Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Начинаещ - Класическо бръснене

Featured Replies

Здравейте!

Запалил съм се по класическото бръснене, със сапун за бръснене, четки, самобръсначки, както си му е редът, но продължавам да се боря с проблема - обриви, razor burn, зачервявания, кръв...абе...страшна работа 😄.

Изкупих целия aliexpress, разбрах горе-долу каква е разликата, между различните самобръсначки, но след всяко бръснене излизам червен, като рак, нарязан...

Гледах клипчета, четох...и не знам как аджаба всички успяват без проблем, само аз не😅

Ползвам разни кремове за преди и след бръснене, но проблема е в самото бръснене и в частност самите ножчета. Дайте някви примери за хубави ножчета и евентуално как да се отърва и лекувам зачервяванията.

Благодаря!

• Автор
преди 2 минути, нушо написа:

Имаш сигурно кожно заболяване.Върви на дерматолог,или си купи елетрическа самобръсначка.

Няма да е заболяване, защото с жилетката, с 5-те ножчета нямам проблеми

• Автор

Дали може да е от самите ножчета? Ползвам тези сините на жилет, обикновените си. Пък доколкото съм гледал и чел, никой не ги ползва. А и много бързо се захабяват. Едно минаване по косъма и вече трябва да го сменя, защото почва да дере

преди 1 час, Валентин Кънчев написа:

Дали може да е от самите ножчета? Ползвам тези сините на жилет, обикновените си. Пък доколкото съм гледал и чел, никой не ги ползва. А и много бързо се захабяват. Едно минаване по косъма и вече трябва да го сменя, защото почва да дере

При всяко бръснене, малко или много се сваля, част от кожата. Ъгъла на бръснене, е различен от този - на модерните бръсначки.

Има значение и колко стягаш дръжката/ножчето. Колко натискаш...

На принципа проба - грешка. 

преди 1 час, Валентин Кънчев написа:

Кой е модела с 5-те ножчета? Питам за себе си.

Една тънкост ще Ви кажа преди бръснене вземете малка чашка около 50 мл вода и я стоплете в микровълновата или с малко бързоварче трябва малко на пари Топиш четката в топлата вода и си минаваш лицето размеква се и бръсненето е много приятно Бръсначката бръсне леко и се удължава живота им Пробвайте!

преди 2 часа, Валентин Кънчев написа:

Здравейте!

Запалил съм се по класическото бръснене, със сапун за бръснене, четки, самобръсначки, както си му е редът, но продължавам да се боря с проблема - обриви, razor burn, зачервявания, кръв...абе...страшна работа 😄.

Изкупих целия aliexpress, разбрах горе-долу каква е разликата, между различните самобръсначки, но след всяко бръснене излизам червен, като рак, нарязан...

Гледах клипчета, четох...и не знам как аджаба всички успяват без проблем, само аз не😅

Ползвам разни кремове за преди и след бръснене, но проблема е в самото бръснене и в частност самите ножчета. Дайте някви примери за хубави ножчета и евентуално как да се отърва и лекувам зачервяванията.

Благодаря!

И виж това - https://thatsmyblade.com/product/shave-razor-classic-tmb-shave/

Регулира наклона на ножчето.

Забрави да купуваш продукти за бръснене от Алиекспрес!В този форум има цяла тема по въпроса.Чети и питай там.

Аз ползвам четка Кент, самобръсначка Жилет Аристократ, ножчета Вилкинсон Свуорд, сапун Омега, балсам след бръснене прорасо.В Българските магазини можеш да си купиш хубава самобръсначка и всичко останало.Не ползвай препарати които съдържат алкохол.Това е сапуна който ползвам, има евкалиптово олио в него, такова има и в балсама който позвам.

http://pesteliv.com/product/20438/omega-sapun-za-brasnene-150-gr.html

преди 2 часа, Валентин Кънчев написа:

Явно ти е чуствителна кожата,аз съм се бръснал с мотиката както се вика и не е имало проблем .

преди 3 часа, Валентин Кънчев написа:

Кожата ти е по-нежна, затова се бръсни с тази самобръсначка. 

