Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слушалките изкарват звук само вляво

Featured Replies

преди 3 минути, X12 написа:

специално на синята букса в това дъно е отбелязано функции и аудион ин и микрофон. А розовата според тази "графика" е специално за микрофон микрофон, а не просто аудио ин.

Синят Audio in  е вход към който може да бъде подаван аудио поток от аналогов източник и звука записан с програма като trak на хард диска. Също така е и вход за микрофон когато няма отделен такъв.

Зеленият Audio out е аудио изход към който да бъдат свързани слушалки/ активни тонколоки.

Виждам ,че слушалките са с 4 пинов 3.5мм жак, има адаптер в комплекта какъвто @цър-вулпредложи - от 4 пина да се раздели на два 3 пинови с изход за аудио и вход за микрофон. Също така имат и USB свързване.

Ако бъдат свързани слушалките с аудио картата към зелена за аудио и синя за микрофон с адаптера от комплекта който разделя аудио и микрофон на два 3 пина жака не следва да има проблем.

преди 6 минути, цър-вул написа:

А имаш ли намерение да споделиш модел на дъно/модел на звукова карта? Стига с тия алабалистики! Това - ако търсиш решение, а не само почесване на клавиатура.

Дъното е 0GY6Y8, компютъра е OEM Dell OptiPlex 7010 Desktop.

• Автор

Мисля, че разбрах какъв е проблема, но защо се получава, не знам...

Като пуснах темата, след това не съм ги поглеждал слушалките...

Сега гледам, че съм им сложил един 3.5-3.5 удължител женски-мъжки, който го имам от преди. За... удължаване на връзка между вградения кабел на слушалките, който е с женска букса и адаптера в комплекта на слушалките, които е мъжка към 2 мъжки букси и към компа вече.

Но защо това ще да е проблем? А може и това да е... нз. Удължителя ми е от преди, него го бях вземал да удължи... връзка от саундбар към компа. Стандарно за колони, саундбар с мъжки накрайник, удължителя правеше връзка мъжки-женски-мъжки между колоните и компа. Зчучи тъпо в момента, но е така.

Сега го махнах и включих слушалките с адаптерите само от комплекта и за момента работи нормално и слушалките - двата канала и микрофона...

Баси мамата...

преди 49 минути, X12 написа:

Но защо това ще да е проблем?

Проблем е защото удължителя който си свързал е за 3 пина 3.5мм жак, а на слушалките е с 4 пина - това за n- ти път го пиша май.

• Автор
преди 11 часа, AAUUXX написа:

Проблем е защото удължителя който си свързал е за 3 пина 3.5мм жак, а на слушалките е с 4 пина - това за n- ти път го пиша май.

Удължителя дори не беше отпечатвана кутията. Сега гледам, че е 3 метра удължител за слушалки и са изобразени мп3 плейър, дискман и касетофон 😆 Не пише нищо за пинове, пише само 3.5 плъг за 3.5 сокет аудио удължител стерео. Какъв точно ми трябва?

И друго... слушалките ги взех и за да направим аудио връзка с приятел. Пробвахме по фейсбук за по лесно, обаче при него се получавало микрофония. Той е със колони и отделно микрофон. Защо се получава така при него?

преди 6 часа, JKirilov написа:

Напиши го n+5 пъти и да приключваме. Ако беше дал снимки на жаковете...

аудио жаковете на дъното са стандартен зелен и за мен поне нестандартен син, който е отбелязан и като син и като розов - аудио ин и микрофон и това го видях вчера. Маркировката на синия на кутията на компютъра е такава, наполовина синьо, наполовина розово с маркировките за аудио ин и микрофон.

А да питам това чудо не се ли връзка към дъно? Нещо такова само че повече букси и за аудио, дали ще стане за това дъно?

https://www.aliexpress.com/item/1005001982279156.html?ug_edm_item_id=1005001982279156&pdp_npi=2%40dis!BGN!BGN 43.85!BGN 21.93!!!!!%402102f79c16800234449646529de600!!edm&edm_click_module=alg_product_l1r2_1375904380&creative_img_ind=1&tracelog=rowan&rowan_id1=aeug_edm_41180_1_en_US_2023-03-28&rowan_msg_id=vkalCOWS_41180_$b6a4fcecc2364bfbb510ca7b9449e3d4&ck=in_edm_other

5-25-Pc-Front-Panel-Dashboard-Media-Usb-

преди 16 минути, X12 написа:

Какъв точно ми трябва?

Нали тръгнаха? 4-пина женски жак към 2х3 пина мъжки жакове - виж на предната страница Y кабела

преди 16 минути, X12 написа:

микрофония. Той е със колони и отделно микрофон. Защо се получава така при него?

Неправилно разположен спрямо колоните микрофон и неправилна настройка на микрофона в звуковата карта

• Автор
преди 16 минути, цър-вул написа:

Нали тръгнаха? 4-пина женски жак към 2х3 пина мъжки жакове - виж на предната страница Y кабела

Неправилно разположен спрямо колоните микрофон и неправилна настройка на микрофона в звуковата карта

Тръгнаха обаче идва късо и е неудобно.

