Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слушалките изкарват звук само вляво

Featured Replies

Което значи, че компа изкарва моно. Дъното няма розовата букса. Какво да се прави? Нещо аудиокарта ли или приставка ли?

• Автор
току-що, shishmanovp861 написа:

Розовата е за микрофон.Снимай си буксите.

Синя и зелена. Слушалките са с микрофон. Не е само при тях, и предните бяха така. от Дъното е.

Каква е аудиокартата?Имаш ли аудио контрол панел?Виж си настройките в уиндоус контрол панела.

Може се наложи да се преинсталира драйвера.Виж диспечера на устройствата има ли там удивителна или въпросителна.Не знам ползваш ли кодеци и там има настройки и какъв плейр ползваш.

• Автор
преди 47 минути, shishmanovp861 написа:

Каква е аудиокартата?Имаш ли аудио контрол панел?Виж си настройките в уиндоус контрол панела.

Може се наложи да се преинсталира драйвера.Виж диспечера на устройствата има ли там удивителна или въпросителна.Не знам ползваш ли кодеци и там има настройки и какъв плейр ползваш.

Ами аз отговорих, но коментара изчезна.

Slu[alkite sa tezi https://www.action.com/nl-nl/p/battletron-game-headset/

Сега пробвах само с кабела за слушалки/звук/. подава и по двата канала.

Ако сложа кабела за слушалки и микрофон подава само левия.

В настройките не виждам нищо нередно.

Само, че 

Audio
        Sound Cards
            High Definition Audio Device
            NVIDIA High Definition Audio

NVIDIA High Definition Audio не може да бъде сложена по дефолт, ако има връзка, така че ползва High Definition Audio Device

ПС. Розовата е за микрофон, точно така, ама аз нямам такава и работи през синята. Затова попитах с нещо приставки ли нз?

Т.е. имам за микрофон и за колони, но нямам за headphone или слушалки с микрофон, за които всъщнст е розова. Аз нямам...

преди 1 час, X12 написа:

Което значи, че компа изкарва моно. Дъното няма розовата букса. Какво да се прави? Нещо аудиокарта ли или приставка ли?

Какъв 3.5мм жак на слушалките използваш - 3 пина или 4?

4 пина жак е за телефон/ таблет за да работи микрофона, за компютър е нужен 3 пинов аудио с отделен жак за микрофона.

на компютъра

преди 48 минути, X12 написа:

Синя и зелена. Слушалките са с микрофон.

синята не е за микрофон

розова е постандарт

преди 1 час, X12 написа:

какъв е този компютър

ще е добро начало да кажеш

• Автор

Не знам дали синята е точно за микрофон, но я водят за earphone.

Слушалките са с микрофон. Единия адаптер е ако искаш да ги ползваш само за слушалки, другия е, ако искаш да ги използваш и като слушалки и като микрофон -  две мъжки букси - стандартно зелена и розова и това си е точно адаптера за стандартни слушалки с микрофон. Да, нормални 3.5.

Пак казвам компютъра няма розова букса и оттам явно, когато се включи адаптера за слушалки+микрофон (който върви със слушалките), за микрофон работи през синята букса компа подава само по левия канал, микрофона си работи. Когато се ползва обикновения адаптер(удължител), което е само за получаване на звук в слушалките си работят и двата канала.

Просто компа няма розова букса, която точно трябва в случая. Компютъра е ДЕЛ с някакво тяхно дъно, по принцип е бил по-скоро офис компютър, но му е сложена малко по-геймърска видео карта.

Цялата работа е, че питам дали към дъното, или пък чрез видеокартата(нямам идея тук) може да се върже каквото и да е, което ще проработи? Например аудио карта.

преди 2 минути, X12 написа:

Пак казвам компютъра няма розова букса и оттам явно, когато се включи адаптера за слушалки+микрофон (който върви със слушалките), за микрофон работи през синята букса компа подава само по левия канал, микрофона си работи. Когато се ползва обикновения адаптер(удължител), което е само за получаване на звук в слушалките си работят и двата канала

Според описанието проблема е в адаптера който е за звук и микрофон.

• Автор
преди 2 часа, AAUUXX написа:

Според описанието проблема е в адаптера който е за звук и микрофон.

Адаптера е със слушалките, същото беше и с предишните слушалки на този комп. На другия, който има трите основни букси си работят нормално.

Не съм много наясно, но би трябвало да има някакви приставки, или да се върже аудиокарта с жакове към дъното, ако дъното по позволява... Общо взето и да има друго решение, според мен точното решение е компа да се сдобие поне с трите основни букси, т.е. + розова към момента. И това и питам всъщност. Как.

С каква звукова карта е този компютър? Провери в контролния панел на звуковата карта  за опция за разпознаване на свързаното устройство или за ръчно задаване.

