Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутер или суич?

Featured Replies

Здравейте,

Вкъщи съм с двубандов гигабитов рутер на VIVACOM с оптика. Моделът не мога да посоча в момента. Към него по LAN са закачени 4 устройства и с това се изчерпва връзката по кабел. Искам да добавя още 1-2 устройства чрез кабел и се чудя суич или рутер да си взема и какъв? Доколкото знам ако вържа суич след рутера и той забие ще спре целият интернет, докато ако вържа втори рутер, дори да му стане нещо, първият ще работи.

В интерес на истината не знам към гигабитов рутер/суич ли да се насоча?

Ако взема рутер заради по-лесна настройка и множество други опции, то wifi-я ще го изключа, защото устройствата ще се в непосредствена близост, пък и нямам нужда от втора безжична мрежа.

В момента съм на план FiberNet100, което напълно ме устройва, но има вероятност след 2-3 месеца да мина на 200-300 мегабита (EON) и бих искал устройства закачени на втория рутер/суич да се възползват максимално от скоростта.

Не искам и да влагам много пари. Дори 100 лв. ми се виждат много. Може би 50-60 лв.. 

PS: И последно: ако е рутер, то да има възможност антените да се свалят.

Може би е добре да споделиш с какви крайни устройства е свързан рутера сега, тече само чист интернет или и телевизия по някой от портовете.

Лично аз бих търсил суич 8 портов и задължително 1000Mbps. (при наличната информация по-горе)

• Автор
преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Може би е добре да споделиш с какви крайни устройства е свързан рутера сега, тече само чист интернет или и телевизия по някой от портовете.

Лично аз бих търсил суич 8 портов и задължително 1000Mbps. (при наличната информация по-горе)

В момента са свързани настолен компютър, приемник за IPTV, телевизор, AndroidTV бокс и искам да закача втори IPTV приемник за друго помещение, в което има пуснат lan кабел и да си имам някой друг свобон порт.

Може би моделът е NOKIA G-140W-C

преди 1 час, iBonev написа:

Здравейте,

Вкъщи съм с двубандов гигабитов рутер на VIVACOM с оптика. Моделът не мога да посоча в момента. Към него по LAN са закачени 4 устройства и с това се изчерпва връзката по кабел. Искам да добавя още 1-2 устройства чрез кабел и се чудя суич или рутер да си взема и какъв? Доколкото знам ако вържа суич след рутера и той забие ще спре целият интернет, докато ако вържа втори рутер, дори да му стане нещо, първият ще работи.

Ако взема рутер заради по-лесна настройка и множество други опции, то wifi-я ще го изключа, защото устройствата ще се в непосредствена близост, пък и нямам нужда от втора безжична мрежа.

В момента съм на план FiberNet100, което напълно ме устройва, но има вероятност след 2-3 месеца да мина на 200-300 мегабита (EON) и бих искал устройства закачени на втория рутер/суич да се възползват максимално от скоростта.

Не искам и да влагам много пари. Дори 100 лв. ми се виждат много. Може би 50-60 лв.. 

Здравей!

Не знам откъде идва идеята, че ако вържеш суич и той забие, ще ти спре достъпът до Интернет, ама с рутер зад рутера няма да имаш проблеми. :D Всичко се свежда до това да не спира устройството на Виваком. Зад него, дали ще имаш суич или рутер, ако увисне, увисва ти мрежата само за устройствата, които са закачени през него. Не се вкарвай в приказка с рутер зад рутера, вземи си хубав гигабитов суич за вкъщи и си ползвай него. Много-много не разчитай на вивакомското устройство за суичинг.

преди 28 минути, нушо написа:

С две думи, гигабайтов суич.

Еха! Това направо ще го хвърли в 22-ри век! :D

преди 7 минути, Белгиеца написа:

Ами суйч ти трябва. При мен работят безотказно два постоянно.

Аре, ве, "голямото добрутро", научи се най-накрая, че х*й се пише с "й", а суич се пише с "и"!

преди 8 часа, iBonev написа:

В интерес на истината- даже рутер да вземеш, няма да го ползваш като маршрутизатор, а като екстендър / суич. И няма нужда да спираш wifi-я - само dhcp-сървъра, за да работиш в една мрежа.

Колкото за парите - с тези изисквания да сваляеми антени- 100 лева няма да стигнат.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.