пишеш обиди и глупости?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Цървул казал съм че на предното ми дъно бях вързал конектора към дъното на шаси фен и бях захранил вентилатора с ата молекса но не видях нито движение нито светене.

На сегашното дъно имам само един конектор за вентилатор на дъното и го ползвам за охладителя на процесора. Когато пристигне това към което дадох линк ще мога да кажа дали след захранване на вентилатора и връзването му към дъно ще стане нещо положително...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не отговори на въпросите, за да разберем има ли прогрес със "пускането" на вентилаторите...

Все ми се струва (мога и да греша), че твоите вентилатори не светят. Обикновено RGB вентилаторите са със прозрачни или бели перки или по периферията е бяла.

Пример.

Просто картинката в сайта е по скоро илюстративна. Или пък не всички версии на кутията, се предлагат със светещи перки, например.

В това видео (от 6.10 мин.) погледни как изглеждат светещите модели вентилатори:

Segotep Halo 5 |PC Case Review| #1'

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 49 минути, Daylight Dancer написа:

казал съм

С това казал съм не съм казал само заливаш темата.
Кратко и точно ни осветли какво къде си вързал в момента. За бъдещето нека не се разливаме. 
Това е в случай, че искаш да се свърши работа...
@Mr. ??, вижда се допълнителен молекс конектор, значи би трябвало да е светещ.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Daylight Dancer написа:

на това ми дъно имам само един конектор за вентилатор и го ползвам за вентилатора на процесора. пуснах преди малко от китайците това https://www.aliexpress.com/item/1005003036148500.html

Е така е, само един Fan conector имаш. Това, което си поръчал е ОК, но ще го чакаш сума време - подобни има и в България. Като дойде връзваш към дъното, връзваш молекса към захранването и си ти - и ще свети и ще върти. Но понеже ще е свързан към Fan conectora на процесора, напълно е възможно той да определя скоростта на въртене на вентилаторите, а не ти, но това само ако вентилаторите са PWM. Ако не са, ще въртят постоянно на пълни обороти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 часа, Daylight Dancer написа:

Това няма да ти свърши никаква работа! Не и за led

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Защо да не му свърши? Той ще го ползва за да ги развърти. Светенето е работа на молекса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, plmen88 написа:

Светенето е работа на молекса.

Който той явно не е свързал. А като се изказваш така, че ще работи, как оцени натоварването на захранването на съответния конектор на дъното? Колко е сигурно, че тази линия няма да се претовари, да клекне напрежението и дори да изгори.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Просто свържи последователно молексите на вентилаторите един в друг и последния свържи със захранването. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...