Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми не иска да се пуска

Препоръчан отговор

преди 34 минути, vlado1985 написа:

Между другото вие кои пинове опитахте да окъсите ? Това е ръководството за дъното погледнете стр12.

https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_z390-gaming-x_v1_e.pdf?v=1851943b4c65dfceea886ed700a46e9c

И за да се окъсят пиновете трябва да докоснете ето тези 2 пина от прикачената снимка в поста ми.

Screenshot_150.png

Пробвах абсолютни всички пинове. Без резултат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, MrslVl написа:

Здравейте на всички. Извинявам се, ако темата ми не е за този раздел. От 1 седмица на компютъра ми започна да му става нещо от нищото. Или въобще не се пуска, или се пуска със закъснение от само себе си след като съм натиснал power бутона.

Изключете компютъра от ел. мрежата, след което проверете внимателно захранващия конектор към дъното - може да извадите буксата, почистите от прах след което я включите отново към дъното.

Ако няма резултат носите в сервиз за диагностика.

преди 34 минути, Kolev72 написа:

Да и НЕ се отговаря само пред съдията в прокуратурата. Тук даваш някакви пояснения за това, което си направил до този етап. Ето, за това е този форум, а не да пишете всевъзможни глупости! Ясен ли съм?

Човека търси помощ за проблема си ,би ли писал тук ако нямаше нужда от съдействие ,насока или идея за това къде би бил проблема?

Дори младеж да е автора това не изключва отношението към него да бъде с уважение както към всеки друг потребител на форума.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, MrslVl написа:

Пробвах абсолютни всички пинове. Без резултат.

Окъсяват се само двата пина които съм оградил с червено на снимката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 35 минути, vlado1985 написа:

Окъсяват се само двата пина които съм оградил с червено на снимката.

Да пробвах точно тази двойка, но без резултат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей.

БИОС най вероятно вече е рефрешнат щом си сменял батерийката, дано си го направил по правилния начин със изключена захранване и окъсяване на полюсите преди да поставиш новата батерия. При това положение БИОС не се флашва, ще е голяма грешка ако се направи, сега ще ти кажа защо.

За да тръгне един компютър са ниобходими дъно, процесор и захранване! Захранването приемаме, че работи нали си пробвал със друго, дъно и процесор. Какво бих направил аз, бих махнал всички останали компоненти като РАМ хардове и др. и закачени кабели по дъното, бих оставил само захранващата букса на дъното и свързан вентилатор на процесора.

Най-вероятно проблема е или в дъното или в процесора при така описания проблем! Ако процесора не работи правилно и тръгнеш да флашваш БИОС, след това ще трябва и дъно и процесор да купуваш. :cool:

Правилно са те посъветвали да потърсиш помощ в някой сервиз, ако ти се занимава на собствен риск може да опиташ да го запалиш по начина, който ти предложих, само дъно процесор и захранване!

П.П. А нещо по процесора пипал ли си, като например да смениш пастата?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 26 минути, Звяра!!! написа:

Здравей.

БИОС най вероятно вече е рефрешнат щом си сменял батерийката, дано си го направил по правилния начин със изключена захранване и окъсяване на полюсите преди да поставиш новата батерия. При това положение БИОС не се флашва, ще е голяма грешка ако се направи, сега ще ти кажа защо.

За да тръгне един компютър са ниобходими дъно, процесор и захранване! Захранването приемаме, че работи нали си пробвал със друго, дъно и процесор. Какво бих направил аз, бих махнал всички останали компоненти като РАМ хардове и др. и закачени кабели по дъното, бих оставил само захранващата букса на дъното и свързан вентилатор на процесора.

Най-вероятно проблема е или в дъното или в процесора при така описания проблем! Ако процесора не работи правилно и тръгнеш да флашваш БИОС, след това ще трябва и дъно и процесор да купуваш. :cool:

Правилно са те посъветвали да потърсиш помощ в някой сервиз, ако ти се занимава на собствен риск може да опиташ да го запалиш по начина, който ти предложих, само дъно процесор и захранване!

П.П. А нещо по процесора пипал ли си, като например да смениш пастата?

