Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация предимно за гейминг

Featured Replies

Търся някой да ми помогне с избора на нова PC конфигурация.

Не съм много в час и всички тези цифри и имена на марки по сайтовете тотално ме напрягат и объркват. 

Важното е да е поне малко по добра от старата, за която ще се опитам да дам инфо или поне да не е по зле. Особено дънната платка. Моята се оказа от миналия век.

ПРОЦЕСОР: Intel Core i7 -2600 (3.40GHz)

Информацията която имам е Уиндоус ми. 

Пише - cores: 4, logical processors: 8

ДЪННА ПЛАТКА: AsRock B75M-GL R 2.0 DDR3

ВИДЕОКАРТА: Asus GTX 1060 ti 6gb

RAM ПАМЕТ - идея си нямам как да я праверя. Старото  PC умря. 

ЗАХРАНВАНЕ: HIPRO HPA 450W

Обичам да има много  USB  входове 😀

Възможно ли е ъпдейт на това по-горе с нещо до 1500 лв? 

Разрешен от Gaming_Solutions

Какви са плановете ти за новата сиситема?

С каква OS ще го ползваш, с какви програми, ще играеш ли игри, какви, на какъв екран и с каква резолюция?

Добре повече USB - на преден панел, на задния?

Предполагам на първо време ще ползваш старото видео - в бъдеще ще се сменя ли и към какъв клас карта?

Диск има ли тази система? А на теб какъв обем ти трябва?

трабва диагностика да се знае какво точно е умряло

ще е тъпо видеокартата да е умряла а другото да си бачка 

преди 29 минути, Alexander Peev написа:

Възможно ли е ъпдейт на това по-горе с нещо до 1500 лв? 

Ъпдейт няма смисъл. По-добре ново.

• Автор
преди 14 минути, plamen_petrov_80 написа:

Какви са плановете ти за новата сиситема?

С каква OS ще го ползваш, с какви програми, ще играеш ли игри, какви, на какъв екран и с каква резолюция?

Добре повече USB - на преден панел, на задния?

Предполагам на първо време ще ползваш старото видео - в бъдеще ще се сменя ли и към какъв клас карта?

Диск има ли тази система? А на теб какъв обем ти трябва?

ОС Wondows 10 pro 

Играя игри предимно. Резолюция 1920х1080. Тежки игри. Монитора ми е  Аsus TUF gaming 23.8"

Usb поне 4. На старият бях с 6 като 3 от тях не работеха.

Имам SSD диск 120 gb 

Старата Видеокарта не смея да я ползвам, защото така и не разбрах кое точно в старото PC фалира. Мисля че е ок, но вече е на повече от 3 години и като ще сменям да е всичко ново.

преди 1 минута, vpvelev написа:

Ъпдейт няма смисъл. По-добре ново.

Да де това искам, но не се изразих правилно. Просто съм далече от темата компютри и гледайки по сайтове само се обърквам

преди 3 минути, Banesc написа:

трабва диагностика да се знае какво точно е умряло

ще е тъпо видеокартата да е умряла а другото да си бачка 

Отказах се от тия майстори - нямат решение. В града ни явно няма специалисти. 2-ма от трима ми го върнаха. Според тях е дъно. Ново дъно = нов процесор, нова рам..

преди 1 минута, Alexander Peev написа:

ОС Wondows 10 pro 

Играя игри предимно. Резолюция 1920х1080. Тежки игри. Монитора ми е  Аsus TUF gaming 23.8"

Usb поне 4. На старият бях с 6 като 3 от тях не работеха.

Имам SSD диск 120 gb 

Старата Видеокарта не смея да я ползвам, защото така и не разбрах кое точно в старото PC фалира. Мисля че е ок, но вече е на повече от 3 години и като ще сменям да е всичко ново.

пробвай я видеокартата за диагностика  ако си работи ще спестиш доста пари 

а и според мен работи щом ти тръгва понякога

някъде в охлаждането  може да е проблема 

спираш от контакта

взимаш отвертката и разглабяш кутията

и  с прахусмукачка чистиш прахта и  въртиш вентилаторите дали се въртят и го пускаш и пак гледаш вентилаторите 

преди 7 минути, Alexander Peev написа:

Играя игри предимно. Резолюция 1920х1080. Тежки игри.

