Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся хубави японски филми с нинджи

Featured Replies

Здравейте, наскоро гледах "Убий Бил" и се запалих по филмите със мечове и самураи. Харесаха ми хореографиите във филма, изглеждаха много ефектно. Всъчщност аз от много време търся филми с нинджи, но такива нинджи, които да отговарят на описанието за нинджа във Уикипедия.

Съгласно това описание нинджата е шппионин , който прониква в средновековни японски замъци за да изпълни поръчково убийство или друга мисия. Може да се катери по стени, има звездички и други приспособления и може мигновено да изчезва.

Е след толкова години така и не успях да намеря такъв филм, освен "Убиецът на шогуна". Е, и той пак не отговаряше на това описание, но поне действито се разиваше в Япония и имаше хубави хватки, хореографии и фонтани от кръв. Повечето други филми, които намирам са все американски и действието се развива в наши дни в Америка. Това са Ninja Асссасин или филмите от 80-те години с Шо Косуги.

Та затова моля да ми препоръчате някой хубав японски филм, който да отговаря на това описание - да има замъци, шпиони, хубави хореографии и действито да се разива в Япония

Може и да не може, прекалено голям кредит даваш за така зададен въпрос 😉 от потребител

• Автор

Благодаря за отговорите, но аз търся нещо конкретно и по възможност да го има в Замунда, ако някой нещо е гледал. В тези списъци много съм се ровил, но за съжаление много от заглавията няма от къде да се изтеглят.

Мога да ти предложа IP Man 1,2,3,4,5

Филмите си струват 10/10. 

преди 4 минути, The-Walk!nG-Dead написа:

Мога да ти предложа IP Man 1,2,3,4,5

Филмите си струват 10/10. 

Много добро попадение ❤️ но човека иска Япония  😉 иначе поредицата е лудница!

Спомням си че в Хон Гил Дон имаше нинджи, ама действието се развиваше в Корея, а не в Япония. Беше голям хит навремето заедно с Непобедимите от Удан и Манастира Шао Лин

Ето го

https://www.imdb.com/title/tt0254387/

ПП: Има го в Маймунда. Мисля и аз да го изгледам пак, та да си припомня детството :)

като начало нинджите са  от китай

за японците не е културно да се убива от засада 

пробвай с китайски филми

преди 11 минути, Banesc написа:

като начало нинджите са  от китай

за японците не е културно да се убива от засада 

пробвай с китайски филми

Всъщност донякъде си прав, но реално ninja е с японски произход.

Нинджа – Уикипедия (wikipedia.org)

Редактирах си горния пост, нинджите имат някаква връзка с китай и нинджицу, но реално са японски special forces един вид.

Ninja - World History Encyclopedia

Ninja — Encyclopedia of Japan (doyouknowjapan.com)

Ето и GPT какво `мисли` по въпроса:

Цитат
имат ли връзка с Китай?
Цитат

Има някои теории, че нинджите могат да имат връзка с китайските бойни изкуства и култура, но тези теории не са научно потвърдени.

Въпреки че Япония е имала исторически контакти с Китай, включително през периода на Тан (618-907 г.), когато много китайски учени и монаси са дойдени в Япония, няма доказателства, че техните бойни изкуства и култура са били директен източник на нинджите.

Вместо това, нинджите са развили свой собствен уникален стил на бойни изкуства, който се базира на техниките на японските селяни, които са се обучавали в бойни изкуства, за да защитават своите села по време на войните и безредиците в Япония през периода на Сенгоку.

преди 2 часа, vilkos написа:

Здравейте, наскоро гледах "Убий Бил" и се запалих по филмите със мечове и самураи. Харесаха ми хореографиите във филма, изглеждаха много ефектно. Всъчщност аз от много време търся филми с нинджи, но такива нинджи, които да отговарят на описанието за нинджа във Уикипедия.

Съгласно това описание нинджата е шппионин , който прониква в средновековни японски замъци за да изпълни поръчково убийство или друга мисия. Може да се катери по стени, има звездички и други приспособления и може мигновено да изчезва.

Е след толкова години така и не успях да намеря такъв филм, освен "Убиецът на шогуна". Е, и той пак не отговаряше на това описание, но поне действито се разиваше в Япония и имаше хубави хватки, хореографии и фонтани от кръв. Повечето други филми, които намирам са все американски и действието се развива в наши дни в Америка. Това са Ninja Асссасин или филмите от 80-те години с Шо Косуги.

