Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мошеникът от "Диноел ЕООД"

Featured Replies

"Диноел ЕООД" е фирма, която внася всякакви неща за компютри, телефони и офис консумативи и привлича със съблазняващи цени с минимална надценка. Обаче тази евтиния накрая ви излиза солена, ако си купите празни дискове от него. Няколко поредни пъти си купувам шпиндели с празни 25- или 50-гигабайтови дискове от него и всеки път от 25 диска само 10 са читави - останалите или дават грешка още в началото на записа, или след записа по време на сверяването.

Човек, който е работил с въпросния Леонид Плачков, ми каза, че той има машина за презапечатване на опаковки на дискове и на много други неща, така че най-вероятно прави някакви шашми с дисковете, за да те накара да купиш повече. Само че така мен лично ме загуби като клиент, защото вече няколко поредни пъти си купувам дискове от други места, вкл. и от "Вали Компютърс" (другият официален вносител на компютри и компоненти за България) и при тях няма такива истории. Вчера за пореден път от тях си купих 25 диска по 25 гигабайта, вече записах половината от тях и още няма нито един дефектен! А при Леонидчо над 50% от шпиндела е боклук!

Затова ако си купувате компютърни части, телефонни аксесоари или офис консумативи, гледайте дали продавачът не е "Диноел ЕООД" (или пък питайте дали не ги купуват от същата фирма). Само ще ви излъже (и вас, и фирмата, която купува от него), ще лъже и ще маже по телефона как нямало никакви проблеми при него и няма да приема рекламации.

Но... ако не ми вярвате, подарете му 90 лв., като си купите 1 шпиндел от 25 диска по 50 гигабайта и ще се убедите сами.

преди 1 час, Валсо написа:

"Диноел ЕООД" е фирма, която внася всякакви неща за компютри, телефони и офис консумативи и привлича със съблазняващи цени с минимална надценка. Обаче тази евтиния накрая ви излиза солена, ако си купите празни дискове от него. Няколко поредни пъти си купувам шпиндели с празни 25- или 50-гигабайтови дискове от него и всеки път от 25 диска само 10 са читави - останалите или дават грешка още в началото на записа, или след записа по време на сверяването.

И защо купуваш няколко поредни пъти, след като очевидно дисковете са некачествени?

преди 1 час, Валсо написа:

Само че така мен лично ме загуби като клиент, защото вече няколко поредни пъти си купувам дискове от други места, вкл. и от "Вали Компютърс" (другият официален вносител на компютри и компоненти за България) и при тях няма такива истории.

Вали не е "другият вносител" а един от многото вносители. Първият явно е някакъв гаражен търговец, а големите вносители са "Алсо", "Поликомп", " Мост", "Виртуална зона" и други.

• Автор
преди 19 минути, baitexpo написа:

И защо купуваш няколко поредни пъти, след като очевидно дисковете са некачествени?

Вали не е "другият вносител" а един от многото вносители. Първият явно е някакъв гаражен търговец, а големите вносители са "Алсо", "Поликомп", " Мост", "Виртуална зона" и други.

1. Защото мислех, че е случайно и че ми се е паднала кофти партида. Но след като ми казаха, че Леонидчо имал машина за преопаковане, ми се изясни каква била работата.

2. Аз знаех (досега) за "Вали" и "Диноел". Чувал съм за "Мост Комютърс" и от време на време купувам неща от тях, но не знаех, че са и вносители. А другите, които ги спомена, не съм ги и чувал дори.

преди 15 минути, AAUUXX написа:

Възможно е проблема да бъде в записващия софтуер или самата записвачка?

Проблема е че да се получат "съблазняващи цени с минимална надценка" се внасят най-евтините китайски дискове които после ги опаковат така че да изглеждат като опаковките на някои по-известни марки. А може и още от Китай да си идват с подходящи опаковки.

• Автор
преди 13 минути, AAUUXX написа:

Възможно е проблема да бъде в записващия софтуер или самата записвачка?

Нито е в софтуера, нито е в записвачката. Записвачката е чисто нова, няма и месец. Дисковете от Диноел са нон-стоп с грешки. Дисковете от "Вали Компютърс" - нито един няма с грешки. Вече записах 17 диска, всичките успешно.

преди 4 минути, ined написа:

Проблема е че да се получат "съблазняващи цени с минимална надценка" се внасят най-евтините китайски дискове които после ги опаковат така че да изглеждат като опаковките на някои по-известни марки.