Това не е добре :) Не че играеш тежки игри, а че имаш само 1500 лева. За тежките игри само видеокартата ще ти е толкова.

• Автор
преди 1 минута, Banesc написа:

пробвай я видеокартата за диагностика  ако си работи ще спестиш доста пари 

а и според мен работи щом ти тръгва понякога

някъде в охлаждането  може да е проблема 

спираш от контакта

взимаш отвертката и разглабяш кутията

и  с прахусмукачка чистиш прахта и  въртиш вентилаторите дали се въртят и го пускаш и пак гледаш вентилаторите 

Ако компютъра изобщо тръгне, то тогава няма проблем- нищо нередно не се случва и дори играя игри без проблем. Почистен е. Пробван е с друго захранване. В момента е по зле от преди. При пускане, вентилаторите мъчат да завъртят за секунда и спират. Мъчат се така през няколко секунди, докато не спа захранването

преди 6 минути, Alexander Peev написа:

При пускане, вентилаторите мъчат да завъртят за секунда и спират. Мъчат се така през няколко секунди, докато не спа захранването

може да е проблем със охлажнето на процесора

95 вата е а това  трудно се охлажда и точно така прави както описваш 

Аз съм със същата видеокарта и досега нямах проблеми, но оня ден една игра ми отказа да тръгне, защото искала 8ГБ видео рам.

Освен това SSD-то ти е малко. Моето е 512Г и почти не стига като инсталирам 2 игри и ОС, и програми...

Така че важно е да разбереш дали видеокартата ти работи и да си купиш нов компютър за 1500 лева без нея, а по-късно да смениш и видеото.

преди 17 минути, Alexander Peev написа:

Ако компютъра изобщо тръгне, то тогава няма проблем- нищо нередно не се случва и дори играя игри без проблем. Почистен е. Пробван е с друго захранване. В момента е по зле от преди. При пускане, вентилаторите мъчат да завъртят за секунда и спират. Мъчат се така през няколко секунди, докато не спа захранването

ето човека ти е казал ама трябва и да слушаш

Цитат

Видеокартата си била супер, процесора също, с една забележка, че перката на вентилатора се е поизносила ( не я е сменил). Обади се, че е готов и че пак му пипал биоса. Поисках да го рестартира от Уиндоус менюто и този път се изгаси правилно, но...

• Автор
преди 4 минути, Banesc написа:

може да е проблем със охлажнето на процесора

95 вата е а това  трудно се охлажда и точно така прави както описваш 

Това проблемно завъртане стана днес, след като ми го върнаха от сервиза. Един приятел донесе негово захранване да го пробва. С неговото компютъра не стартира изобщо. Върна пак моето и това е резултата. До преди това вентилаторите винаги завъртаха и видим проблем нямаше,  освен, че трябваха от 5 до 10 рестартирания за да стартира ОС. За това и беше в сервиза. Винаги палеше но не винаги влизаше в ОС. Сега вече и не пали. 

преди 33 минути, Alexander Peev написа:

Мисля че е ок, но вече е на повече от 3 години и като ще сменям да е всичко ново.

Ако това ти е последното желание, ще трябва да сложиш още 1000 лева.

преди 4 минути, vpvelev написа:

Ако това ти е последното желание, ще трябва да сложиш още 1000 лева.

За FullHD може да се измисли конфигурация на АМ4 с да речем RX6600, коята си е адекватна за тази резолюция.

ПП. В момента сглобяваме точна такава

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор
преди 3 минути, Banesc написа:

ето човека ти е казал ама трябва и да слушаш

Да и аз му казах, че щом е за смяна да я сменя. Той продължи да твърди, че не това е основният проблем а е лека забележка. После каза, че я е "поразкарал" малко, но не я смени. След 2 дена щеше да сменя биос чип. После се оказа, че не намерил такъв и ми го върна да си го ползвам със здраве. За него нещата ще се оправели с нов компютър. Перката между другото се въртеше с пълен оборот, но стържеше леко на моменти. 

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

За FullHD може да се измисли конфигурация на АМ4 с да речем RX6600, коята си е адекватна за тази резолюция.

