Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на домашно кино и музика .

Препоръчан отговор

Привет група !

Имате ли мнение по въпроса за следния избор .

Ресийвър Yamaha Avantage- RX-A4A и Klipsch Reference R-625FA.

Чакам си колонките и се надявам да не съм разочарован .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, JKirilov написа:

Имаме мнение - отвратителен избор.

А музика - пускай чалгата да дъни...

Ти си първият и единствен тъпанар, който казва - Klipsch , са отвратителен избор...

Бъди горд !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Klipsh са едни от най-добрите говорители на пазара някога.

Със сигурност ще им се радваш много на приятния звук, разбира се не на mp3 от тубата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Уж си Brand, пък нищо не си разбрал, на 17 години ли си?

Музика не е комплектчето аудиоапаратура, което събираш! Музика е Брамс, Бетовен, Бийтълс, Пинк Флойд, Щурците и т.н.

Вече комплектчето аудиоапаратура, което събираш, е добро за гледане на филми, за слушане на музика не е! Други въпроси?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 27 минути, Be Witched написа:

Никъде не е споменал, че ще слуша музика!

Тъй ли? Я сега прочети заглавието?

А и какъв е смисълът на темата, вече всичко е купено, остава само да се похвали, вероятно и в другите форуми и сурати...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Клипш имат прекрасни модели тонколони за слушане на музика. Примерно от серията Heritage - Heresy, Forte, Cornwall и т.н. 

Или от серията Reference Premiere - донякъде RF-7 III. Останалите модели поне според мен са ориентирани предимно за кино.

За тестване дали аудио системата става за възпроизвеждане на музика си имам любими произведения и любими изпълнители.

Примерно за симфонична музика:

spacer.png

За рок:

spacer.png

Или:

spacer.png

И така нататък.

Разбира се не от Спотифай, а от по-качествен източник.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Михайлов написа:

Разбира се не от Спотифай, а от по-качествен източник.

От топ тракерите за музика , които искат покана да влезеш там има доста Lossless файлове дето ще му свършат работа . А спотифай е толкова бъгнат , че нямам думи изобщо не си заслужават парите .Половината стари песни изобщо не мога да ги слушам в БГ все са скрити или забранени . 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление не познавам много топ тракери, аз ползвам предимно руския "денонощен" магазин.😂

Дето в името му има думата тракер. Ще ми е интересно да науча още някой тракер. Ако е забранено споменаването на такива сайтове, може на лични съобщения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не използвам тракери за музика , а само руските сайтове , а те именно от там теглят .Но там влизането в такива тракери  е доста ограничено , но съм чувал и гледал снимки в нета , че имат наистина богато съдържание от музика .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, на този руски сайт, който споменах, за музика има почти от пиле мляко.

Но там трябва много да се рови и и да се търси, защото има много рипове от грамофонни плочи, които са плод на домашните упражнения по рипване на някой Серьожа или Вова и са с отвратително качество. Но има и много неща, които са оригинални HiRes-и или SACD ISO файлове с чудесно качество.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За тия руските по принцип не са ли изисква, някой да те покани? (бях попаднал на такъв преди месеци)

Което е почти невъзможно, освен ако не познаваш лично човек в такъв тракер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз успях да се регистрирам много отдавна (може би преди около 15 или повече години, не помня), но чаках месеци наред да ми одобрят заявката за регистрация или нещо подобно. А тя трябваше да се подновява периодически. И това беше възможно само един ден в седмицата само в период от 1 час рано сутринта - примерно между 4 и 5 сутринта наше време. Бяха някакви много шантави условия.

Нямам представа дали сега става с покана от регистриран член на сайта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 29.03.2023 г. в 21:23, onova momche написа:

Ресийвър Yamaha Avantage- RX-A4A и Klipsch Reference R-625FA

Ресивъра е както всички други многоканални. Колоните ги слушах веднъж и ми се стори, че са с много натрапени високочестотни. Проверих дали няма някакви корекции и нямаше. С чист стерео амп без атмос глупости и т.н. си звучаха прекалено натрапчиво във  в. ч. за мене. Иначе не липсва бас. Не харесвам подобни компилирани колони. При мене 99% се слуша музика в стерео формат и такова нещо не е необходимо. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...