Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Продажба на е-книга

Featured Replies

Здравейте! Имам книга в електронен вариант и искам да я продавам от свой собствен сайт. Ще се радвам, ако някой може да разясни - мога ли да продавам като физическо лице, как се прави сайтът и как се отчитат доходите след това? 

Благодаря! :)

Сайта на безплатен хостинг извън ЕС и готово.
Пишеш да ти пратят на банковата ти сметка парите с техния и-мейл като основание за плащане и като скиваш, че си ги получил им пращаш до техния и-мейл файла.
Тая книга трябва първо да я защитиш по отношение на авторското право, че ти си ѝ авторът, ако не искаш после и аз да почна да я продавам, даже по-успешно от тебе.

Никакви доходи няма да отчиташ, сметката ти по IBAN може да е извън България.

преди 1 час, Белгиеца написа:

Сайта на безплатен хостинг извън ЕС и готово.
Пишеш да ти пратят на банковата ти сметка парите с техния и-мейл като основание за плащане и като скиваш, че си ги получил им пращаш до техния и-мейл файла.
Тая книга трябва първо да я защитиш по отношение на авторското право, че ти си ѝ авторът, ако не искаш после и аз да почна да я продавам, даже по-успешно от тебе.

Никакви доходи няма да отчиташ, сметката ти по IBAN може да е извън България.

:emoji_smiley-23:

Бе ти даваш акъли все едно си 15 годишен.

IBAN е международна система, няма значение че сметката му е извън България, движенията по всички сметки се следят, почти всички "НАП-ове" работят заедно в една световна мрежа, така че накрая ще се стигне и до него. Това са много сериозни правителствени агенции, които се занимават точно с пране на пари и т.н., така че освен ако не регистрира сметка в някоя офшорна зона, като за това трябва да умее специални счетоводни фокуси-мокуси, няма как да избегне данъци. Те мафиотите понякога не могат да избягат, та някакъв си аматьор с книжле в pdf ще им се пробва със сметка извън България. Цялото това упражнение е удачно, ако ще се пробва да пере стотици хиляди та да си заслужава риска, ама за да продава там някакво си книжле във фейк сайт тип "направи си сам", което само по себе си показва, че не се е взел насериозно, са някакви глупости на килограм.

Авторът да си направи фейсбук група и това да му е сайта, да си я рекламира и поръчките после ще си ги декларира и си спестява главоболия като затвор. Щото може и нищо да не продаде ама "схемата си е схема". Ако го гепсат няма да ги интересува, че е слушал някакъв хлапак.

Фейк сайт викаш... затова по-добре да се плзва фейсбук... Чак се просълзих...

Въоросът не е за коментар във форум, защото тук пишат всякакви квартални хакери. Но все пак ще дам някои насоки.

Първо, въпросът има 3 части:

1. Как да си направиш сайт? Ако не знаеш как, няма как да ти се обясни в пост. Трябва да го направи някой знаещ какво точно прави. (Ползването на ФБ и подобни е наивно решение, допустимо само като рекламна платформа на споменатия сайт).

2. Как да продаваш? Много зависи какво ще продаваш електронен формат (txt, pdf ...) или физически носител (флашка, диск, хартия ...). От тук и избор на метод за плащане (в брой с наложен платеж, с ППП, картови плащания с виртуален терминал или плащания с paypal, easypay ...). Самия метод на плащане трябва да се интегрира в сайтът, разбира се.

3. Счетоводство? При плащане в брой  ти трябва касов апарат. Има вариант да издаваш и електронни касови бележки вместо да пращаш такива на хартия. С ППП и плащане по банка (с директен превод) не ти трябва касов апарат (също не трябва при плщане на виртуален пос, но пък трябва да подаваш одиторски файл към НАП). Разбира се, трябва да си платиш всички данъци (консултирай се със счетоводител). 

И като финал, когато (ако) сайтът ти види бял свят, трябва да го регистрираш като електронен магазин в регистърът на НАП.

И второ, няма никакъв проблем да продаваш като физическо лице. Само има един дребен детайл. Физическите лица са итговорни с цялото си имущество а юридическите само с капиталът си (да речем 2 лева). Та е хубаво, ако ще се занимаваш с търговия да си регистрираш фирма.

преди 12 часа, mr mcwolf написа:

1. Как да си направиш сайт? Ако не знаеш как, няма как да ти се обясни в пост. Трябва да го направи някой знаещ какво точно прави. (Ползването на ФБ и подобни е наивно решение, допустимо само като рекламна платформа на споменатия сайт).

2. Как да продаваш? Много зависи какво ще продаваш електронен формат (txt, pdf ...) или физически носител (флашка, диск, хартия ...). От тук и избор на метод за плащане (в брой с наложен платеж, с ППП, картови плащания с виртуален терминал или плащания с paypal, easypay ...). Самия метод на плащане трябва да се интегрира в сайтът, разбира се.