преди 11 минути, X12 написа:

Адаптера е със слушалките, същото беше и с предишните слушалки на този комп. На другия, който има трите основни букси си работят нормално.

Не съм много наясно, но би трябвало да има някакви приставки, или да се върже аудиокарта с жакове към дъното, ако дъното по позволява... Общо взето и да има друго решение, според мен точното решение е компа да се сдобие поне с трите основни букси, т.е. + розова към момента. И това и питам всъщност. Как.

Към компютъра се ползват адаптерите с 3 пина, какъв е компютъра, дъно, аудио карта?

• Автор

Не се подигравам. Нали ви казвам, че основата е някакъв офис ДЕЛ. Няма розова букса.

Дъното е:

Model    0GY6Y8 (CPU 1)
Version    A01
Chipset Vendor    Intel
Chipset Model    Ivy Bridge
Chipset Revision    09
Southbridge Vendor    Intel
Southbridge Model    Q77
Southbridge Revision    04

---

Audio
        Sound Cards
        Playback Devices
            Speakers (High Definition Audio Device)    (default)

преди 1 час, X12 написа:

Не се подигравам. Нали ви казвам, че основата е някакъв офис ДЕЛ. Няма розова букса.

Дъното е:

Model    0GY6Y8 (CPU 1)
Version    A01
Chipset Vendor    Intel
Chipset Model    Ivy Bridge
Chipset Revision    09
Southbridge Vendor    Intel
Southbridge Model    Q77
Southbridge Revision    04

---

Audio
        Sound Cards
        Playback Devices

Зелената е за аудио, синята за микрофон букса.

Зареди някоя жива Линукс дистрибуция от флашка и провери звука.

Възможно е да има проблем с 3.5мм аудио жак на дъното който сам не можеш да решиш/ смениш и ще бъде нужно в сервиз да се извърши.

• Автор
преди 2 часа, AAUUXX написа:

Възможно е да има проблем с 3.5мм аудио жак на дъното който сам не можеш да решиш/ смениш и ще бъде нужно в сервиз да се извърши.

Ето го дъното, виж долу в дясно буксите - две, синя и зелена.

dellsystemboardoptiplex__29932.153664752

Де да ги знам що някой си мисли, че се подигравам, ти неща, които съм написал се намират за 1 минута в търсачката, не съм ги знаел. Обаче е точно така обяснено, розовата е за стерео, другата за моно, в случая синята. Или поне така се получава. Едната я водят за earphone, а розовата за headphone и стерео, предавта и двата канала. Зелената си я знаем всички за какво е.

Ся, този форум си има по-друга насоченост и това което питам влиза в малко по друга графа, но аз си го обяснявам, че това дъно с каквото върви поема само два канала, и като се включи и микрофона единия по заема той и за слушалките остава само един канал... може и да не е така, не знам. но на практика става това.

Ето видео на слушалките

преди 44 минути, X12 написа:

Ето го дъното, виж долу в дясно буксите - две, синя и зелена.

Видял съм дъното и затова написах:

преди 3 часа, AAUUXX написа:

Де да ги знам що някой си мисли, че се подигравам, ти неща, които съм написал се намират за 1 минута в търсачката, не съм ги знаел. Обаче е точно така обяснено, розовата е за стерео, другата за моно, в случая синята. Или поне така се получава. Едната я водят за earphone, а розовата за headphone и стерео, предавта и двата канала. Зелената си я знаем всички за какво е.

Очевидно не се четем взаимно, по горе в постовете си писах за разликата между 3 пинов и 4 пинов жак,  earphone е с 4 пина той се използва за включване в телефон/ таблет, за включване към компютъра е жак с 3 пина headphone.

Ся, този форум си има по-друга насоченост и това което питам влиза в малко по друга графа

Форума е с правиланта насоченост, както и разедела.

но аз си го обяснявам, че това дъно с каквото върви поема само два канала, и като се включи и микрофона единия по заема той и за слушалките остава само един канал... може и да не е така, не знам. но на практика става това.

Ето видео на слушалките

Не, за микрофон има отделен вход - синята букса.

• Автор
преди 9 минути, AAUUXX написа:

Не, за микрофон има отделен вход - синята букса.

Точно, да. И понеже слушалките са комбинирани може би е и от това. Да има аудио жакове, точно това взеха да пиша току-що.

Слушалките ги взех, защото всъщност ми трябваше микрофон, но си викам - ок що да не взема комбинирани.

Ето точно основните положения. Ползвам саундбар принципно.

Ако включа слушалките само с буксата за микрофон, компа не подава звук към саундбара.

Ако включа слушалките само с буксата за слушалки работят нормално и двата канала.

Ако включа слушалките комбинирано с двете букси, микрофона си работи, но в слушалките се изкарва само левия канал.

