Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация предимно за гейминг

Featured Replies

Разрешен от Gaming_Solutions

• Автор
преди 22 минути, Gaming_Solutions написа:

Давам моето предложение с 6 ядрен процесор с 12 треда и видео карта RX6600 с 8Gb памет.

1. AMD Ryzen 5 5600

2. Kingston FURY Beast Black 16GB(2x8GB) DDR4 PC4-25600 3200MHz CL16

3. ASRock B550 PRO4

4. XFX RX-6600 SWIFT210 CORE 8GB GDDR6

5. Silicon Power UD85, M.2-2280, PCIe Gen 4x4, NVMe, 1000GB

6. XIGMATEK LUX S EN48281, Black

7. COUGAR VTE600 600W Bronze

8. ARCTIC Freezer A35 A-RGB - Черен

Общо всичко излиза 1519лв.

Може да се спести някой лев с по-евтино дъно, но гледах да ползвам пълния бюджет, не е проблем да се замени със същото, но matx. Сглобяването, инсталирането на ОС и драйвъри, тестването за стабилност, основни настройки в БИОС (XMP, PBO, CO) и доставката са безплатни.

Все пак може ли по силно захранване? 

Препоръчаха ми да бягам от AsRock, не знам до колко мнението им е компетентно.  По добри ли са Asus или Gigabyte примерно? 

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

С какъв процесор? :)

С колко хард диска, с каква памет...

Процесора който си предложил е 65W А в линка на картата си пише изискванията. Мойта карта че е къде къде по дърта GT220 DDR3 1GB и дават минимум 400W

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N220OC-1GI#ov

преди 28 минути, Alexander Peev написа:

Препоръчаха ми да бягам от AsRock, не знам до колко мнението им е компетентно.  По добри ли са Asus или Gigabyte примерно? 

Това което съм предложил е сравнително висок клас с много добро вградено аудио. Мога да предложа на друга марка ако имате такива предпочитания. Аз на марки не робувам, гледам конкретни модели. Въпросния на Асрок е много добър и изпитан вече във времето. За захранването, както казах има предостатъчно мощност, кощунство е да се дават пари за по-мощно. Конфигурацията ще работи и с 350W захранване. Ако наистина искате, кажете колко вата ви устройват. Само да вметна, че прекалено мощно захранване ще работи доста под 50% товар, което ще намали и ефективността му ако е от значение

Seasonic G12 GC 750W 80 Plus Gold (G12-GC-750)

преди 26 минути, vlado1985 написа:

Процесора който си предложил е 65W А в линка на картата си пише изискванията. Мойта карта че е къде къде по дърта GT220 DDR3 1GB и дават минимум 400W

https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N220OC-1GI#ov

И пиково картата харчи 132W, в игри и по-малко. Е, математиката какво казва?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 30 минути, Gaming_Solutions написа:

Цялата конфигурация няма да харчи повече от 300W, така че и 500 ще са достатъчни.

важни са буксите на захранването

масово сайтчетата хитреят и не пишат   видовете букси

и като дойде  няма букса я за видеокарта я за ssd

така че ако се намери информация първо най добре или ако не   най-много ватове и на късмет 

• мощност - 600W
  • ефективност - 87% 80 Plus Bronze
  • тип окабеляване - фиксирано
  • конектори: 1 х 20+4-пинов / 1 х 4/8-pin +12V / 2 х 4 пинов периферен захранващ конектор / 6 х 15 пинов S-ATA / 2 х 6/8-pin PCI Express
преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Това което съм предложил е сравнително висок клас с много добро вградено аудио. Мога да предложа на друга марка ако имате такива предпочитания. Аз на марки не робувам, гледам конкретни модели. Въпросния на Асрок е много добър и изпитан вече във времето. За захранването, както казах има предостатъчно мощност, кощунство е да се дават пари за по-мощно. Конфигурацията ще работи и с 350W захранване. Ако наистина искате, кажете колко вата ви устройват. Само да вметна, че прекалено мощно захранване ще работи под 50% товар, което ще намали и ефективността му ако е от значение

Seasonic G12 GC 750W 80 Plus Gold (G12-GC-750)

И пиково картата харчи 132W, в игри и по-малко. Е, математиката какво казва?

Пиково може да харчи 132W ако не е натоварена и не види зор а като се натовари?

преди 13 минути, vlado1985 написа:

Пиково може да харчи 132W ако не е натоварена и не види зор а като се натовари?

То пиково означава като е натоварена, както си писал като види зор. Отделно има така наречените спайкове до към 150 вата при гейминг 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 28 минути, vlado1985 написа:

Минимално изискване 550W

Препоръчително 650W

https://www.xfxforce.com/shop/xfx-speedster-swft-210-amd-radeon-tm-rx-6600-core

С 650 вата ще подкараш и доста по-мощна видеокарта, стига писа глупости. Аз съм с RTX 3070 и цялата система не съм я виждал да харчи и 500 вата, дори и с клокната видеокарта.

преди 24 минути, Alexander Peev написа:

От години ползвам главно asrock дъна, в момента съм с b450 дъно на asrock, на което съм с втори процесор ryzen 5800x от над година, дори и с повишени честоти на памет и процесор няма проблеми.

преди 25 минути, vlado1985 написа:

Хайде като си нямаш представа от съвременен хардуер и не си ползвал такъв да не се буташ. Старите видеокарти от преди 20 години нямат нищо общо със съвременните!

