Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Linux Mint не засича адептера

Featured Replies

Може ли някой да ми обясни защо Linux Mint не засича адептера и въвеждането на "iwconfig" в terminal-а произвежда следното съобщение за грешка:

IMG_20230423_201205.jpg

Предполага се, че адептера трябва да бъде достъпен за Linux Mint, тъй като във виртуалната машина съм избрал съответната опция:

IMG_20230423_200847.jpg

Може ли някой да ми обясни как да оправя този проблем?

Провери дали модула ти е зареден със тази команда  lsmod?

• Автор
преди 10 минути, Звяра!!! написа:

Провери дали модула ти е зареден със тази команда  lsmod?

Не знам кое какво означава. Ето ги резултатите, които се появиха след въвеждането на "lsmod" в терминала на Linux Mint:

screenshot-407.png

screenshot-408.png

screenshot-410.png

Адаптери се засичат ей тук...

image.png.6f5dc3af0ca7bcfef5ba960f46458ca5.png

А затва  дали се виждат от домакиня се ползва lsusb

• Автор
преди 7 минути, petie1 написа:

Адаптери се засичат ей тук...

image.png.6f5dc3af0ca7bcfef5ba960f46458ca5.png

А затва  дали се виждат от домакиня се ползва lsusb

Какво общо имат USB портовете с адаптера за интернет? Въпросът ми е защо Linux Mint не засича адаптера за интернет. Както се вижда в началото на темата, адаптера на се показва след въвеждане на "iwconfig" командата в terminal-a.

Защо просто не зададеш bridge на мрежата, а се мъчиш да подаваш хардуерно адаптера? Така не знам дали ще се получи.

преди 1 минута, AlienBoss написа:

Какво общо имат USB портовете с адаптера за интернет? Въпросът ми е защо Linux Mint не засича адаптера за интернет. Както се вижда в началото на темата, адаптера на се показва след въвеждане на "iwconfig" командата в terminal-a.

Ти каза адаптер не карта бре

ip a ей тва ти е новата команда не старата която ти ползваш и която ти засича адаптера като ensp0

преди 59 минути, AlienBoss написа:

Може ли някой да ми обясни защо Linux Mint не засича адептера и въвеждането на "iwconfig" в terminal-а произвежда следното съобщение за грешка:

IMG_20230423_201205.jpg

Предполага се, че адептера трябва да бъде достъпен за Linux Mint, тъй като във виртуалната машина съм избрал съответната опция:

IMG_20230423_200847.jpg

Инсталирал ли си Extension Pack

https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

преди 58 минути, AlienBoss написа:

Това вероятно не е от Минт а от виртуалката. От виртуалки всичко можеш да очакваш. Като неприятности де.

Инсталирай си Минт "native" и няма да имаш проблеми.

• Автор
преди 12 минути, Raze написа:

Защо просто не зададеш bridge на мрежата, а се мъчиш да подаваш хардуерно адаптера? Така не знам дали ще се получи.

Нали "Bridge" е избраната опция, както се вижда тук:

IMG_20230423_200847.jpg

преди 1 минута, цър-вул написа:

Няма и да го засече!

Тоест няма как да използвам Wifite на Linux Mint, който е инстарилан на виртуална машина и затова трябва да използвам Linux Mint като основна опеационна система, която е инсталирана директно в запаметяващото устройство, без да е свързана към каквито и да е емулатори/виртуални машини?

преди 3 минути, AlienBoss написа:

Нали "Bridge" е избраната опция, както се вижда тук:

IMG_20230423_200847.jpg

Тоест няма как да използвам Wifite на Linux Mint, който е инстарилан на виртуална машина и затова трябва да използвам Linux Mint като основна опеационна система, която е инсталирана директно в запаметяващото устройство, без да е свързана към каквито и да е емулатори/виртуални машини?

Не. 

Много четене и осмисляне.

Проблема ти е в моста.

преди 2 минути, цър-вул написа:

@Raze, LAN и WLAN ...

Ко? Нье! Проблемът му е в хоста

Да де - хоста на моста.

• Автор
преди 3 минути, цър-вул написа:

@Raze, LAN и WLAN ...

Ко? Нье! Проблемът му е в хоста

Как да оправя проблема?

• Автор
преди 6 минути, Raze написа:

Нещо не си настроил правилно. Драйверите инсталира ли за virtual box?

Това виде не се отнася до моя проблем. На виртуалната машина имам интернет и няма никакви проблеми с вързката за интернета. Проблемът е, че като въведа "iwconfig", не са засича адаптера за интернет.

Относно МАК адреса, трябва МАК адреса на виртуалната машина да е същия като този на основната операционна система? Как да проверя какъв е МАК адреса на основната операционна система, че да напиша същия МАК адрес в Network раздела на виртуалната машина?

преди 2 минути, AlienBoss написа:

Това виде не се отнася до моя проблем. На виртуалната машина имам интернет и няма никакви проблеми с вързката за интернета. Проблемът е, че като въведа "iwconfig", не са засича адаптера за интернет.

Относно МАК адреса, трябва МАК адреса на виртуалната машина да е същия като този на основната операционна система? Как да проверя какъв е МАК адреса на основната операционна система, че да напиша същия МАК адрес в Network раздела на виртуалната машина?

Нали съм ти казал когато ти пиша да четеш и да си водиш записки хихи

преди 3 минути, AlienBoss написа:

Как да оправя проблема?

преди 1 минута, цър-вул написа:

Никак.
Т.е. с инсталиране на linux

При мен всичко работи - отлично, при това.

Струва - 2000 лева, да ти го настроя.

пп Знам че ще ми подбият цената, на лично... При мен е скъпо и качествено.

Щом казваш...

Сигурно няма да изкара и hidden services ?

преди 1 час, AlienBoss написа:

IMG_20230423_201205.jpg

IMG_20230423_200847.jpg

ifconfig какво показва?

Нещо не е наред при теб. Аз изтеглих последния linux mint, последна версия на virtual box и си работи мрежата от раз, дори без да съм го инсталирал.

tQ3GhfK.pngapnjgj5.png

• Автор
преди 1 час, АСПЕКТ написа:

ifconfig какво показва?

"ifconfig" показва ето това:

screenshot-412.png

преди 46 минути, Raze написа:

Нещо не е наред при теб. Аз изтеглих последния linux mint, последна версия на virtual box и си работи мрежата от раз, дори без да съм го инсталирал.

tQ3GhfK.pngapnjgj5.png

При мен също пише "enp0s3"? Какво е това? Да не е алтернативно име на интернет адаптер? Ако това е името на интернет адаптера и системата наистина засича адаптера, защо получавам тези съобщения за грешка, които казват, че не е засечен безжичен адаптер/интерфейс? Ето в следното изображение се виждат грешките:

screenshot-413.png

screenshot-414.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.