Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сателитна телевизия и DTH оператори - предимства и недостатъци

Featured Replies

Питах Булсатком - 280лв им е HD приемник с HDMI/EuroScart... 35лв някаде е пълен пакет, за сега имали 2 програми, които някак си не ме грабват на тази цена . 1-2 месеца е срока за изпълнение на монтажа в София, защото имали много желаещи заради някаква промоция...

• Отговори 87
  • Прегледи 67,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Питах Булсатком - 280лв им е HD приемник с HDMI/EuroScart... 35лв някаде е пълен пакет, за сега имали 2 програми...

Ами и аз по тази причина все още изчаквам - очевидно е, че HD при нас все още е в ембрионален период. Пък и самите телевизори вероятно ще поевтинеят още наполовина, докато операторите разберат за какво иде реч - обикновено се печели от оборот, а не от високи цени.

П.П. А за монтажа - повечето хора сами си ги слагат по терасите или в дворовете, викнат комшията бай Петко с оксижена, монтират набързо стойката, после един отвън върти чинията, а друг вика от хола "дай обратно" и "задръж"... Не съвсем професионално, но май и техниците нерядко работят по същия начин, поне в провинцията.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Здравейте! Не си купувайте ITV Parthner с приемник Strong 6500, ще ми благодарите! Всичко започна преди 2 месеца, когато без да е искало каквото и да е оторизиране, приемника си смени софтуера. Появиха се кофти сиви цветове и логото на ITV при стартиране... айде това са дребни кахъри, но забелязах и нещо не до там приятно - приемникът се рестартираше на всеки час работа, като това все повече зачестяваше. Когато го спирах блокираше и искаше системен рестарт(от контакта), в противен случей просто стоеше пуснат и паралелно с това блокирал. Реших, че трябва да ъпдейтна софтуера - влизам в менюто, правя всичко както трябва, но "греда"! - нищо! Влизам в сайта да видя малко повече информация на тема "Как ше стане тъй ве?!", и забелязвам следното - " Уважаеми Абонати, Всички от вас ползващи приемник Strong SRT6500 и имащи проблем с обновяването до версия 2.01, могат да свалят иснтрукциите и новата версия за качването и от компютър ОТТУК." Мммм интересно, ето че в един момент до като си работи идеално, ми пробутват кофти софтуер и след това "сори, ама вече няма автоматичен ъпдейт" - и от тук схемата е със "специален" tv scart - com кабел да направя няква връзка приемник-комп и от там вече да флашвам софтуера. До колкото разбирам схемата е да си пропилееш няколко дена да търсиш този прочут кабел, после да се бучкаш със скапания им софтуер(с който между другото не работи, има неофициален, с който се оправя всичко, но за него естествено не се споменава нищо - трябва отново да се търсиш из форумите). Но тъй като повечето клиенти на ITV надали биха могли да се справят с този ъпдейт, най-вероятно се налага да си платиш "услугата" за примерно 30~40лв... един вид честито... ето за това спряха и мелодия на годината!

• 4 месеца по-късно...

В сестра ми в едната стая са с айтиви, в другата с булсатком - като цени не зная как е, но като канали ми се струва че има лек превес на Булсатком, като качествени програми. Голямата разлика е в качеството на сигнала - ако имате фул ЕЙЧДИ телевизор или просто HD, картината при двата доставчика е несравнима, АЙТИВИ има да дишат прахта на Булсатком в тва отношение ... Иначе и аз за 3 дена, само превъртах канали, пълна простотия, не се задържах на канал почеве от 2 минути, дори на любимите си Discovery i NG, които повтарят програмата до безобразие. Затва си я правя аз програмата от интернет - с айпитиви и нему подобните чужди и със филми от тракерите :rolleyes:))))))) А и според мен бъдещата среда на разпространение на ХД е ИНТЕРНЕТ - другото просто излиза много скъпо и сложно ;)

Редактирано от ajaxx (преглед на промените)

Мисля, че анкетата е непълна с оглед възможните отговори - кабеларките масово предлагат цифрова телевизия, която практически е на посочените оператори - предоставят приемник, а сигналът идва по кабел, т.е. няма чиния. Картината е с отлично качество, различаващо се съществено от това на "обикновената" кабелна ТВ.

