Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с rx 5700xt

Featured Replies

Здравейте, приятел има въпросната карта която в игра достига до 100 градуса! Нов windows, нови драйвери нищо не помага,не е отваряна до момента за смяна на пастата.. Някакви други идеи благодаря :) 

Това е начина. Картата трябва да се отвори, почисти, да се смени пастата, както и термопадовете с подходяща дебелина

Евентуално и undervolt, но това е достатъчно стара карта, така че най-вероятно трябва хубава профилактика. В зависимост от къде се ползва конфигурацията и дали има филтри в кутията, може да се налага и основно почистване веднъж на няколко месеца. Все пак с какво ги мериш температурите и как, кое точно е 100 градуса?

• Автор

Това ми е пратил на скриншот,предполагам е от някаква програма! Картата е позлвана само за гейминг,кутията до оня ден беше deepcool matrix 55 в момента някаква на LIAN LI ако има значение 

342558799_949480243139010_5529867727129733717_n.jpg

Като се почисти основно, смени се термопастата и евентуално термопадовете, температурите ще се оправят. Добре е да се провери и въздушния поток в кутията и да се види дали вентилаторите на видеокартата се въртят нормално.

Освен основната оборка, която колегите споделиха виж и кутията как се проветрява

преди 48 минути, arseni903 написа:

LIAN LI ако има значение 

има значение

преди 16 минути, FobiaX написа:

Освен основната оборка, която колегите споделиха виж и кутията как се проветрява

Аз нали точно това написах?

А картата с 1 перка ли е? Ако да, тогава профилактиката си е задължителна, но пак не очаквай чудеса. Ако е с 2 или 3 вече може да се помисли и за някаква "крива" с програма като MSI Afterburner. Сега се вижда, че пак "бичи" на 2137 оборота перката (перките), което не е малко, но все пак не се знае в проценти дали това е максималната скорост, която поддържа. На 100% обороти ще е доста шумна де, но на първо време може да се пробва дали би имало някакъв ефект. Но имай предвид, че още температурите в стаите не са големи и лятото може да очакваш проблеми (освен ако не си на климатик, който да държи 22-23 в стаята). Може да се помисли и за смяна на охлаждането на картата (ако изобщо си струва подобна инвестиция за тази карта) или направо ъпгрейд на картата.

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Може да се помисли и за смяна на охлаждането на картата (ако изобщо си струва подобна инвестиция за тази карта) или направо ъпгрейд на картата.

И аз съм на същото мнение да се вземе нова карта и ще кажа защо.

Когато прочетох първия му коментар във който казва, че картата е отваряна и са и сменяли термопастата ми стана ясно. Тази карта вече не става за нищо, кой и защо и от къде тръгна тази мания да се сменя тази паста не знам. Много народ изреваха и продължават да ревът след тази процедура, която нито е задължителна нито е необходимо да се извършва!!!

Вижте колко много теми има вече за проблеми след смяната на термопаста, които продължават да се увеличават!:mad:

Вижте колко теми има за прегрял процесор или изгорял такъв и видео карта на които никога не е сменяна пастата!!!

Да взима нова карта и да не се занимава със тази!

Хубав ден!!!:cool:

преди 8 минути, Звяра!!! написа:

И аз съм на същото мнение да се вземе нова карта и ще кажа защо.

Когато прочетох първия му коментар във който казва, че картата е отваряна...

Писал е, че не е отваряна.

Ако процедурата по сменяне на пастата и падовете е направена от човек, който знае какво прави и с подходящите паста и съответно термопадове, температурите ще пъднат и ще са много по-добри и от времето когато картата е била чисто нова. Това ще намали шума, а и ще позволи дори да се клокне картата малко повече за някой друг FPS отгоре. Картата не е толкова стара и за 1080р мисля, че има още доста хляб в нея.

преди 2 минути, Gaming_Solutions написа:

Писал е, че не е отваряна.

Грешката е моя, че не съм прочел внимателно. :wub:

Казах си мнението какво е за това да се разглобява и да се маже по компонентите със паста!

Нали за това е темата, всеки да си каже мнението и какво мисли по въпроса.:)

преди 4 минути, Звяра!!! написа:

Грешката е моя, че не съм прочел внимателно. :wub:

Казах си мнението какво е за това да се разглобява и да се маже по компонентите със паста!

Нали за това е темата, всеки да си каже мнението и какво мисли по въпроса.:)

Така е, аз също си казах мнението, а то е че на пазара има много по-добри продукти от пастите и термопадовете, които по принцип производителите влагат в продуктите си.

ПП. Да не говорим, че съм бил свидетел на фабрично сложени накриво термопадове, които изобщо не кантактуват там където трябва

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

на пазара има много по-добри продукти от пастите и термопадовете

Моля, дай малко инфо. Благодаря!

преди 17 минути, цър-вул написа:

Моля, дай малко инфо. Благодаря!

На GELID GP-ULTIMATE падовете са доста добри, като по-евтин вариант на Arctic също вършат страхотна работа. За пастите, там избора е доста по-голям. Въпроса е да се подбере правилната дебелина пад.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор

Момци не се карайте,картата не е отваряна,моделът е на ашрок 5700хт тайчи! Днеска собственикърт е отворил чака паста за падовете не мога да кажа нищо! Иначе човекът има мераци за смяна на видеото но няма да е на този етап,просто накупи нов хардуер и тази карта за момента остава стига да се оправи проблема поздрави :)

• Автор

Здравейте,след слагане на паста, ужким нещата заспаха! Температурите са каквито са заложени според производителя!!! Благодаря на отзовалите се :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.