Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Packet injection и monitoring mode поддържат ли се от Kinamax-TS-9900?

Featured Replies

Добро утро! 😡😡😡 От доста време насам си търся WiFi адапрет, който поддържа monitoring mode & packet injection.

Преди време бях пуснал тема за ето този адаптер: https://ardes.bg/product/tp-link-tl-wn722n-tl-wn722n-45436

...но се оказа, че само версия 1 е с chipset Atheros, който поддържа тези два режима на работа, а предлаганата версия е 2, не 1. Тъй като и на други места не успях да открия версия 1 на този адаптер, вероятно версия 1 вече не се предлага.

След като търсих други адаптери, попаднах на ето този: https://donsoft.bg/antena-za-internet-TS-9900

Цената е добра и обхвата на адаптера е 5 километра в идеалния условия, което означава, че в моя през повечето време обхвата ще е около 1.5км (защото условията почти никога не са идеални).

Въпроса ми е дали този адаптер поддържа monitoring mode & packet injection. Има ли различни версии на този адаптер или е само една версията? Ако има различни версии, кажете коя версия поддържа monitoring mode & packet injection, и как да знам коя е версията на адаптера, към който съм показал линк.

Този адаптер съвместим ли е с Linux и Windows? Разбрах, че има специални драйвери, които се инсталират от диска, с който ще бъде доставен адаптера. Това е проблем, тъй като само един от лаптопите, които използвам, има слот за дискове. Възможно ли е драйверите да бъдат сложени във флашка, примерно, за да мога да ги инсталирам и на устройствата, които не разполагат със слотове за дискове?

Отделно, с какъв USB кабел разполага този адаптер, стандартен USB или micro USB?

Цялото захранване, от което се нуждае адаптера, от компютъра/лаптопа ли ще идва, или има кабел, с който адаптера се включва в щепсела?

И искам да знам дали онлайн магазина, който показах, е легитимен.

Адаптера го намирам само в онлайн магазини, които не са известни, но не и в ЕМАГ и Ардес, примерно. Откъде да знам, че тези магазини, за които никога не съм чувал, са легитимни и няма да ми продадат фалшив или дефектен продукт?

Ако знаете доказано легитимен магазин, откъдето да купя този адаптер, моля да ми кажете.

Също така, адаптера не е просто адаптер, но има и вградена антена, която може да усилва сигнала (WiFi repeater), нали?

Кажете ми всичко, която трябва да знам за този адаптер, че да не се набутам и да платя за нещо, което всъщност няма да ми свърши работа.

Kinamax-TS-9900 е безжична мрежова карта, която използва чипсет Realtek RTL8187L. Този чипсет поддържа packet injection и monitoring mode в Linux операционни системи, но не и в Windows. За да използваш packet injection и monitoring mode в Linux с Kinamax-TS-9900, ще трябва да инсталираш подходящите драйвери и програми. Това са Aircrack-ng и Wireshark и необходимите библиотеки.
sudo apt-get install aircrack-ng wireshark libpcap-dev
А за да заредиш модула за ядрото на Linux, който се използва за Kinamax-TS-9900.
lsmod | grep rtl8187
Активирането на monitoring mode на Kinamax-TS-9900 става със тази команда, където wlan0 е името на интерфейса на Kinamax-TS-9900.
sudo airmon-ng start wlan0
След това проверяваш дали monitoring mode е активиран със командата.
sudo iwconfig wlan0 mode monitor
А за да изпратиш пакет със Aircrack-ng може да използваш например ето тази команда за да изпратиш packet injection.
sudo aireplay-ng -9 wlan0
Това ти го казвам за да видиш, че не е толкова лесно колкото си мислиш, че е!
Преди време ти казах нещо, искаш ли да ти го припомня?
Ти си тръгнал да вървиш по път от който аз се връщам и знам от къде се минава. Колко пъти трябва да ти кажа, че мога да ти помогна за това, което се опитваш да направиш? Колко пъти вече ти казвам и показвам неща които не са ........ Еми оправяй се и престани да пускаш теми за едно и също нещо, едно след друго! Всичките ти теми са със една цел, няма смисъл да са 100 след като може всичко това да се каже само в една тема. В този форум сме едни и същи хора, не сме хиляда човека а сме няколко които можем да ти помогнем. Не е нужно всеки път да търсим в кой раздел си пуснал тема за да питаш нещо глупаво и елементарно като тебе.

