Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

не ми светят вентилаторите на кутията

Featured Replies

на това ми дъно не виждам порт за включване на sys fan и предполагам че за да работят вентилаторите трябва хем да са захранени хем вързани към дъното. Нещо от това ще ми свърши ли работа ?

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-rgb-controller-for-pc.html

кутията ми е Кутия Segotep Halo 5 SG-H5B, Micro ATX/Mini ITX, 1x USB 3.0, черна, без захранване

мерси !

• Автор

ECS G41T-R3

казах модела на кутията за да разберете за вентилаторите евентуално. нямат модел на тях надписван само www.segotep.com Segotep dc12v 0.18a exhaust direction

• Автор
преди 2 минути, Raze написа:

Вентилаторите директно към кутията ли са вързани? Преди това светели ли са?

не са светвали при мен а кутията съм я купувал нова от софийски магазин.

• Автор

Втората снимка е добре а и то нямаше толкова нужда от снимка защото ви описах конекторите - единия е все едно се захранва ATA устройство а другия все едно се слага конектора на вентилатор за процесор към дънна платка

А свързан ли е molex конекторът? Там е захранването на led
Като гледам е предвиден да се свързва към pata диск (при необходимост) и към него да се свързва конектор от захранване.
Ако нямаш molex ползваш такъв преход
res_b267ef3657781c1bd7e653502ff8f403.jpg

Недостатък при това свързване  с молекса (поради типа на конектора на вент.) е, че немогат да се регулират оборотите им.

При възможност ги свържи с другия малък конектор (+5V), директно към дъното. Даже могат да се навържат и два вентилатора един за друг, (при ограничение на бр. fan конекторите на дъното).

Сигурен  ли си, че вентилаторите имат светлодиоди за да светят?

Те се виждат като се загледаш.

• Автор
Цитат

Въпросът е защо ти Daylight Dancer не свържеш двата конектора?

На предишното ми дъно връзвах и двата конектора но вентилатори по спомен нито светеха нито въртяха

Цитат

Недостатък при това свързване  с молекса (поради типа на конектора на вент.) е, че немогат да се регулират оборотите им.

мен ме интересува само да въртят и светат.

Цитат

При възможност ги свържи с другия малък конектор (+5V), директно към дъното. Даже могат да се навържат и два вентилатора един за друг, (при ограничение на бр. fan конекторите на дъното).

на това ми дъно имам само един конектор за вентилатор и го ползвам за вентилатора на процесора. пуснах преди малко от китайците това https://www.aliexpress.com/item/1005003036148500.html

Цитат

Поне по снимката се води че трябва да светят. 

CASEPSEGOTEPSGH5B_680x680.jpg

JKirilov май май само ти разбираш от всичко. не казвай кой какво знае и какво не знае неподготвен.

преди 53 минути, Mr. ?? написа:

При възможност ги свържи с другия малък конектор (+5V), директно към дъното. Даже могат да се навържат и два вентилатора един за друг, (при ограничение на бр. fan конекторите на дъното).

Те се виждат като се загледаш.

Молексът е за светенето бре! Малкият куплинг е към дъното, вече то какво ще регулира... Понеже мсй се виждат четири проводника, ще може да регулира оборотите.

На моето дъно надписът е CHA_FAN2. Което е Сhassis fan connectors ( 4-pin CHA_FAN1/2)

преди 35 минути, Daylight Dancer написа:

май май само ти разбираш от всичко. не казвай кой какво знае

Съвсем не е май май, но не разбрах защо не свързваш веднага, а пишеш обиди и глупости?

• Автор

Цървул казал съм че на предното ми дъно бях вързал конектора към дъното на шаси фен и бях захранил вентилатора с ата молекса но не видях нито движение нито светене.

На сегашното дъно имам само един конектор за вентилатор на дъното и го ползвам за охладителя на процесора. Когато пристигне това към което дадох линк ще мога да кажа дали след захранване на вентилатора и връзването му към дъно ще стане нещо положително...

Не отговори на въпросите, за да разберем има ли прогрес със "пускането" на вентилаторите...

Все ми се струва (мога и да греша), че твоите вентилатори не светят. Обикновено RGB вентилаторите са със прозрачни или бели перки или по периферията е бяла.

Пример.

Просто картинката в сайта е по скоро илюстративна. Или пък не всички версии на кутията, се предлагат със светещи перки, например.

В това видео (от 6.10 мин.) погледни как изглеждат светещите модели вентилатори:

Segotep Halo 5 |PC Case Review| #1'

преди 49 минути, Daylight Dancer написа:

казал съм

С това казал съм не съм казал само заливаш темата.
Кратко и точно ни осветли какво къде си вързал в момента. За бъдещето нека не се разливаме. 
Това е в случай, че искаш да се свърши работа...
@Mr. ??, вижда се допълнителен молекс конектор, значи би трябвало да е светещ.

преди 2 часа, Daylight Dancer написа:

на това ми дъно имам само един конектор за вентилатор и го ползвам за вентилатора на процесора. пуснах преди малко от китайците това https://www.aliexpress.com/item/1005003036148500.html

Е така е, само един Fan conector имаш. Това, което си поръчал е ОК, но ще го чакаш сума време - подобни има и в България. Като дойде връзваш към дъното, връзваш молекса към захранването и си ти - и ще свети и ще върти. Но понеже ще е свързан към Fan conectora на процесора, напълно е възможно той да определя скоростта на въртене на вентилаторите, а не ти, но това само ако вентилаторите са PWM. Ако не са, ще въртят постоянно на пълни обороти.

Защо да не му свърши? Той ще го ползва за да ги развърти. Светенето е работа на молекса.

преди 6 часа, plmen88 написа:

Светенето е работа на молекса.

Който той явно не е свързал. А като се изказваш така, че ще работи, как оцени натоварването на захранването на съответния конектор на дъното? Колко е сигурно, че тази линия няма да се претовари, да клекне напрежението и дори да изгори.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.