Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

5.1 канално аудио - прехвърляне

Featured Replies

Има ли начин да се прехвърли 5.1 канално аудио от чинчове на компютъра към оптичен вход на аудио система?

Digital to Analog 5.1 CH Audio Decoder Amplifier SPDIF Coaxial to RCA DTS AC3 Optical Digital Amplifier Analog Converte For TV

По лесния вариант е да си вземеш добра звукова карта (над 100 лв) с оптичен изход, за компютъра било то външна или вътрешна на PCie.

• Автор
преди 2 часа, JKirilov написа:

какви други входове има?

Има HDMI вход. От компютъра имам HDMI изход, но него го използвам за видео към ТВ и мисля, че той не може да изкара 5.1 аудио. Има и аналогв вход за жак и блутуут вход, но там  също не може да изкара 6 -канален звук.

Явно ще трябва нова звукова карта. Мислех, че може да се намери някакъв конвертор от чинчове към оптика.

преди 21 минути, emilkolev написа:

Има HDMI вход. От компютъра имам HDMI изход, но него го използвам за видео към ТВ и мисля, че той не може да изкара 5.1 аудио. Има и аналогв вход за жак и блутуут вход, но там  също не може да изкара 6 -канален звук.

Явно ще трябва нова звукова карта. Мислех, че може да се намери някакъв конвертор от чинчове към оптика.

HDMI изкарва повече от 5.1 канала заедно с видео сигнала (4K/UHD HDR 60/120 Hz)

Като говорим за правилната връзка при наличен съвременен HDMI AV ресийвър. То е следното източник (PC. Blu-Ray, Android TV Box)>AV ресийвър>ТВ посредством HDMI (2.0/2.1)

преди 3 часа, emilkolev написа:

От компютъра имам HDMI изход, но него го използвам за...

Ами пробвай! за 3 минути работа!

И тогава кажи какво е дъното на компютъра?

• Автор

Не съм много навътре в нещата, но конфигурацията в момента ми е показана на снимката. Всичко върви добре - двата звука от HDMI-1 и HDMI -2, които влизат в TV,  през HDMI-3 (ARC-изход) отиват в аудио системата, само дето от HDMI на PC-то излиза стерео звук. Пробвах да включа HDMI на PC-то директно в аудио системата но въобще не го разпозна като устройство. Иначе ако пусна филм през флашката на TV си излиза 6-канален звук през системата. Това също е решение да използвам плеъра на телевизора.

Shema.JPG

преди 23 часа, JKirilov написа:

какво е дъното на компютъра

Просто предположих, че има S\PDIF, което променя нещата, но не реагираш...

А и с аналогови сигнали съвременно кино не става.

• Автор
преди 6 часа, JKirilov написа:

Ами не знам какво е дъното. Ще потърся да го намеря. Но няма  S\PDIF.

• Автор
преди 1 час, emilkolev написа:

Дъното е: GIGABYTE B360M HD3 DDR4/SATA3/VGA+PCI-E s.1151

Дай повече информация относно дъното и компютъра и марката и модела на ТВ. При наличие на Android TV (стига да не орязан ТВ) е възможно на пускаш файлове директно от него.

Бъркаш със аудио настройките. На плеъра или звуковата карта. Използвай KODI или PotPlayer (HDMI Passtru)на компютъра, погледни си и звукоата карта/панел в Windows.

TV Box-a има ли модел. Защото, с него могат и да се получат нещата, при липса на цифров вход дъното. Свързваш оптиката му към аудио системата.

Инсталираш KODI на Box-a,. И го използваш за медиа плеъар. Било то от флашка или споделени файлове от компютъра.

Имаш лимит, че не могат до DD,DD+, DTS  потоци на файловете. Но, пак ще си имаш многоканален звук. И това ще ти е достатъчно, предвид качеството на аудиосистемата HT.

П.П. При дъното липсва spdif/оптика.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.