@Gaming_SolutionsМалко извън темата пиша но ще дам един пример с мойта карта. В момента съм с едно старо захранване 400W точния модел него знам, до скоро в event, ми се показваше съобщение с грешка защо и от какво внезапно се е сринала системата и на места много хора казваха че грешката се дължи на проблем с видеокартата. Даже и аз се зачудих а си познавам отлично картата и винаги ми е хладна колкото и да я товаря постоянно ми държи ниски температури. А я имам от повече от 10 години и е видяла какъв ли не тормоз от моя страна клоквал съм я взимал съм и акъла направо и никога не ми е правила проблеми. Имах едно захранване 550W което съм го ползвал много малко чисто ново но го дадох временно уж на един приятел да го ползва но той му е видял сметката имам и едно друго 700W което също съм го дал на друг приятел да ползва и преди 3-4 месеца през седмица две пак вземи да ми прави номера системата и да замръзва и пак същата грешка в event се показваше. Обадих се на момчето което съм му дал да ползва захранването 700W да ми го донесе уж за малко само казах му че ще го ползвам 1 месец само за да видя как се държи, компа и пак му го връщам, аз си го държах не 1 месец а 2. Ами през тези 2 месеца докато си бях с захранването 700W картата съм я товарил толкова много че просто немога да ти опиша постоянно беше под сериозен товар. И нито веднъж не ми замръзна системата или да даде някакъв проблем а с това захранване 400W то си работи отлично но имам чувството че явно при по голям товар неможе да захрани видеокартата.

преди 9 минути, Raze написа:

Хайде като си нямаш представа от съвременен хардуер и не си ползвал такъв да не се буташ. Старите видеокарти от преди 20 години нямат нищо общо със съвременните!

Това че в момента използвам малко по стар хардуер неозначава нищо и откъде си сигурен че не съм ползвал и съвременен. Ами аз е така миналата година подарих на един приятел видеокарта 4гб DDR5 защото не ми трябва а и не играя игри.

преди 5 минути, vlado1985 написа:

Това че в момента използвам малко по стар хардуер неозначава нищо и откъде си сигурен че не съм ползвал и съвременен. Ами аз е така миналата година подарих на един приятел видеокарта 4гб DDR5 защото не ми трябва а и не играя игри.

Много неща означава, в момента пишеш глупости, колкото да се намираш на работа!

преди 8 минути, Raze написа:

Много неща означава, в момента пишеш глупости, колкото да се намираш на работа!

Хайде сега да не казваме че тоя и оня пише глупости става ли. Случайно данеби да се намираш до мен за да знаеш какво ползвам и какво не или си ми светил какво, съм имал или не ами, да ти кажа ли нещо че пак да кажеш че пиша глупости? Племенника ми е на 7 години на 27 април имаше рожден ден аз си му направих подарък и парички си му дадох като подаръка беше комп сглобен лично от мен с DDR4 памет 16гб рам 8ядрен процесор видеокарта 6гб и прилично захранване 600W. Всичко ми излезна точно 1200лв и при това че компонентите съм ги взимал от различни места без гаранция. А сега ти си мисли колкото искаш какво съм имал и какво не в правото си да си мислиш каквото искаш.:)

Направо си го прецакал това дете само с 600 вата захранване за 8 ядрения незнаен процесор и незнайната 6 ГБ видеокарта!

Ами да, най-добре направо автора на темата да слага 1 киловат захранване, че да няма проблеми, според твоята логика. Нищо, че дори и 300 вата ще са достатъчни за въпросната конфигурация.

преди 2 минути, Raze написа:

Направо си го прецакал това дете само с 600 вата захранване за 8 ядрения незнаен процесор и незнайната 6 ГБ видеокарта!

Ами да, най-добре направо автора на темата да слага 1 киловат захранване, че да няма проблеми, според твоята логика. Нищо, че дори и 300 вата ще са достатъчни за въпросната конфигурация.

Дали съм го прецакал детето? Хайде без глупости става ли. А и компа на малкия още преди да му го дам съм го тествал много добре под всякакъв товар и се представя отлично. А на теб това че не ти харесва поста ми си е твоя работа всеки си е правото да си даде мнението аз мойто съм го дал и никъде не съм написал да взима това или онова захранване написал съм написал изискванията за дадената видеокарта и съм споделил линк  с мойта дърта карта и съм написал с какво захранване съм.

на 6.05.2023 г. в 20:57, Alexander Peev написа:

Те тука само ASRock ползват.Как да ти кажат?Да не мислиш ,че четат техническа литература.Тука се става специалист по форуми и клипчета.

преди 5 часа, shishmanovp861 написа:

Те тука само ASRock ползват.Как да ти кажат?Да не мислиш ,че четат техническа литература.Тука се става специалист по форуми и клипчета.

В коя техническа литература пише да не ползваме ASRock? :)

преди 6 часа, shishmanovp861 написа:

А твоята персона собствено с какво е била полезна на някого от форума. Освен плоските ти високопарни забележки, присъствието ти с нищо друго не може да се отбележи.

преди 6 часа, shishmanovp861 написа:

.Тука се става специалист по форуми и клипчета.

Те тука си се обърка́л, господин читател на техническа литература, в която пише да се или да не се ползва дадена платформа. А и линк(ове) към такова съдържание не се вижда. Или ти си достатъчно начетен, че това те поставя над всички във форума и само изказване на твърдение от теб трябва да го приемаме като аксиома.

преди 52 минути, Gaming_Solutions написа:

В коя техническа литература пише да не ползваме ASRock? :)

Ти не си я чел - само той има достъп до такива библиотеки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.