Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на стерео усилвател с тунер до около 250лв

Featured Replies

Здравейте. Нужен ми е усилвател с тунер за едно не много голямо помещение , което ще се ползва за фитнес.Тъй като не ми се купуват китайски боклуци с много лампички по тях и надпис 2000w . Реших ако мога да си взема нещо скромно втора ръка.За тези пари сигурно ще е мой набор, но мисля ,че дори и на повече години ще е по качествено от нов китаец. Трябва да е с тунер, тъй като ще се слуша радио,както и може да се пуска и нещо от лаптоп,но мисля ,че основно ще е радио. Аз се спрях на някои варианти:

https://m.bazar.bg/obiava-40426725/usilvatel-tuner-onkyo-a9211-t-4211

https://m.bazar.bg/obiava-39944642/usilvatel-onkyo-a-8420-i-tuner-onkyo-t-4530

https://m.bazar.bg/obiava-39200994/otlichen-usilvatel-s-tuner-onkyo

Колони имам Dali Zensor 3 мисля да се задоволя с тях.

Отворен съм и на други предложения за усилвател .

преди 5 часа, tsvetann написа:

Отворен съм и на други предложения за усилвател .

Предлагам ти да си купиш чисто нов от същия клас.
Ще имаш нови модерни входове, дето ги нямаше едно време = USB, оптичен цифров, HDMI и т.н.
Вместо да пускаш лаптопа да ти се скапе, му забучваш една флашка в USB входа и той си свири с часове, каквото ти си избрал.
И аз ползвам един 100 ватов RMS от миналия век, ама за да стигнат модерните сигнали до него минават през DAC.
И за твое сведение само, без да се цупиш като ощипана мома, те информирам че от сателитите има много по-голям избор на радиа. Направо шапката ще ти падне. 

Ама то пък това безпаричието си е направо голям порок...

• Автор
преди 44 минути, Белгиеца написа:

Предлагам ти да си купиш чисто нов от същия клас.
Ще имаш нови модерни входове, дето ги нямаше едно време = USB, оптичен цифров, HDMI и т.н.
Вместо да пускаш лаптопа да ти се скапе, му забучваш една флашка в USB входа и той си свири с часове, каквото ти си избрал.
И аз ползвам един 100 ватов RMS от миналия век, ама за да стигнат модерните сигнали до него минават през DAC.
И за твое сведение само, без да се цупиш като ощипана мома, те информирам че от сателитите има много по-голям избор на радиа. Направо шапката ще ти падне. 

Ама то пък това безпаричието си е направо голям порок...

Няма нужда от екстрите които изброяваш затова и се насочих към нещо много бюджетно , но съм си перфекционист и затова пуснах темата . В къщи съм със  DENON PMA 900 и колони DaALLI OBERON 5 не е кой знай какво но на мен ми е предостатъчно и ги има всичките тия екстри които ги изброяваш  , в интерес на истината не ползвам и 50% от тях . Да интернет радиата са страшно много ,но се слушат 2 най много 3 поне в моя случай . Лаптопа няма какво да му стане пък и той също е вече остарял морално и заменен с нов ,но за музика става . Просто ми трябва фон в стаята докато разпускаме  на фитнес уредите , но и да не е грозно за гледане ;)

преди 2 минути, tsvetann написа:

Лаптопа няма какво да му стане пък и той също е вече остарял морално и заменен с нов ,но за музика става . Просто ми трябва фон в стаята докато разпускаме  на фитнес уредите , но и да не е грозно за гледане ;)

Трилентови активни тонколони на Edifier (нови) е моето предложение ,макар малко над бюджета.

https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/edifier/r2750db-2-0-p434410680/

• Автор
преди 17 минути, AAUUXX написа:

Трилентови активни тонколони на Edifier (нови) е моето предложение ,макар малко над бюджета.

https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/edifier/r2750db-2-0-p434410680/

Да, замислих се и над този вариант, но тъй като имам излишни чифт колони се насочих  към усилвател ,но и твоето предложение остава като вариант.Благодаря 

• Автор

Това ми допадна много . Компактно е има си радио . Незнам като качество какво е https://m.bazar.bg/obiava-37771288/denon-dra-f100

Това също ,но май не е за предпочитане 

https://m.bazar.bg/obiava-39685404/pioneer-x-hm36d-audiosistema-s-internet-radio-bluetooth-usb-wi-fi-v-otlichno-tehnichesko-i-vizualn

преди 8 часа, tsvetann написа:

Това е с class D усилвател ,лошо качество на звука и ниска изходна мощност.

преди 9 часа, tsvetann написа:

Тези са в един клас ,като модела на Technics  е с идея по лошо звучене от останалите от избора.

• Автор
преди 3 часа, AAUUXX написа:

Това е с class D усилвател ,лошо качество на звука и ниска изходна мощност.

Тези са в един клас ,като модела на Technics  е с идея по лошо звучене от останалите от избора.

A нещо за  Denon DRA F101 .

не търся по евтиното просто ми допадна визията и това че е по компактен от останалите , за сметка на изходната мощност ,но мисля и 2×30w ще е идеално за стая от 25кв. Ако е качествено 

преди 2 часа, tsvetann написа:

не търся по евтиното просто ми допадна визията и това че е по компактен от останалите , за сметка на изходната мощност ,но мисля и 2×30w ще е идеално за стая от 25кв. Ако е качествено 

Вероятно пак е клас D.

Не вземай слим ресийвъри усилватели. При тях винаги има компромиси.

Примерно в малка стая до 10-12 кв. да кажем, че е допустимо.

Стерео усилвател dac Onkyo TX-8020

преди 2 часа, tsvetann написа:

Той е с транзисторен усилвател изпълнен с DHCT-A3 + DHCT-C3 транзистори. Малка мощност ,сравнително добро качество на звука.

Има вече най-нови лампови устройства с топъл лампов звук!

Те са с газени лампи, пламъка им се отклонява електростатично от два електрода отляво и отдясно на стъкленото шише, а това се следи от оптични цезиеви фотоумножители и се предава аналогово на колонките по златни, сребърни или позлатени сребърни кабели, разположени паралелно на геомагнитните линии в помещението, намачкани ръчно сто часа от виетнамци и хиляда часа "продухани" с бял, розов, червен, лилав и черен звуков шум.

Работят/светят с керосин или ректифициран бензин, пушека се отвежда по коминчета за всяка газена лампа. И е топло, звуково.

• Автор

Много благодаря на всички. Тъй като и мястото е ограничено ще вземам малкия денон . Само още едно питане. 

За хубаво или за лошо Един от тези два модела ще е. DENEN DRA F101 или DENON RCD-M40 DAB Ако може да ми кажете по отношение на качеството еднакви ли са .

• Автор
преди 7 минути, JKirilov написа:

Как изведнъж в заличка за фитнес

???

Никъде не съм написал заличка .

Това е умалително, хубаво е да знаеш български, а и не се вижда да е залище. Но ако е голяма то това

преди 3 часа, tsvetann написа:

мястото е ограничено

звучи тъпо?

Първите примери си бяха добри, а по-красиво изглеждат черните модели, но ти си знаеш...

Или не знаеш?

преди 8 часа, tsvetann написа:

Много благодаря на всички. Тъй като и мястото е ограничено ще вземам малкия денон . Само още едно питане. 

За хубаво или за лошо Един от тези два модела ще е. DENEN DRA F101 или DENON RCD-M40 DAB Ако може да ми кажете по отношение на качеството еднакви ли са .

Не са еднакви, DENON RCD-M40 DAB е по нов модел ,но с по лошо качество на усилвател и звучене от DENON DRA F101

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.