Дисковете, които купувах от него, са германски - Media Range. Само че у нас само той ги внася, другаде не ги намерих. Старите партиди отпреди няколко години, явно от преди да започне да шмекерува, нямаха никакви проблеми и се записваха също толкова успешно, колкото и тези от "Вали".

Нали знаш ония виц:

Един влезнал в една кръчма и отишъл на бара и казал на кръчмаря:

-Имате ли червено вино Мерлот?

А кръчмаря отговорил:

-Имаме да, ама свършиха етикетите.

• 7 месеца по-късно...
на 6.04.2023 г. в 8:32, baitexpo написа:

Здравейте,
бихте ли ми казали Алсо, Поликомп, Мост и Виртуална зона (цитирам Ви) какви оптични дискове внасят? 
Аз твърдя, че ние имаме най-големия арсотимент от оптични дискове и аксесоари за тях в България. Твърдя и мога да докажа с докуенти, че сме вносители на оптични дискове: MediaRange, Verbatim, Memorex, Maxell, HP, JVC, FreeStyle, Fiesta, Omega , през последните 20 години сме внасяли (когато все още ги имаше) Sony и TDK. Продавали сме MyMedia, AdvanCD, DataMAX, EuroSilver, EuroData, eMediaPro, Sky, Creation, Opticl storage, Plasmon, ePro(formance), MaxData, Samsung, Ricoh, Kodak (и вероятно други - нямам идея вече след 1/4 век). Към ннастоящия момент поддържаме на склад около половин милон оптични диска на склад и доставяме на над 100 болници, мед.центрове, дкц, лаборатории и кабинети за всички мед.роботи, скенери и др. Доставяме кутийки за албумите на БГ изпълнители. Доставяме дискове за архив на няколко банки, застрахователни дружества и дори на Администрацията на президента на РБ. Годишно продавме над 800 000 оптични диска, повече от милион пликове за тях и над 200 000 кутийки за дискове. Имате ли представа за БГ пазара колко е това? Не е зле за "гаражен търговец" нали? За нас не е проблем да ги купите от ЕМАГ или някоя верига - така или иначе пак са наши дисковете :-)

преди 1 час, dinoel написа:

Здравейте,
бихте ли ми казали Алсо, Поликомп, Мост и Виртуална зона (цитирам Ви) какви оптични дискове внасят? 
Аз твърдя, че ние имаме най-големия арсотимент от оптични дискове и аксесоари за тях в България. Твърдя и мога да докажа с докуенти, че сме вносители на оптични дискове: MediaRange, Verbatim, Memorex, Maxell, HP, JVC, FreeStyle, Fiesta, Omega , през последните 20 години сме внасяли (когато все още ги имаше) Sony и TDK. Продавали сме MyMedia, AdvanCD, DataMAX, EuroSilver, EuroData, eMediaPro, Sky, Creation, Opticl storage, Plasmon, ePro(formance), MaxData, Samsung, Ricoh, Kodak (и вероятно други - нямам идея вече след 1/4 век). Към ннастоящия момент поддържаме на склад около половин милон оптични диска на склад и доставяме на над 100 болници, мед.центрове, дкц, лаборатории и кабинети за всички мед.роботи, скенери и др. Доставяме кутийки за албумите на БГ изпълнители. Доставяме дискове за архив на няколко банки, застрахователни дружества и дори на Администрацията на президента на РБ. Годишно продавме над 800 000 оптични диска, повече от милион пликове за тях и над 200 000 кутийки за дискове. Имате ли представа за БГ пазара колко е това? Не е зле за "гаражен търговец" нали? За нас не е проблем да ги купите от ЕМАГ или някоя верига - така или иначе пак са наши дисковете 🙂

В този ред на мисли аз мога ли да попитам колко лева струват примерно 200 броя стандартни кутийки за дискове (от дебелите - 10 мм) Благодаря предварително и към кого мога да се обърна за повече информация?

Кутийка MR CD за 1бр., 10mm., BLACK кашон 100бр. - 0.87 с ДДС
Кутийка MR CD за 1бр., 10mm., CLEAR кашон 100бр. - 0.96 с ДДС
за над 500 има 3ст. за палет също има отстъпка (7200 в палет). Черните имаме 2 палета и 1/2, прозраните към 5000, т.е. под палет
Само да предупредя, че са от "лошата" германска фирма MediaRange - те германците са прочут с лошото си качество ...
За съжаление, няма производство в БГ вече и цените се удвоиха ...

https://www.dinoel.com/Optical-disks/CD-DVD-BD-boxes

• 6 месеца по-късно...
на 6.04.2023 г. в 9:05, Валсо написа:

Нито е в софтуера, нито е в записвачката. Записвачката е чисто нова, няма и месец. Дисковете от Диноел са нон-стоп с грешки. Дисковете от "Вали Компютърс" - нито един няма с грешки. Вече записах 17 диска, всичките успешно.