Та затова моля да ми препоръчате някой хубав японски филм, който да отговаря на това описание - да има замъци, шпиони, хубави хореографии и действито да се разива в Япония

в кръга на майтапа 😉 не е японско, но може и да ви хареса, добър сериал е, гледал съм го лично, поздрави!

както и този, чисто нов е...

преди 55 минути, Raze написа:

Всъщност донякъде си прав, но реално ninja е с японски произход.

Нинджа – Уикипедия (wikipedia.org)

Всъщност от линка ти пише :

Цитат

Японските историци свързват началото на нинджицу с влиянието на прочутия китайски трактат „Изкуството на войната“ от Сун Дзъ, писана около V в.пр.Хр. В Япония тези текстове се четат значително по-късно - вероятно VII в.сл.Хр.[2] В Китай нинджицу е наричано с различни имена: Ин Сен Шу (метод за изчезване на тялото), Фа Шу (черни изкуства) и други, то обслужвало шпионажа от древни времена, практикувано от тайни общества – затворени организации, подобни по характер на секти.

След като е пренесено в Япония през 7 – 8 век, то се развива първоначално недалеч от столицата Киото, в провинциите Ига и Кога. В тези планински райони живеели множество дзи-дзамураи. След годините Онин (1467-1477) те създали свое обединение (то), като започнали да се занимават с военни действия, а също и кражби и грабежи. Мнозина от тях станали майстори на канте-но джицу (изкуството на шпионажа).

Лин-Куей – Уикипедия (wikipedia.org)

Не е с нинджи, но е един много добър карате филм - Gekitotsu! Aikido / Айкидо (1975) . И него го има в тракера. Гледах го като ученик във филмотечно кино Дружба към '85г.

Разказва се за Морихей Уешиба.

преди 10 часа, Lumiere написа:

Много добро попадение ❤️ но човека иска Япония  😉 иначе поредицата е лудница!

То реално участват и японци и американци. 🙂

преди 7 часа, nikssi написа:

Аз говоря за базата , основата. 

Няма 'база'. Самия принцип на действие и името е изцяло японски. То по тази логика и  специалните части, като 'тюлени' и разни други животни не са американски, а китайски, понеже сигурно и те ползват някакви бойни изкуства.

преди 10 минути, killchain написа:

Battle Royale - самият Тарантино го беше цитирал като вдъхновение. Иначе според мен задължително погледни и The Raid, нищо, че не е японски.

Не разбрах къде са нинджите в тези филми.

• Автор

Благодаря на всички за изказаните мнения, но като изцяло малко от предложенията съответстват на задедните критерии, освен може би този филм "Sakra", за което благодаря на "Lumiere", както и за видеото за китайските нинджи. Преди време бях гледал Хон Гил Дон, но не ми хареса тъй като имаше твърде много фантастичен елемент - героите можеха да летят.

"Манастирът Шао Лин" може да е хубав, но не съм го гледал все още - благодаря на Ivottoshev

Търся такъв филм с японски нинджи, за да видя какъв е японският бит, начин на живот, отношенията между хората, но и да има динамика, приключения, а не да заспиш от скука - както е във ранните филми на Акира Куросава - "7-те самураи" например.

Това, което ми хареса в "Убиецът на шогуна" ( има го тук в замунда https://***/banan?id=94362 ) не бях го виждал никъде другаде досега и показва нестандартното японско виждане за операторска работа, бойни сцени, драматична музика и страхотни декори. Имаше кораби, пустини, бамбукови гори, частни имения и др. - въобще японска екзотика.

Учудвам се, че толкова малко произведения отговарят на зададените критерии. Още едно заглавие, което отговаря на това, което търся е може би Shinobi (2005) и него мисля да гледам - https://***/banan?id=220137&hit=1&t=movie

преди 5 часа, Raze написа:

То по тази логика и  специалните части, като 'тюлени' и разни други животни не са американски, а китайски, понеже сигурно и те ползват някакви бойни изкуства.

Тюлените са военноморската сила на щатите. Там не ползват бойни изкуства. Те се занимават с разузнаване, диверсионни операции и спасяване на заложници. Виж ОМОН, СОБР ползват бойни изкуства. :) Спецназ като цяло...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.