Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

HDD+SSD на лаптоп. Дали си е заминало HDD?

Featured Replies

Разрешен от ined

Имаш и линк Това не реше проблема ми под този пост, ако искаш да отмаркираш. Или докладвай поста като грешно маркирано решение, ако смяташ, че си сгрешила...

преди 1 минута, цър-вул написа:

Имаш и линк Това не реше проблема ми, ако искаш да отмаркираш

Да, направих го, стана. Сега темата ще остане без решение. 

преди 7 минути, цър-вул написа:

Или докладвай поста като грешно маркирано решение, ако смяташ, че си сгрешила...

Ами аз дори не съм разбрала кога е станало това маркиране. Явно някак по невнимание при превъртането на страницата. 

Кое е добро решение във вашият случай хич не е важно. Важното е колкото може по скоро да посетите сервиза и да обясните какви мерки сте предприели след случката. Забавяне във времето неминуемо ще се отрази на работата на лаптопа. Или с две думи:  Близко 80% е закупуването Ви на нов (или втора ръка) лаптоп.

преди 6 минути, Колев 73 написа:

Кое е добро решение във вашият случай хич не е важно. Важното е колкото може по скоро да посетите сервиза и да обясните какви мерки сте предприели след случката. Забавяне във времето неминуемо ще се отрази на работата на лаптопа. Или с две думи:  Близко 80% е закупуването Ви на нов (или втора ръка) лаптоп.

В понеделник ще разбера какво е положението. Мисля, че ще оцелее лаптопа.

Благодаря! 

преди 9 минути, Fay написа:

В понеделник ще разбера какво е положението. Мисля, че ще оцелее лаптопа.

Благодаря! 

В горният пост над вашият, направих малка редакция за всеки случай. За да се убедите, че последствия ще има. Те ще почнат някога с нещо дребно, което с течение на времето все ще дърпа към по зле. (червения текст, който беше с нормален цвят)

преди 4 минути, Колев 73 написа:

В горният пост над вашият, направих малка редакция за всеки случай. За да се убедите, че последствия ще има. Те ще почнат някога с нещо дребно, което с течение на времето все ще дърпа към по зле. (червения текст, който беше с нормален цвят)

Не подценявам ситуацията. Нямам възможност преди понеделник, пък каквото стане в крайна сметка. 

Ама наистина ли е празно вътре?  И си е заминало? :ohmy:

Spoiler

Последствията как ChatGPT ми изправи 3-тата гънка и ме обучи да мисля буквално. :D

Постът ми е към Fey !

Въпросът ви е този:

"Искам да чуя вашите предположения и предложения"

Както почти винаги, в технически подфорум се появява ГУРУТО на форума (т.е - сивото искърско говедо)"Кирилов" и си дава компетентното мнение.

"Toка спря ли? Батерията извади ли, та поне малко да намалее сърбежа?"

Аз още в първият си пост съм Ви обърнал внимание, че в 99% от случаите това се случва в този форум. 

Ето:

"Иначе темата ви ще заприлича на всички други от техническите раздели. Всеки пише и дава съвет, а се указва понякога че не знае къде е бутона за включване на такова изделие. Малко пресилено съм го написал, но то си е точно така, в този форум."

Извинявам се на Администрацията и всички писали в темата Ви! С изключение на Кирилов

преди 6 часа, Колев 73 написа:

Постът ми е към Fey !

Въпросът ви е този:

"Искам да чуя вашите предположения и предложения"

Както почти винаги, в технически подфорум се появява ГУРУТО на форума (т.е - сивото искърско говедо)"Кирилов" и си дава компетентното мнение.

"Toка спря ли? Батерията извади ли, та поне малко да намалее сърбежа?"

Аз още в първият си пост съм Ви обърнал внимание, че в 99% от случаите това се случва в този форум. 

Ето:

"Иначе темата ви ще заприлича на всички други от техническите раздели. Всеки пише и дава съвет, а се указва понякога че не знае къде е бутона за включване на такова изделие. Малко пресилено съм го написал, но то си е точно така, в този форум."

Извинявам се на Администрацията и всички писали в темата Ви! С изключение на Кирилов

Да, знам, че е така, но се намират и приятели тук. Снощи с тяхна помощ/инструкции успях да разглобя клавиатурата, кадито и да ревизираме положението. Почистих, където беше необходимо и сглобих. Не открихме опасни следи от инцидента, освен малки петънца под клавиатурата и още по-малки под HDD диска, като го махнах от кадито. Предстои да разбера кое си е заминало, HDD диска или кадито.

Лаптопа си зарежда коректно и засега работи.

Искам и тук да благодаря на момчетата и на всички вас отделили време за коментари и съвети! Хубав ден! Бъдете здрави! 

преди 18 часа, Колев 73 написа:

Владко! Това, което си описал със "шпиндела" и още по вече че винтът му се разхлабвал, няма  дори 0,1% вярно. Няма как да е вярно, щото процедурата се прави в камера и в нея присъства само"робота" който се занимава с диска. Едно предложение: Във Стара Загора мисля, че все още стои камерата за дискове. Когато имаш път на там, посети бившия завод за дискови устройства за да я разгледаш. Тя не е българско производство, както и робота, но едва ли някой ще се съгласи да ти ги покаже тези работи. Дори в камерата има стенд с дисплей извън нея, за да ти показва каква е запрашеноста в самата камера. Има стриктни норми, на които изделието трябва да отговаря! Много от Вас пишат ужасни хуморески, които са не за бисерите, а за нещо по вече. Написах го по вече информативно, отколкото да поучавам някого!

Завода го знам минавал съм от там но дали все още работи или не незнам. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/ДЗУ

Сигурно имаш предвид тези хардове от серията ИЗОТ. Преди време имах няколко харда от този модел но дали ги пазя незнам трябва да се поразровя но ми стана, наистина, малко смешно как ги опреличат дисковете като антени за телевизия. Макар че в къщи някъде ми се подмята една такава антена но общо взето старите хардове си бяха хубави шкафчета и се разнасяха много интересно.

https://sandacite.bg/tag/дзу-стара-загора/

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.