Дисковете, които купувах от него, са германски - Media Range. Само че у нас само той ги внася, другаде не ги намерих. Старите партиди отпреди няколко години, явно от преди да започне да шмекерува, нямаха никакви проблеми и се записваха също толкова успешно, колкото и тези от "Вали".

При разговорът ни се оказа, че ОС е нелегален, софтуера за запис е Неро от 2016 защото цитирам Ви: "по-нов кракнат нямам" (и това нямало значение), обясних, че 7 годишен софтуер не може да записва най-новите дискове. Защо не пробвате и 100GB дискове да пишете със софтуер от 2016г.? Предложих да ползвате безплатни, но да са най-нови версии. Записвачката Ви е външна и като потърсихме модела се оказа,че се произвежда от 2008г. насам и предложих дапроверите дали е с най-новата версия на фърмуер, нищо че е новозакупена. Често от Китай до тук, с реализацията в търговската мреж аможе да минат до 2 години. Фърмуеъра е безплатен, а и всички външни "записвачки" са орязани downgrade от някой възможност заради по-слабата им структура и механика. Пробвайте да запишете CD на 52Х или RW на 24 или 32Х, DVD на 16Х и т.н.

1. Ashampoo Burning Studio Free - (Български език)
  2. BurnAware Free
  3. InfraRecorder - (Български език)
  4. CDBurnerXP - (Български език)
  5. AnyBurn Free
  6. Free WinX DVD Author

"На калпава ракета, Космосът и крив"

P.S. Вали Компютърс не продава Двуслойни 50ГБ дискове, нито Трислойни 100ГБ дискове, как сравнявате несравними неща ?

Още по-забавно е, че Maxell.eu отдавна спряха продажбите на BD-R, можете да проверите на сайта им. Също така Максел (които не са лоша марка) нямат собствени заводи, преди години идвха от Ritek Виетнам, сега са Тайвански СМС. Максел е просто търговска макра, MediaRange също, те идват от U.A.E. където завода е Tayo Yoden. Във времето фирмите си сменят заводите където прозвеждат марката си и на това се дължи разликата в дискове които външно са еднакви. Всички са стандартни дискове и проблемите се решават с ъпдейт на фърмуер. Друг е въпроса, че в България се купуват евтини записвачи LG, a в Германия Plextor (LG oтдавна се продадоха).

maxell.jpg

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 6.06.2024 г. в 10:41, Leonid Plachkov написа:

При разговорът ни се оказа, че ОС е нелегален, софтуера за запис е Неро от 2016 защото цитирам Ви: "по-нов кракнат нямам" (и това нямало значение)

Пхахахахаха, в реддит и други потърпевши потвърдиха, че лъжеш и сега и ти реши да правиш така, а? Или е това, или толкова много народ си излъгал, че вече си започнал да бъркаш с кого си говорил. :D Само че изпускаш една "дребна" подробност, която ти я казах, когато ми се обади по телефона скоро след като пуснах публикацията в реддит за твоят "коректност": 2015-та година минах на линукс и целият ми софтуер и файлови системи са за линукс. Самите дискове също ги записвам с файлова система "Само за линукс", така че какъв кракнат Неро те гони - не знам. И тогава ти казах, че програмите за запис са две - една основна и една за тестове и сравнения: K3b & XFBurn.
Недъгавото Неро съм го използвал само веднъж през живота си - през 2005-та година, когато си купих първия компютър, който пък поддържаше единствено Бозъ ХП. Не помня защо му набих шута на Нерото (вероятно, защото ми е поискало да плащам), но започнах да използвам ImgBurn за уиндоус (безплатна програма с много повече функции), само че тогава тази програма все още не поддържаше BluRay записване, освен това аз минах на блурей дискове доста по-късно - през 2021 г., когато беше и първата ми поръчка на блурей дискове от твоята фирма.

Честно казано не ме грее дали Максел продължават да произвеждат дискове. Докато все още се намират откъде да си ги купя, все в г*з дали са спрели или не. Румънците имат големи запаси и от тези дискове, и от МедияРейндж, и от други марки, така че ще мине доста време преди да свършат. За щастие, каквото и да поръчам, то няма да мине през твоите ръце. :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.