Удължителя е женски към мъжки, а на слушалките е наобратно не знам дали има значение. Удължителя, които имам допълнително т.е. който не е комплект със слушалките е за слушалки с мъжка букса.

А тези слушалки вградения им кабел е с женски изход, а удължителите им от комплекта са мъжка-мъжка, мъжка-2 мъжки. 

Я, да вземеш да обясниш пълно и разбираемо, 'щот' почваш нещо да се лигавиш.
Не вървяло, пък  тръгнало, ама ми е късо пък сега. 2 дни една проста ситуация не можеш да опишеш

• Автор
преди 11 минути, цър-вул написа:

Не вървяло, пък  тръгнало, ама ми е късо пък сега. 2 дни една проста ситуация не можеш да опишеш

Ами аз го пиша няколко пъти.

Слушалки - вградена кабел с букса <- приставки в комплекта с букси, първи комплектов удължител букса-комплект 1, само слушалки (<- ->), втори комплектов удължител, слушалки + микрофон или букса-комплект 2 (<-->->) , допълнителен, некомплектов удължител с букси -> ->

1. слушалки (<-) адаптер-комплект (<-->) аудио жак -> ::: метод на свързване ::: (<-<-->->) ::: резултат ::: всичко работи както трябва, но кабела е къс.

2. слушалки (<-) допълнителен удължител (->->) букса-комплект 1 (<-->) аудио жак -> ::: метод на свързване ::: (<-)+(->->)+(->) ::: свързването невъзможно !!!

3. слушалки (<-) допълнителен удължител (->->) букса-комплект 2 (<-->->) аудио жак -> ::: метод на свързване ::: (<-)+(->->)+(->) ::: свързването невъзможно !!!

3. слушалки (<-) допълнитеклен удължител, свързан наобратно (<-<-) букса-комплект 1 (<-->) аудио жак -> ::: метод на свързване ::: (<-)+(->->)+(->) ::: свързването възможно !!! Резултат - колоните получават звук и по двата канала L+R.

4. слушалки (<-) допълнитеклен удължител, свързан наобратно (<-<-) букса-комплект 2 (<-->->) аудио жак -> ::: метод на свързване ::: (<-)+(->->)+(->) ::: свързването възможно !!! Резултат - колоните получават звук само по левия канал L. 

Сега може да приемеш вече, че се лигавя, но и сега не се лигавя !

Показвам ти със стрелките мъжки или женски са буксите.

преди 30 минути, цър-вул написа:

Свързва удължител който е стандартен аудио 3.5мм с 3 пина, а в края на кабела на слушалките жака е 4 пина зареди микрофона и ето му проблема. Без удължителя е всичко ОК.

преди 2 минути, X12 написа:

buksi.jpg

aec.jpg

преди 11 минути, AAUUXX написа:

Свързва удължител който е стандартен аудио 3.5мм с 3 пина, а в края на кабела на слушалките жака е 4 пина зареди микрофона и ето му проблема. Без удължителя е всичко ОК.

на 28.03.2023 г. в 6:36, X12 написа:

Не се подигравам. Нали ви казвам, че основата е някакъв офис ДЕЛ. Няма розова букса.

Дъното е:

Model    0GY6Y8 (CPU 1)
Version    A01
Chipset Vendor    Intel
Chipset Model    Ivy Bridge
Chipset Revision    09
Southbridge Vendor    Intel
Southbridge Model    Q77
Southbridge Revision    04

---

Audio
        Sound Cards
            High Definition Audio Device
            NVIDIA High Definition Audio
        Playback Devices
            Speakers (High Definition Audio Device)    (default)
            Speakers (High Definition Audio Device)    (default)

Имаш едно устройство за вкарване за звук. Сиреч микрофон примерно, имаш и една дупка за изкарване на звук. Сиреч слушалки. Примерно.

2 дупки са. Оцветени са в зелено и в синьо.

s-l1600.jpg

Това е. Един вход и един изход. Други дупки няма.

• Автор
на 29.03.2023 г. в 17:43, JKirilov написа:

X12, ще изчакаме да станеш Х18, та като вече пълнолетен да разбираш какво ти се говори.

За тези жакове говоримheadphone-jack-featured_watermark.jpg

Има и още видове...ки

В крайна сметка някой, ще ми каже ли какъв точно удължител ми трябва. Казах ви, че трябва да е мъжка към женска букса. Освен това имам камера която работи през буксата синьо/розовата. И въобще има ли някаква джаджа приставка с която да се върже вдичко и да бачка както трябва

преди 17 минути, X12 написа:

В крайна сметка някой, ще ми каже ли какъв точно удължител ми трябва. Казах ви, че трябва да е мъжка към женска букса. Освен това имам камера която работи през буксата синьо/розовата. И въобще има ли някаква джаджа приставка с която да се върже вдичко и да бачка както трябва

Вече писахме няколко пъти в темата какъв удължител и преходник са нужни.

Удължител:

product_large_64080.webp

https://vikiwat.com/kabel-plug3.6-m-2rca-m-10m.html

Преходник след удължителя:

на 27.03.2023 г. в 14:07, цър-вул написа:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.