Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Linux Mint не засича адептера

Featured Replies

преди 6 минути, AlienBoss написа:

"ifconfig" показва ето това:

screenshot-412.png

При мен също пише "enp0s3"? Какво е това? Да не е алтернативно име на интернет адаптер? Ако това е името на интернет адаптера и системата наистина засича адаптера, защо получавам тези съобщения за грешка, които казват, че не е засечен безжичен адаптер/интерфейс? Ето в следното изображение се виждат грешките:

screenshot-413.png

screenshot-414.png

Аз не виждам WiFi адаптер. Само Ethernet. enp0s3

преди 8 часа, Raze написа:

работи мрежата от раз

Ти не искаш да направиш разлика между LAN И WLAN
VirtualBox не поддържа безжични карти!

преди 7 часа, АСПЕКТ написа:

Аз не виждам WiFi адаптер

Няма и да видиш в тая конфигурация.

преди 1 час, цър-вул написа:

Ти не искаш да направиш разлика между LAN И WLAN
VirtualBox не поддържа безжични карти!

Няма и да видиш в тая конфигурация.

Какво значи 'не поддържа'? То си ползва мрежата на хоста, без значение каква е. В момента закачих безжичен tp-link usb адаптер и извадих кабела. Без да съм пипал настройката, през NAT, пак си има интернет виртуалната машина.

Ако пробва директно да закачи адаптера и да го ползва само за виртуалната машина, може и да не стане. Така и не разбрах точно какво се опитва да направи. Може да пробва и с vmware, както и с отделен wifi адаптер, който да се ползва само за виртуалната машина.

няма значение ако е виртуална машина, ако е включена функцията за директен достъп  (https://docs.oracle.com/en/virtualization/virtualbox/6.0/admin/pcipassthrough.html)до устройството само драйвер му трябва...

• Автор
на 24.04.2023 г. в 5:54, Raze написа:

Какво значи 'не поддържа'? То си ползва мрежата на хоста, без значение каква е. В момента закачих безжичен tp-link usb адаптер и извадих кабела. Без да съм пипал настройката, през NAT, пак си има интернет виртуалната машина.

Да, и в моя случай има интернет връзка на виртуалната машина, но изглежда, че това не е достатъчно. Въпреки че имам интернет на виртуалната машина, пак получавам това съобщение за грешка, след като въведа командата sudo python3 Wifite.py:

[!] airmon-ng did not find any wireless interfaces

[!] Make sure your wireless device is connected

[!] Error: airmon-ng did not find any wireless interfaces

А когато напиша iwconfig в терминала на Linux, получавам това съобщение за грешка:

lo                     no wireless extensions.

enp0s3           no wireless extensions.

Програмата Aircrack-ng не ми е нужна, но зареждането и използването на една друга програма изисква Aircrack-ng да работи, тъй като другата програма има компоненти, изискващи Aircrack-ng.

Въпреки че Aircrack-ng не ми трябва, то зареждането на другата програма изисква Aircrack-ng, което означава, че няма как да използвам другата програма, щом Aircrack-ng не зарежда.

Aircrack-ng  за да зареди и работи, ти трябва да имаш инсталиран Линукс на диска!

Сега разбираш ли, че всичко е свързано и едното без другото не може. Винаги ще имаш проблеми докато не инталираш Минт на диска а не на USB флашка!!!

• Автор
току-що, Звяра!!! написа:

Aircrack-ng  за да зареди и работи, ти трябва да имаш инсталиран Линукс на диска!

Сега разбираш ли, че всичко е свързано и едното без другото не може. Винаги ще имаш проблеми докато не инталираш Минт на диска а не на USB флашка!!!

Да, изглежда, че си прав! Тъй като стана ясно, че инсталатора на Линукс не засича флашката, което съм го обяснил тук, в момента ще инсталирам Линукс на самия диск. Преди малко използвам Disk Management да заделя 200 гигабайта, а сега ще използвам boot-ващата флашка да инсталирам Линукс в тези 200 гигабайта. Ще имам две операционни системи - Windows 10 и Linux Mint 20.3 - в едно запаметяващо устройство, което не ми харесва, но нямам друг избор.

Ще извърша няколко теста на системата, след което ще се върна във форума, за да кажа дали Python и Wifite работят правилно.

преди 3 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Да, изглежда, че си прав! Тъй като стана ясно, че инсталатора на Линукс не засича флашката, което съм го обяснил тук, в момента ще инсталирам Линукс на самия диск. Преди малко използвам Disk Management да заделя 200 гигабайта, а сега ще използвам boot-ващата флашка да инсталирам Линукс в тези 200 гигабайта. Ще имам две операционни системи - Windows 10 и Linux Mint 20.3 - в едно запаметяващо устройство, което не ми харесва, но нямам друг избор.

Ще извърша няколко теста на системата, след което ще се върна във форума, за да кажа дали Python и Wifite работят правилно.

Пак правиш грешка, Linux Mint 21.1 Vera инсталирай за да не обновяваш след това!!!

• Автор
преди 30 минути, Звяра!!! написа:

Пак правиш грешка, Linux Mint 21.1 Vera инсталирай за да не обновяваш след това!!!

Не, не правя грешка. Не е необходимо да инсталирам най-новата версия на Linux Mint. На мен Линукс ми е необходим за строго специфична цел, а не да го използвам за неща, като сърфиране в Интернет, играене на игри, използване на най-новите и най-последните функционалности. Единствената причина, поради която ми е необходим Линкс е, че трябва да мога да използвам Python, който не работи под Windows. Версията на Линукс, която съм избрал, може да подкара Python. Това означава, че ще ми свърши работа и не е нужно да инсталирам най-новата версия.

преди 1 минута, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Не, не правя грешка. Не е необходимо да инсталирам най-новата версия на Linux Mint. На мен Линукс ми е необходим за строго специфична цел, а не да го използвам за неща, като сърфиране в Интернет, играене на игри, използване на най-новите и най-последните функционалности.

Тази "строго специфична цел" можеш да я постигнеш много по-лесно със това!!!

Също така и със други приложения, при които ще имаш по голям % вероятност да успееш от колкото със тъпото wifite!

Охо цирка най после отвори врати, пак с един тон  смешки за питон и Джама хихи

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.