Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Закрепване на фотокамера

Featured Replies

Здравейте ! Стария ми фотостатив Хама започна, да създава проблеми и си купих нов. На стария ми статив отгоре на главата стърчеше болт, на който се закрепваше фотоапарата. На новия не откривам такъв болт. Отгоре на главата има малка гумена ръкохватка, на която обаче не може, да се закрепва камерата. Като я завъртя с пръсти ръкохватката започва, да се движи хоризонтално по шарнира, но нищо повече. Въртях и останалите врътки, те фиксират главата в различни положения, но не ми помагат.От книжката с инструкции в кутията, не ми стана ясно, как се закрепя камерата. Гледах клипове в Ютуб и там този въпрос не се изяснява. От моите познати, никой не се сети, как става номера. Изглежда смешно и глупаво, ама не мога, да реша проблема. Ако някой е работил със стативи Бенро или има някаква идея, ще се радвам да каже.

002.jpg

001.jpg

Да не би тая част най-отгоре да е гумен предпазител и под него да е винта (само предположение е това)?

• Автор

И на мен ми дойде наум, че може да е капачка, ама е плътно хваната. Страх ме е, да дръпна силно, да не прецакам нещо. В краен случай и това ще пробвам. А и защо е направена, да се движи напред - назад по плочката, като я завъртя с пръсти.. На линка явно е същата плочка, без гумата.

преди 51 минути, tulski написа:

И на мен ми дойде наум, че може да е капачка, ама е плътно хваната. Страх ме е, да дръпна силно, да не прецакам нещо. В краен случай и това ще пробвам. А и защо е направена, да се движи напред - назад по плочката, като я завъртя с пръсти.. На линка явно е същата плочка, без гумата.

100% е капачка - виж същата глава как изглежда в сайта на Озон (от там е снимката). Така че това гуменото е капачка - просто го издърпай.

yabalkovidna-glava-benro---gx30-low-prof-s-plochka-pu56-30.thumb.jpg.10c2c5fa00cc2819fded6762a2853ac1.jpg

• Автор

Разгеле ! Наистина е капачка. Тъй я бяха набили, че трябваше, да я вадя с отвертка. След това пък трябваше, да открия, как се сваля самата плочка, за да я завинтиш на камерата. Излишно усложнено от Бенро. Благодаря за помощта. Както казваше баба ми - повече глави мислят по - добре.

004.jpg

• Автор

Прав си, ама докато установя, как се сваля и слага плочката рекох първо, да открия болта. Тия дребни подробности ги няма в клиповете. Стария ми статив беше с доста по - проста конструкция, ама пък даде фира.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.