Здравей. Батерийката я смених точно по начина, по който си описал. Пуснах захранването, натиснах power бутона и компа 3 пъти превъртя вентилаторите и на 4-тия път се включи. Малко по-късно като го рестартирах и като допреди се включваше с 300 зора, сега въобще не иска да се пусне. Махал съм всички части и съм оставял само на захранване и процесор и пак е същата работа. На процесора преди горе долу седмица-две му смених пастата. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, MrslVl написа:

На процесора преди горе долу седмица-две му смених пастата. 

А преди да му смениш пастата правеше ли ти проблеми?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Звяра!!! написа:

А преди да му смениш пастата правеше ли ти проблеми?

Не. Като я смених всичко си беше нормално. 2-3 дена по-късно без да съм използвал компютъра започна трудно да се пуска.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не. Като я смених всичко си беше нормално. 2-3 дена по-късно без да съм използвал компютъра започна трудно да се пуска.

Процесора от сокета извади ли го или само го избърса и нанесе нова паста? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, Звяра!!! написа:

Процесора от сокета извади ли го или само го избърса и нанесе нова паста? :)

Не съм го вадил от сокета. Махнах само охладителя, почистих процесора отгоре и му сложих пастата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм го вадил от сокета. Махнах само охладителя, почистих процесора отгоре и му сложих пастата.

Там е проблема, може да си прекалил със количеството нова паста, нещо да се изцапало, незнам така от разтояние.

Аз бих го извадил и изчистил всичко до блясък, също и бих огледал сокета за изкривени пинчета. Нещо се е случило за да не работи правилно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Звяра!!! написа:

Там е проблема, може да си прекалил със количеството нова паста, нещо да се изцапало, незнам така от разтояние.

Аз бих го извадил и изчистил всичко до блясък, също и бих огледал сокета за изкривени пинчета. Нещо се е случило за да не работи правилно.

Сложих количество колкото едно грахово зърно и го разнесох. Огледах да не съм оцапал някъде отстрани и тогава сложих охладителя обратно. Пък и докато беше пуснат нямах проблеми с него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, MrslVl написа:

Сложих количество колкото едно грахово зърно и го разнесох. Огледах да не съм оцапал някъде отстрани и тогава сложих охладителя обратно. Пък и докато беше пуснат нямах проблеми с него.

Скучно ти е и искаш да си пишем ли?

Дай пак от начало, сигурен ли си че си пробвал със друго работещо захранване?

Сигурен ли си, че си нулирал правилно БИОС-а?

Каква е причината за да сменяш термопастата? Как го монтира този охладител, пак не се знае?

Преди да смениш пастата всичко работи нормално, сменяш пастата и започва да прави проблеми. При така описания проблем, всичко се дължи на неправилно сменена термопаста.

Хубав ден! :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 часа, MrslVl написа:

Здравейте на всички. Извинявам се, ако темата ми не е за този раздел. От 1 седмица на компютъра ми започна да му става нещо от нищото. Или въобще не се пуска, или се пуска със закъснение от само себе си след като съм натиснал power бутона. Другото нещо, което забелязах е, че когато седи пуснат, часовникът на windows-а започва да изостава. Четох в интернет, че може да е от кръглата литиева батерийка на дъното. Смених я, но пак нищо. Пробвах всякакви неща от сорта на откачване на захранването, видео картата, РАМ плочките, преинсталиране и т.н. Захранването е 100% здраво, защото пробвах и с друго и пак беше същото. Мой приятел ми каза, че проблемът може да идва и от самата дънна платка. Компютърът тази година в края ще навърши 5 години. Ако може някой да сподели нещо по този въпрос ще съм благодарен.

Компютърът ми е със следните части:

Дънна платка - Gigabyte Z390 Gaming X

Процесор - Intel i5-9600K

Видео карта - Gigabyte RTX 2070

РАМ - 4x8GB Kingston HyperX Fury 2666MHz

Захранване - Gigabyte B700H 700W 80 Plus Bronze

Кутия - Zalman N5 TF

Проблем с хард диск, захранване или или и с BIOS. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...
на 24.03.2023 г. в 10:04, nickolaycho написа:
на 24.03.2023 г. в 9:48, MrslVl написа:

Извинявам се за глупавия въпрос, ама какво ще рече окъсяване :) ?

След този въпрос моля НЕ го карайте да пипа нищо по компа! Бегом в сервиза...

Аз пък се запитах дали захранването не трябва да бъде проверено, но нивото на знания на автора е показателно и няма да давам никакви акъли.

Сервиз!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...