Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Google затриват профили безцеремонно

Featured Replies

1. Променят си бисквитката и при опит да влезеш от едно единствено място в ЕДИНСТВЕНИТЕ ТИ профилни настройки, браузъра казва да изтриеш бисквитките защото нямаш достъп до панела за настройка.
2. Идеята обаче с новите бисквитки не е само да те изхвърлят от личния ти профил, има нова цел - при влизане са ни подготвили нов пъклен план - при правилно въведени логин и парола те задължават да влезеш в имайла си, за да гарантираш, че ти влизаш.
3. Имайла ми е изтрит, а пре-регистрация не е възможна, защото вече имал такъв акаунт. Да не давам пример и кои пощи са прекратили услугите си и са затворили регистрацията за вечни времена, откакто свят светува.
4. Контактна форма с поддръжка до Google няма, за да те убие системата им.

ПРЕВЕДЕНО:
Преди да направим хватката и да ти извием ръцете ще те изхвърлим внезапно от системата без да си се подготвил с твоите нужди и настройки за сигурност. Пристъпваме към действие.
1. Излез си от профила.
2. А сега да те видим, влез си в профила, нищо че си ти - на всяко влизане търси стария имайл за да удостверяваш влизането си.
3. Не ни интересува дали си изгубил пощата си. Оправяй се, спасявай се. :) 

Ами всеки ден променят нещо, изискват нещо ново, спират едно, пускат друго...
...малоумна работа.

Имам акаунти тъмо два там, но са само за достъп до някои техни услуги най вече заради телефоните, иначе от сума години съм с поща в hotmail въпреки че и те отдавна ми лазят по нервите с постоянните надписи приканващи да си платиш за премиум поща, но поне работи.

преди 2 минути, Bubbles написа:

hotmail

въпреки, че го позащитиха, го не използвай за важните неща, братле..иначе доброто старо yahoo и г-мейла са си железарка, сега всички предлагат едни и същи защити, а какво колекционират си е въпрос с повишена трудност!

• Автор

Все още мога да управлявам YouTube. Но този логин няма да е за дълго. На мен ми се вижда супер глупаво да прилагат двойни хватки - да те насилват да излезеш и после да те насилват да си употребиш имайла като единствен ключов елемент да си запазиш профила. Реално не успях да задам друга поща.

преди 30 минути, Клонинга написа:

1. Променят си бисквитката и при опит да влезеш от едно единствено място в ЕДИНСТВЕНИТЕ ТИ профилни настройки, браузъра казва да изтриеш бисквитките защото нямаш достъп до панела за настройка.
2. Идеята обаче с новите бисквитки не е само да те изхвърлят от личния ти профил, има нова цел - при влизане са ни подготвили нов пъклен план - при правилно въведени логин и парола те задължават да влезеш в имайла си, за да гарантираш, че ти влизаш.
3. Имайла ми е изтрит, а пре-регистрация не е възможна, защото вече имал такъв акаунт. Да не давам пример и кои пощи са прекратили услугите си и са затворили регистрацията за вечни времена, откакто свят светува.

ПРЕВЕДЕНО:
Преди да направим хватката и да ти извием ръцете ще те изхвърлим внезапно от системата без да си се подготвил с твоите нужди и настройки за сигурност. Пристъпваме към действие.
1. Излез си от профила.
2. А сега да те видим, влез си в профила, нищо че си ти - на всяко влизане търси стария имайл за да удостверяваш влизането си.

Deleting your Gmail account is not immediate. According to Google's Privacy & Terms policy , it takes up to two months to fully delete a Google service. This includes a month-long recovery period in case you removed your data unintentionally.3 Feb 2023

Те колят и бесят, винаги имай едно наум с тях, ако не това все още се намират бг мейл хостинг услуги, които не бих препоръчал по никакъв начин 😉 

Прави и тука и хич да ти не пука :

https://proton.me/

• Автор

Понеже забелязах новото им изискване за оторизация при всяко влизане, понечих да вляза в настройките си за сигурност да подготвя условието. Но уви, не те, а браузъра ме приканва да изтрия кеша. Защото те така са ни насадили, хем да нямам контрол в защитата, хем да бъда изхвърлен от системата като престъпник. Толкова са тъпи Гугъл. Изроди. 🙁

преди 5 часа, Клонинга написа:

ПРЕВЕДЕНО:
1. Излез си от профила.