ПП. В момента сглобяваме точна такава

С тая карта може и да се вмести в бюджета, но гледам че авторът само за стария компютър пише и явно не му се разделя с него.

• Автор
преди 7 минути, vpvelev написа:

С тая карта може и да се вмести в бюджета, но гледам че авторът само за стария компютър пише и явно не му се разделя с него.

Разделям се с удоволствие! Само ми дайте примерна конфигурация 

преди 20 минути, Alexander Peev написа:

Да и аз му казах, че щом е за смяна да я сменя. Той продължи да твърди, че не това е основният проблем а е лека забележка. После каза, че я е "поразкарал" малко, но не я смени. След 2 дена щеше да сменя биос чип. После се оказа, че не намерил такъв и ми го върна да си го ползвам със здраве. За него нещата ще се оправели с нов компютър. Перката между другото се въртеше с пълен оборот, но стържеше леко на моменти. 

ако картата работи  перфекто както е казал

и я ползваш за новата конфигурация 16 гб рам 6 ядерн процесор 12 нишки и дъно и захранване ще ти излезе 600-700 лв общо

• Решение
преди 1 час, Alexander Peev написа:

Търся някой да ми помогне с избора на нова PC конфигурация.

...

Давам моето предложение с 6 ядрен процесор с 12 треда и видео карта RX6600 с 8Gb памет.

1. AMD Ryzen 5 5600

2. Kingston FURY Beast Black 16GB(2x8GB) DDR4 PC4-25600 3200MHz CL16

3. ASRock B550 PRO4

4. XFX RX-6600 SWIFT210 CORE 8GB GDDR6

5. Silicon Power UD85, M.2-2280, PCIe Gen 4x4, NVMe, 1000GB

6. XIGMATEK LUX S EN48281, Black

7. COUGAR VTE600 600W Bronze

8. ARCTIC Freezer A35 A-RGB - Черен

Общо всичко излиза 1519лв.

Може да се спести някой лев с по-евтино дъно, но гледах да ползвам пълния бюджет, не е проблем да се замени със същото, но matx. Сглобяването, инсталирането на ОС и драйвъри, тестването за стабилност, основни настройки в БИОС (XMP, PBO, CO) и доставката са безплатни.

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Давам моето предложение с 6 ядрен процесор с 12 треда и видео карта RX6600 с 8Gb памет.

Само да попитам за мое сведение: На видеокартата и искат 550W, а захранването е 600W. Ще издържи ли, че и процесор трябва да се храни и други неща?

преди 6 минути, vpvelev написа:

Само да попитам за мое сведение: На видеокартата и искат 550W, а захранването е 600W. Ще издържи ли, че и процесор трябва да се храни и други неща?

Цялата конфигурация няма да харчи повече от 300W, така че и 500 ще са достатъчни. Тези 600W са за да има запас ако след време реши да сложи нещо по-мощно

преди 1 минута, Gaming_Solutions написа:

Конфигурацията няма да харчи повече от 300W, така че и 500 ще са достатъчни. Тези 600W са за да има запас ако след време реши да сложи нещо по-мощно

Значи ватовете които се изискват за видеокартите са само пикови?

преди 6 минути, vpvelev написа:

Значи ватовете които се изискват за видеокартите са само пикови?

Те са препоръчителни от производителя за цялата конфигурация в която може да се сложи видео картата (не са само за нея) като е сметнато да има голяма запас и възможно най-лакомия процесор. Презастраховат се един вид. Самата карта консумира под 150W, даже под 130W

преди 3 минути, Gaming_Solutions написа:

Те са препоръчителни от производителя за цялата конфигурация в която може да се сложи видео картата (не са само за нея) като е сметнато да има голяма запас и възможно най-лакомия процесор. Презастраховат се един вид. Самата карта консумира под 150W, даже под 130W

Минимално изискване 550W

Препоръчително 650W

https://www.xfxforce.com/shop/xfx-speedster-swft-210-amd-radeon-tm-rx-6600-core

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Минимално изискване 550W

Препоръчително 650W

https://www.xfxforce.com/shop/xfx-speedster-swft-210-amd-radeon-tm-rx-6600-core

С какъв процесор? :)

С колко хард диска, с каква памет...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.