Допълнително ме интересува да си ползвам тези слушалки ако реша само с микрофона а саундбара да има звук, самите слушалки си имат и допълнително копче за он/офф на микрофона.

всичко искам да е включено - саундбар, слушалки в комбиниран режим, и да го включвам и изключвам и да ползвам каквото реша за даден момент, да не се занимавам да сменям постоянно. И... общо взето е това, каквъ аудиожак или аудиожакове ми трябват, може би и някакъв софтуер, не знам. И то ако въобще с това дъно може да се направи такова нещо. А за това да се сменят или добавят жакове, това ще си го мисля вече...

преди 7 минути, X12 написа:

Точно, да. И понеже слушалките са комбинирани може би е и от това. Да има аудио жакове, точно това взеха да пиша току-що.

Слушалките ги взех, защото всъщност ми трябваше микрофон, но си викам - ок що да не взема комбинирани.

Ето точно основните положения. Ползвам саундбар принципно.

Ако включа слушалките само с буксата за микрофон, компа не подава звук към саундбара.

Ако включа слушалките само с буксата за слушалки работят нормално и двата канала.

Ако включа слушалките комбинирано с двете букси, микрофона си работи, но в слушалките се изкарва само левия канал.

Допълнително ме интересува да си ползвам тези слушалки ако реша само с микрофона а саундбара да има звук, самите слушалки си имат и допълнително копче за он/офф на микрофона.

всичко искам да е включено - саундбар, слушалки в комбиниран режим, и да го включвам и изключвам и да ползвам каквото реша за даден момент, да не се занимавам да сменям постоянно. И... общо взето е това, каквъ аудиожак или аудиожакове ми трябват, може би и някакъв софтуер, не знам. И то ако въобще с това дъно може да се направи такова нещо. А за това да се сменят или добавят жакове, това ще си го мисля вече...

Като начало на проекта ще бъде нужен адаптер който предложи по горе @цър-вул

С него ще може да използваш слушалките звука и миркофона, в този адаптер ще бъдат включени с 4 пиновия жак, а зеления 3 пинов в аудио на компютъра, розовия жак в синия букса на компютъра.

Вариант да вкючиш слушалки плюс саундбар плюс микрофон към една букса на аудио картата не мога да се сетя в момента тъй като в схемата ще има 4 пинов жак.

преди 22 часа, цър-вул написа:

Може би само микрофон е по добрия вариант на свързване предвид изходите и входове на аудио картата.

Например

mic-d-02.jpg

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Доколкото разбрах в комплекта на слушалките има някакви преходници....с такова подаване на инфо на час по лъжичка - толкова...

току-що, цър-вул написа:

Доколкото разбрах в комплекта на слушалките има някакви преходници....с такова подаване на инфо на час по лъжичка - толкова...

Има преходници ,но знаем какви са, снимка не би била излишна, но...

• Автор
преди 4 часа, цър-вул написа:

преди 4 часа, AAUUXX написа:

С него ще може да използваш слушалките звука и миркофона, в този адаптер ще бъдат включени с 4 пиновия жак, а зеления 3 пинов в аудио на компютъра, розовия жак в синия букса на компютъра.

Вариант да вкючиш слушалки плюс саундбар плюс микрофон към една букса на аудио картата не мога да се сетя в момента тъй като в схемата ще има 4 пинов жак.

Може би само микрофон е по добрия вариант на свързване предвид изходите и входове на аудио картата.

Например

mic-d-02.jpg

преди 4 часа, AAUUXX написа:

Има преходници ,но знаем какви са, снимка не би била излишна, но...

Има преходници, затова пуснак ютуб клипа да се види самия модел. Аз го и написах, но не особено ясно.

Вградения към слушалките кабел е с женска 3.5 букса

В комплекта влиза:

преходник с мъжка-мъжка (за зелената букса на дъното)  букса и с него не се ползва микрофона.

Преходник с мъжка-2 мъжки (зелена и розова) и той е да се ползват едновременно и слушалките и микрофона.

Има някаква уловка, защото едва одеве забелязах, че "синята" букса на дъното всъщност е отбелязана на кутията като розова и синя. Със символите на микрофон и аудио ин. 

И не сме много прави в темата, като говорим кой цвят за какво е, защото според това:

Surround-Sound-Ports.jpg

специално на синята букса в това дъно е отбелязано функции и аудион ин и микрофон. А розовата според тази "графика" е специално за микрофон, а не просто аудио ин.

И то май, че ще излезе пак нещо такова, като от предположенията... синята букса на дъното се задейства за микрофон, все едно влиза в режим розова, но това някак си "изяжда" единия канал за звука. Не знам...

преди 15 минути, X12 написа:

според това

А имаш ли намерение да споделиш модел на дъно/модел на звукова карта? Стига с тия алабалистики! Това - ако търсиш решение, а не само почесване на клавиатура.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.