Значи преди да ви пуснем ние Белгийците да влезете в нашия Европейски съюз през 2007г. , аз се бях записал на вечерен курс за правене на сайтове. Изкарах го и си направих един чисто сам на най-обикновен HTML и всичко си работеше чудесно. Бях качил по едно време около 250 жени нашенки храбри мераклийки да се спасяват от мизерията българска чрез брак със западняк.
Та така, аз проблеми със сайта си нямам никакви, ама първо един клиент белгиец ми предлага той да ми бил направел с база данни сайта, щото разбираш ли щяло да изглежда супер модерно и той бил участвал в правенето на сайта на един от мобилните оператори, та щяло направо върха да стане ако той ми го направи. Само дето после резултатът щеше да е, че ми откраднал всички адреси на всичките kypви и е щял да ги продаде на други брачни агенции да ги качат и при тях. За адреси ми се моли един от Берлин, да съм му бил помогнал на момчето, че той нещо не искаше да си плаща за реклама в България по женските вестници. На белгиеца като му отказах да му ползвам услугите и се разбра от дума веднага и не ми досажда повече. Нашенецът от Берлин обаче продължаваше да се прави на приятелче, ако може така все нещо да изкопчи от мене.
И работи си сайта ми, пращат ми нашенките снимки по пощата , така съм им казал, и един ден пристига писъмце от нашенец, преподавател някакъв по правене на сайтове, студенти бил учел и дрън дрън та пляс. И той си предлага услугите да ми бил направел с база данни, щото така се правело, излагал съм се бил с тоя прост HTML. Жените щели да пращат всичко директно на сайта, та съм щял да намеря повече клиентки, фалшиви де за майтап. И щяло да ми излезе много по-евтино отколкото ако ми го прави някой от Белгия, щото той даскалът знаел какви са цените на запад. На тоя надут пуяк му казах да си гледа работата и че стотинка няма да види от мене, щото имам повече акъл от него щом като съм в Белгия. 

Та така с изгладнелите правачи на сайтове, всеки гледа да ти вземе пари, ама че от самата книга нищо няма да изкара мераклията да става милионер, това правачите не ги интересува. Той наивният "автор" на електронна книга ще разбере как жестоко се е прекарал, чак след като е платил да му го направи някой сайта и като няма покупки. А правачът на сайта ще се оправдава, че като не плаща за реклама, заради това няма клиенти.

Гладна кокошка просо сънува.

Това го пишеш като виц нали?

От цялата изписана глупост (ако я приемем за вярна) става ясно че:

1. Сайтът ти е като от началото на 90-сетте и не предлага никаква функционалност.

2. Нямаш грам предатава що е то "сайт с база данни" и има ли той почва у нас.

3. Няма грам представа как се прави бизнес.

Сайтът отдавна вече не съществува, щото след 2007г. на kypвитe повече не им трябва брак, могат да си настаняват където си искат и да си заработват както си искат пари.

Бизнес се прави както аз го реша, а не от някакъв си изгладнят програмист хвърлящ се върху хипотетичен клиент със само един файл уж за продаване.

То точно защото вие дето си въобразявате че сте били знаели как се прави бизнес, си нямате ваш такъв и се опитвате да си продавате услугите на балами шаранчета. Търсите безплатната рекламка на калдата, па дано се хване на въдицата някой случаен читател. Абе като гинеколозите, не знаят как се правят бебета та заради това вадят чужди бебета направени от истински мъже измежду краката на чужди жени.

Важен е продукта и маркетинга за него, пък сайта няма точно никакво значение какъв ще е, клиентът като има желание да си купи нещо, той ще си плати от собствения му компютър по модерен начин от сайта на неговата банка веднага до IBAN сметката която му е указана. Айде няма нужда от паразити посредници Визи карти и темподобни търгаши.

Германските сайтове продаващи техника си приемат плащания по банков път и въобще не цупят, че не било минало през кредитна карта.
Като им обясни на клиентите си колко хиляди лева си му искал за да му правиш сайт още преди да я ясно дали ще може и 5 бройки на да продаде, те ще разберат що няма плащане през Виза и т.н. Щото тая книга ще им излезне златна ако те трябва да платят огромните разходи за правене на сайт такъв какъвто ти го предлагаш.

Ти всъщност му предлагаш да си купи цял партерен етаж на бул.Витоша в който да си обзаведе по най-модерния начин книжарница, ама в която ще има само една книга за продаване. Е язък, той пък няма пари нито за магазин на Витошка нито за сайт като на амазон.
И сега кво правиш, еми пиеш една студена вода, това е полжението.

преди 1 час, mr mcwolf написа:

Това го пишеш като виц нали?

От цялата изписана глупост (ако я приемем за вярна) става ясно че:

1. Сайтът ти е като от началото на 90-сетте и не предлага никаква функционалност.

2. Нямаш грам предатава що е то "сайт с база данни" и има ли той почва у нас.

3. Няма грам представа как се прави бизнес.

Та белгийската мида разбира единствено от лъскане на бастуна по украинките

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.