Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тракащи повдигачи на голф 5

Featured Replies

Здравейте!

Искам да бъда максимално кратък в описанието си и също държа да отбележа, че нямам големи познания за автомобилите.

Имах "страхотния" късмет да си купя голф 5, 1.6 бензин 102 коня, внос от Италия преди две години (огромна грешка). Колата мина през основен ремонт на двигателя, в София, защото гореше много масло, вече не е така. Имаше шум от повдигачите, те бяха сменени в същия сервиз, заедно с разпределителния вал. Дори 5000км след смяната, продължават да тракат.

Предположих, че може да е от маслото, затова вчера беше сменено в сервиз, заедно с маслен филтър. Маслото е на Castrol 5W 40, зелена опаковка. Няма никаква промяна.

Повдигачите тракат до 5-10 минути след запалване, заглъхват чак след като колата е загряла. Питах кой ли не майстор, всичките ми казват едно и също: "Бе не се притенсявай, карай си, не е голяма работа, че тракат", а аз се дразня понеже съм хвърлил купища пари, а нямам кола с нормално работещ двигател. От друга страна се износват частите на двигателя по този начин.

По-гъсто масло ме съмнява да помогне. Може би последният път повдигачите не са били добре поставени (мисля, че са хидравлични на този мотор) и е нужно пак да се отваря двигател? Възможно ли е налягането на маслото да не е достатъчно? Какво бихте ме посъветвали да направя?

Благодаря за прочита.

Възможностите не са малко. Всъщност по-гъсто масло вероятно ще помогне, добавка също може да пробваш, но след толкова наляти пари не си заслужава от такива елементарни манипулации. Ако повдигачите не са поставени добре, то всичките ли да не са поставени добре (не че е невъзможно)? Да, възможно е да не качва достатъчно масло, докато не загрее и това за мен е основния проблем.

преди 24 минути, zlaten_golf_5 написа:

Здравейте!

Искам да бъда максимално кратък в описанието си и също държа да отбележа, че нямам големи познания за автомобилите.

Имах "страхотния" късмет да си купя голф 5, 1.6 бензин 102 коня, внос от Италия преди две години (огромна грешка). Колата мина през основен ремонт на двигателя, в София, защото гореше много масло, вече не е така. Имаше шум от повдигачите, те бяха сменени в същия сервиз, заедно с разпределителния вал. Дори 5000км след смяната, продължават да тракат.

Предположих, че може да е от маслото, затова вчера беше сменено в сервиз, заедно с маслен филтър. Маслото е на Castrol 5W 40, зелена опаковка. Няма никаква промяна.

Повдигачите тракат до 5-10 минути след запалване, заглъхват чак след като колата е загряла. Питах кой ли не майстор, всичките ми казват едно и също: "Бе не се притенсявай, карай си, не е голяма работа, че тракат", а аз се дразня понеже съм хвърлил купища пари, а нямам кола с нормално работещ двигател. От друга страна се износват частите на двигателя по този начин.

По-гъсто масло ме съмнява да помогне. Може би последният път повдигачите не са били добре поставени (мисля, че са хидравлични на този мотор) и е нужно пак да се отваря двигател? Възможно ли е налягането на маслото да не е достатъчно? Какво бихте ме посъветвали да направя?

Благодаря за прочита.

Намери точното масло, за твоят двигател. Синтетично. Виж в сайта на производителя.

Не е ясно дали, по - гъсто, или по - рядко...

Промий двигателя с точната смес, за твоето ( старото )масло.

Тогава - налей точното.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 12.04.2023 г. в 22:10, Филипов написа:

За ориентиране

Благодаря, но не разбирам руски.

Тази седмица ще отида в друг сервиз, в града ми. Ще видя какво ще кажат и те. Друго нещо, което ме съмнява е маслената помпа, да не би да няма достатъчно налягане. Ще пиша ако има резултати.

Не е много ренталбилно въобще да му правиш основен ремонт на това, а се натискаш да хвърляш още пари по него.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.