Тук не става въпрос за цифрова телевизия приемана по кабеларка или чрез сат.чиния, а за качеството на предлаганите от Bulsatcom и ITV Partner услуги и съответно цени. В тази връзка мисля, че анкетата е добра - разграничава се към кой от двата оператора са се насочили повече от потребителите. Може примерно да се допълни с още варианти, но принципно няма значение какво включва общото "друг източник", поне в конкретната тема.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Тук не става въпрос за цифрова телевизия приемана по кабеларка...

Привидно е така, но на практика се ползват и двата оператора, за които иде реч в темата. Затова и отговорих по този начин и дадох гласа си за Булсатком.

Булсат правят най добра пазарна политика по отношение на качество, цена и оборудване.

Булсат правят най добра пазарна политика по отношение на качество, цена и оборудване.

Аз съм с ITV такса 16лв около 30-40 преведени на български канали и още около 800 от безплатните не кодирани канали които са на същия сателит.Договора ми е за 18 месеца после срещу 5лв оборудването си остава за мен.(Промоция на Германос)

Сестра ми са на Булсат ком такса 15лв около 75-80 канала, безплатни канали няма.След изтичане на договора ако се откажеш оборудването се връща.

Качеството на картината е еднакво.

Здравейте на всички,

специално се регистрирах за да оставя меннието си по темата. От 2 години аз и брат ми (съответно всеки с отделен договор и отделни впечатления) използвам услугите на ИТВ Партнър. Всеки пат като завали дъжд дори и лек не може да се гледат други програми освен GTV. Съответно ако е по-силен вятър се налага да викаме техник да намести антената отново. В договора много от заплащането на допълнителните услуги не са споменати и са изключително некоректни. Не е споменато че има гаранция само за първата година и всяко слефващо викане на техник се заплаща с 25лв. Половината програми дори и без дъжд се размазва образа.

Относно БУЛСАТ ги ползвам от почти 2 месеца. Изключително по-добри условия и мн коректни. Ако ви се налага сателит и се чудите межуд двете компании препоръчвам булсат.

Поздрави на Всички,

Героги

С техници не съм се занимавал антената сам си я монтирах и на няколко комший чиниите аз ги слагах, елементарно e.Проблеми с вятър и дъжд нямам. Оригиналната стойка на антената е калпава аз я модифицирах подсилих я, позаварих я малко от тук от там.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

Здравейте на всички, специално се регистрирах за да оставя меннието си по темата. От 2 години аз и брат ми (съответно всеки с отделен договор и отделни впечатления) използвам услугите на ИТВ Партнър. Всеки пат като завали дъжд дори и лек не може да се гледат други програми освен GTV. Съответно ако е по-силен вятър се налага да викаме техник да намести антената отново. В договора много от заплащането на допълнителните услуги не са споменати и са изключително некоректни. Не е споменато че има гаранция само за първата година и всяко слефващо викане на техник се заплаща с 25лв. Половината програми дори и без дъжд се размазва образа. Относно БУЛСАТ ги ползвам от почти 2 месеца. Изключително по-добри условия и мн коректни. Ако ви се налага сателит и се чудите межуд двете компании препоръчвам булсат. Поздрави на Всички, Героги

• 6 месеца по-късно...

Някъде побликуват ли програмата на Film plus. Не мога да разбера кога и какви филми дават, а ме кефи качеството - HD.

• 4 месеца по-късно...