Интересно, аз пък защо ли нямам никакви проблеми във всички ползвани пощи на Google? Трябва да съм някакво изключение мдаммм....

• Автор
преди 1 час, nikssi написа:

Интересно, аз пък защо ли нямам никакви проблеми във всички ползвани пощи на Google? Трябва да съм някакво изключение мдаммм....

Проверявал съм и ситуацията за Гугъл имейл. На този си акаунт никога не съм ползвал поща, никога не съм влизал, и като въведа адреса за поща, предлага да открия поща. Опитай да влезеш от иконата си в google.com в "Управление на моя профил". Очаква се браузъра да те накара да изтриеш кеша и бисквитки, а после като влизаш отново с редовна парола да те накарат да се оторизираш от имайла, все едно се регистрираш отново.

преди 4 часа, nikssi написа:

И при мен няма проблеми. Ползвам 3 пощи на Google и 1 на Yahoo (от 99-та). Пощите на Google са 1 корпоративна, 1 лична и 1 за акаунта на настройките в телефона.

На всяка една от тях е зададен и recovery e-mail и имам и Recovery codes в случай на проблем. Самото логване може да стане по поне 5 начина. С "тапване" на екрана на телефона, с SMS код пак на телефона, с код пристигнал на Recovery пощата, която съм задал, с Recovery кодовете за които казах и още една опция пак свързана с Андроид телефона ми.

Трия кешове сравнително често и при логване никога не ми е правил проблеми. Просто tap-вам дисплея, че съм аз. Дори често съм логнат с трите акаунта и превключвам между тях с 1 клик ако искам да пиша коментари в YouTube с конкретен акаунт. Никакви пощи не съм губил. На Yahoo за малко да я загубя, защото по време на оторизацията без да искам бях дал бутона Back вместо да използвам метод за логване и системата за защита на Yahoo ми заключи профила за 24 часа. По-рано каквото и да бях опитвал се провали. Добре, че периода беше все пак с някакъв времеви лимит, а не завинаги, защото щеше да е неприятно.

При steam също съм имал подобен проблем. При смяна на парола, не искаше след това да приложи verify кода, че съм аз. И така можех да се логвам през телефон приложението или през браузър версията, но не и през десктоп версията. Но се оказа, че е, защото бях сложил бета версия на клиента на десктопа. Преинсталирах я с предишната финална и диалоговия прозорец вече ми позволи оторизация.

Така или иначе при по-големите компании като пишеш на съпорта, стига да можеш да докажеш, че даден акаунт е твой, ще ти възстановят достъпа поне в повечето случаи.

Специално Google не ги защитавам, но не трият толкова лесно. Дори профила в Google+ (ранната алтернатива на Facebook) не го бяха затрили с месеци, въпреки, че нито го бях ползвал, а те самите също прекратиха и изоставиха развитието на тази социална мрежа. Провери си пак личните настройки.

• Автор
преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Провери си пак личните настройки.

Не мога да си вляза в настройките. От чужди устройства казват, че ми пуснали код на мейла, същото е и за компа, където съм логнат. Ако сложа друг браузър и опитам лог от него, казват че са пратили код на пощата да верифицирам. Където и да бутна, все код ми иска, а достъп до настройките - ЙОК настройки, искат да изляза и така се въртя в кръг. Никой не ме пита, че пощата ми изгърмяла. Програмистите най-малко трябваше да игнорират такъв иск към акаунти, които имат единствено имейл. Съпорт нямат. Лесно бих им доказал, че пощата не функционира. Бях свързал 4 профила, всичко отива в кофата.

А защо не си си асоциирал и телефонен номер за всеки случай?

И не може да нямаш Recovery кодове - такива се генерират още при създаването на пощата и се ползват точно за такива ситуации с ограничен достъп...

преди 13 часа, Клонинга написа:

Опитай да влезеш от иконата си в google.com в "Управление на моя профил". Очаква се браузъра да те накара да изтриеш кеша и бисквитки, а после като влизаш отново с редовна парола да те накарат да се оторизираш от имайла, все едно се регистрираш отново.

Нищо не ме кара. Влизам си без проблем. Гледай колко пощи ползвам image.png.e96b4888ab6e01228b2b6c251a53bcc5.pngза различни случаи. 😀

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.