преди 3 часа, Валентин Кънчев написа:

Здравейте!

Благодаря!

има разлика между бръсначките и тънкости

ползвам тази от  15 години и само веднъж съм се порязвал  като я бях разхлабил за да загребва повече в началото и се врътна

https://www.notino.bg/wilkinson-sword/classic-samobrasnachka-rezervni-ostrieta-5-br/https://www.notino.bg/wilkinson-sword/classic-samobrasnachka-rezervni-ostrieta-5-br/

ситемата ми е  следната

не се бръсна  докато мустака не започне да ми опира в храната

с електирическа  взимам едрото колкото мога  но на терасата  или на двора че хвърчи навсякъде 

1) 224643f2973a81ee497e27f52700faae.jpg    в кауфланда ги имаше по 10 лв

2) намокрям си лицетос вода  и след това с тази за  довършване  и конра wilkinson-sword-classic--5___12.jpg

като е добре натегната и се държи  под главата за да не се развърти

3)  сипвам си в шепата ракия и си натръквам лицето

преди 20 минути, umengumen написа:

от опит казвам изплаквай самобръсначката с топла  вода като се бръснеш

със студена вода се плакне бръсначката за да се свие ножчето от температурата

а  косъма и лецето със топла вода за да се разшири  !

От години ползвам това...

Screenshot.png

непосредствено след душ(косъма става по мек,по-малко се захабяват ножчетата и по-малко се дразни кожата)....на 2-3 месеца сменям ножче...

преди 4 часа, Валентин Кънчев написа:

бръснеш се с 5 ножчета? Че то бръсначки с 3 ножчета не щадят и дерат кожата, камо ли с 5!

Моят съвет е да пробваш  при малка брада до 2 мм косъм с 2 ножчета, при по-дълга 3 ножчета и никога с 5!

преди 1 минута, MZ/X написа:

бръснеш се с 5 ножчета? Че то бръсначки с 3 ножчета не щадят и дерат кожата, камо ли с 5!

Моят съвет е да пробваш  при малка брада до 2 мм косъм с 2 ножчета, при по-дълга 3 ножчета и никога с 5!

Направо да накара изкуственият интелект да го обръсне и няма да има повече проблеми ;)

преди 1 минута, MZ/X написа:

аз тези с многото ножчета ги ползвам само за контра за специални случаи  защото се задръстват бързо  но пък  им е перфектна контрата  даже и от кожата взимат 

преди 8 минути, Cocatron написа:

Това с ракията ми хареса, ще опитам довечера .

Две три чашки преди бръснене, за смелост, после и с теслата става, иначе ако човек не се запуща като пернишкия, след сутрешния душ косъма омеква и бръсненето е по-комфортно.

преди 4 минути, Banesc написа:

аз тези с многото ножчета ги ползвам само за контра за специални случаи  защото се задръстват бързо  но пък  им е перфектна контрата  даже и от кожата взимат 

Точно затова му го казах на OP: повече на брой ножчета - по-бързо дране на епидермиса

току-що, MZ/X написа:

Точно за това му го казах на OP: повече на брой ножчета - по бързо дране на епидермиса

Всичко са рекламни трикове, от петте я две или три бръснат реално, другите само се лъзгат по косъма, само и робуваме на бръсначката, тропане плакнене и ефекта никакъв, аз си се бръсна още с на дядо ми самобръсначката с едно ножче без проблеми.

преди 5 минути, bulljo написа:

Всичко са рекламни трикове, от петте я две или три бръснат реално, другите само се лъзгат по косъма, само и робуваме на бръсначката, тропане плакнене и ефекта никакъв, аз си се бръсна още с на дядо ми самобръсначката с едно ножче без проблеми.

Абе дерат си всичките, колкото повече са на брой толкова по-надълбоко като общ резултат.
Оптималното е 2 ножчета, първото на практика отрязва косъма по-виско но и опъва косъма, второто реже максимално до корена му. Всяко следващо  просто дере излишно в повече.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.