Основните плюсове на Булсатком:

+ Цените за включване, монтаж, за месечна такса

+ Повечето български програми

+ По - добрата подредба на пакетите

+ Собствените операторски приемници / те са български и при повреда се реагира моментално/

+ 60 сантиметра антена

+ По - ниската такса за 2ри приемник

Минуси:

- липсата на EPG /има инфо, но не е същото/

- в момента включването става за около 3 седмици

Плюсове на ИТВ:

+ Близостта на hotbird /става с двоен конвертор, вместо втора антена, не си мислете обаче, че излиза по - евтино/

+ ЕPG

Минуси:

- По - малкото български канали

- По лошо пакетиране на канали, съответно по - високата цена

- 80 сантиметра антена

- По високата такса за 2 ри приемник /като в нея не се включват допълнително платените програми/

- Подвеждащата реклама, неща като "само за 0 лева, 350 канала, само при нас"... Определено звучат добре, но в повечето случаи като отидеш на място си тръгваш с една доста стабилна сума за сметка

От всичко си личи че Булсатком е №1 :cool:

От всичко си личи че Булсатком е №1 :cool:

Само така си мислиш ... да не дава Господ , семейството ти да закъса финансово Илко . Знаеш ли кога ще прекратиш договора с Булсата ... в осмък ... или по друг начин казано : НИКОГА . Един голям минус за тях !

ITV Partner въобще не трябва да се споменава повече след като е купена от Total TV. Ценовите и програмни схеми не се отличават особено и според мене за сега реална конкуренция на този пазар няма.

Някъде побликуват ли програмата на Film plus. Не мога да разбера кога и какви филми дават, а ме кефи качеството - HD.

Има да, в офисите на булсатком си имат специални брошурки с прогрмата на канала, поискай си и ще ти дадат.А пък и програмата си я дават и по самия канал. :cool:

Здравейте на всички,

специално се регистрирах за да оставя меннието си по темата. От 2 години аз и брат ми (съответно всеки с отделен договор и отделни впечатления) използвам услугите на ИТВ Партнър. Всеки пат като завали дъжд дори и лек не може да се гледат други програми освен GTV. Съответно ако е по-силен вятър се налага да викаме техник да намести антената отново. В договора много от заплащането на допълнителните услуги не са споменати и са изключително некоректни. Не е споменато че има гаранция само за първата година и всяко слефващо викане на техник се заплаща с 25лв. Половината програми дори и без дъжд се размазва образа.

Относно БУЛСАТ ги ползвам от почти 2 месеца. Изключително по-добри условия и мн коректни. Ако ви се налага сателит и се чудите межуд двете компании препоръчвам булсат.

Поздрави на Всички,

Героги

С булсата е същото, ние също имаме .. завали ли сняг, дъжд ... има ли нещо върху конвертора веднага се губи сигнал.Поне при булсат, техниците са безплатни .. независимо колко години ползваш булсатком.

Картината е супер, каналите работят нон-стоп, нямам оплаквания.И аз препоръчвам булсатком. ;)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Картината е супер, каналите работят нон-стоп, нямам оплаквания.И аз препоръчвам булсатком. :cool:

картината е супер на кинескопен телевизор

ако се пусне на по модерен приемник и ... разочарование

много пари за малко и дори не е HDTV а само HDReady което е 1/4 от размера а и с булстком-а получаваш некадърен приемник с орязани функции и кофти композитен изход опцията собствен приемник отсъства 

много пари за малко и дори не е HDTV а само HDReady което е 1/4 от размера

а и с булстком-а получаваш некадърен приемник с орязани функции и кофти композитен изход

опцията собствен приемник отсъства 

На нашия приемник има милиони изходи и то модернизирани, щом ДВД-то работи с него.. ;)

Опцията "собствен приемник" я има, плащаш си 148 лв и си е твой ;) Когато искаш гледаш, когато не искаш не, не ти го спират, не те търсят и т.н ;)

За HDTV не знам, принципно в нашия офис се купуват поне по 10 на месец - и все пак сме малък град, 7000 души + няколко села .. доволно е ;):biggrin:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

даваш съответните 148 лева и ... ситните буквички ти убягват познавам доста хора в тази фирма и вс. те са на мнение което е различно от това на шефа им а качеството на каналите спрямо тотал тв ( итв) е плачевно то толкова канали на 1 транспондер на дали има някаде както при булсат което води до лошо качество относно конекторите  F конектор за антенния изход полза никаква скарт букса бива  композитен rgbc става ама е дърто липсва HDMI  и оптично аудио няма опция за дисек мотор 2.0 няма CI  модул отсъства може да ти изрежда хиляди други опции които и не си чувала и хората ползват 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.