Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стенен часовник, който се навива с пружина и без батерии?

Featured Replies

Здравейте!

Имам малък стенен часовник с една батерия, но постоянно трябва да се сменя и е много досадно. Спомням си, че баба ми едно време имаше часовници с пружини и се навиваха през определен период. Проблемът е, че ровя в нета и ми излизат само някакви антикварни на космически цени. Моля, ако има нормални, малки часовници, които работят без батерии, да споделите мнение и опит, за да си поръчам такъв и да е на нормална цена, а не антикварен. Благодаря предварително! 

Батерия ще смениш веднъж на няколко години, ако вземеш хубава алкална - какво му е досадното? Много по-досадно ще е да го навиваш всеки ден или поне по 2-3 пъти на седмица.

При мен часовникът е като реликва! Има един маховик с голяма колкото длан шайба, който тиктака, часовника прави едно сладко и нежно еднократно камбанно думкане на всеки час, ако навиваш камбаната разбира се. Отваря се една врата със стъкло на нея като прозорче. За стрелките има отделно навиване. Изработка от дърво. Този златен часовник не го давам за нищо! Губя него, губя всичко. Детството ми си отива и то. 1000 лв. да ми предлагат няма да го дам. :)

Вървете в Прага и се нагледайте на часовници с въртящи се маймуняци и вси светии! ;)

А автора, това:

преди 4 часа, Raze написа:

Батерия ще смениш веднъж на няколко години, ако вземеш хубава алкална - какво му е досадното? Много по-досадно ще е да го навиваш всеки ден или поне по 2-3 пъти на седмица.

е решението, но има и възможност сегашният ти часовник по някакви причини да има прекомерна консумация.

Така че ако държиш на него - акумулаторна батерия Panasonic Eneloop и зареждачка.

преди 13 часа, Klijes написа:

Здравейте!

Имам малък стенен часовник с една батерия, но постоянно трябва да се сменя и е много досадно. Спомням си, че баба ми едно време имаше часовници с пружини и се навиваха през определен период. Проблемът е, че ровя в нета и ми излизат само някакви антикварни на космически цени. Моля, ако има нормални, малки часовници, които работят без батерии, да споделите мнение и опит, за да си поръчам такъв и да е на нормална цена, а не антикварен. Благодаря предварително! 

Механични часовници

преди 33 минути, цър-вул написа:

Малко не са стенни... ;)

Когато не са закачени на стената :D

преди 14 часа, Klijes написа:

Моля, ако има нормални, малки часовници, които работят без батерии, да споделите мнение и опит, за да си поръчам такъв и да е на нормална цена, а не антикварен. Благодаря предварително! 

• Автор

Благодаря на всички за отговорите! Значи да разбирам, че часовниците с пружина (а не с батерии) се казват механични? Ако е така, търсенето ми ще се улесни доста. :)  Не държа да е стенен или какъвто и да било типаж, освен да се навива с пружина.

преди 3 часа, Klijes написа:

Благодаря на всички за отговорите! Значи да разбирам, че часовниците с пружина (а не с батерии) се казват механични? Ако е така, търсенето ми ще се улесни доста. :)  Не държа да е стенен или какъвто и да било типаж, освен да се навива с пружина.

значи предложението на @AAUUXX е твоето нещо.

преди 9 минути, JKirilov написа:

И да го навиваш 2-3 пъти на ден?

Оппааа. Веднъж на 2-3 дни може

Аз само не разбрах идеята на автора - хе му е досадно да сменя батерия:

преди 19 часа, Klijes написа:

батерия, но постоянно трябва да се сменя и е много досадно

и това се прави най-много веднъж на 2-3 години, освен ако батерията или часовника не са калпави, а няма да му е досадно да навива постоянно часовника, някои стенни часовници ги дават да се навиват всеки ден. И такива часовници никой не произвежда вече, освен ако не са някакви бутикови.

преди 1 минута, Raze написа:

Аз само не разбрах идеята на автора - хе му е досадно да сменя батерия:

:offtopic_s:

Може би е цел пестене на парични средства , 2бр батрии =3лв на година спестени, 10г х 3лв = кило кашкавал.

• Автор

На баба ми часовника се навиваше веднъж на 2-3 седмици. 

преди 31 минути, Klijes написа:

Хайде обясни колко често сменяш батерии - всеки ден/седмица ли, че ти е толкова досадно и няма да ти е досадно да навиваш часовника постоянно?

преди 35 минути, Klijes написа:

На нея не требел часовник, пък и е знайно, че Спрелите часовници показват абсолютно точното време два пъти в денонощието, само да знаеш кога да ги погледнаш! ;)

• Автор
преди 16 часа, Raze написа:

Хайде обясни колко често сменяш батерии - всеки ден/седмица ли, че ти е толкова досадно и няма да ти е досадно да навиваш часовника постоянно?

Веднъж в месеца някъде. 

преди 16 часа, JKirilov написа:

На нея не требел часовник, пък и е знайно, че Спрелите часовници показват абсолютно точното време два пъти в денонощието, само да знаеш кога да ги погледнаш! ;)

Това беше добро 😂

преди 11 минути, JKirilov написа:

Повреден часовник! В коша! Нов!

Или купува калпави батерии по-скоро. Но аз няма да му вадя думите с ченгел, след като и той не знае какво иска.

Чак толкова калпави батерии няма, даже българските биха устискали къде година.

Между другото часовниците с батерия са с няколко вида механизми, имах един ГДР, елтромеханичен, малко по-силно цъкаше и май не издържаше една година.

• Автор

Ехее, година ако държаха, щях да се родя :D Всеки месец, даже и по-малко от месец и почва да цъка шумно, без да се мърда секундната стрелка.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.