Сега ми маркирай коментара като решение защото отговаря на въпроса за който си създал темата!

Поддържа всичко, от което се нуждаеш, сайтът е един от най-реномираните и легитимни. С почти 6 вата мощност, ще можеш да инжектираш пакети и на Луната. Купувай смело, може даже да си купиш 2 и сигурно ще ти направят отстъпка!

Или може си купи само чипсета и да си го накаха в скапания Ейсър хихи

• Автор
преди 12 минути, vlado1985 написа:

@NonsenseGenerator_v3.4Грухчо същата антена я имам от много време. И си я ползвам за да не опъвам излишно други кабели за нет и да ми се размотават в краката и както ти е написал дзверо да антената поддържа всичко. А дори и да не ползваш точно тази антена а някоя друга било то tp linc или някаква друга всяка една ще ти свърши работа. А това че теб те мързи да четеш и незнаеш как да инжектираш и изпратиш пакети си е само и единнствено твой проблем и никой не е длъжен да чете вместо теб и да ти поднася на готово всичко сдъвкано щото теб те мързи и само знаеш да грухтиш и да се оплакваш търтей. И престани да си задаваш хахавите въпроси тук отлично знаеш че в сайта е забранено да се дискутират подобни неща за хакваници и тем подобни за тях има си други места потър си ги или и това е прекалено много трудно за теб.

Как така всяка антена ще свърши работа, ако не всяка антена поддържа monitoring mode и packet injection?

Аз нямам престъпни намерения, че да ми е забранено да обсъждам тези неща. Аз искам да тествам сигурността на моята мрежа и силата на моята парола, а не да хаквам мрежи, които не ми принадлежат.

преди 1 час, цър-вул написа:

Няма да купувам от Bazar, тъй като не искам стоки втора употреба.

Вероятно ще купя тази антена от technoshop. Само искам да знам дали е съвместима с Windows 10 и Windows 11, понеже видях, че в Bazar са отбелязани само Windows 7, XP, VISTA и 2000.

Относно Линукс, със всички дистрибуции на Линукс ли е съвместима или само с някои?

И това е най-важния въпрос:

"Въпроса ми е дали този адаптер поддържа monitoring mode & packet injection. Има ли различни версии на този адаптер или е само една версията? Ако има различни версии, кажете коя версия поддържа monitoring mode & packet injection, и как да знам коя е версията на адаптера, към който съм показал линк."

преди 2 часа, petie1 написа:

Или може си купи само чипсета и да си го накаха в скапания Ейсър хихи

WiFi адаптера на лаптопа ми е Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter. Този адаптер поддържа само monitoring mode, но не и packet injection. Ако Kinamax-TS-9900 не може да осъществява и двата режима едновременно, тогава ще използвам Kinamax-TS-9900 за monitoring mode, докато вградения в лаптопа адаптер - за packet injection.

преди 3 часа, Звяра!!! написа:

Kinamax-TS-9900 е безжична мрежова карта, която използва чипсет Realtek RTL8187L.

Всъщност, chipset-a е Ralink 3070, а не Realtek RTL8187L. Да не би да имаш предвид някоя друга версия на същия този адаптер, която е с Realtek RTL8187L?

преди 3 часа, Звяра!!! написа:

Kinamax-TS-9900 е безжична мрежова карта, която използва чипсет Realtek RTL8187L. Този чипсет поддържа packet injection и monitoring mode в Linux операционни системи, но не и в Windows. За да използваш packet injection и monitoring mode в Linux с Kinamax-TS-9900, ще трябва да инсталираш подходящите драйвери и програми. Това са Aircrack-ng и Wireshark и необходимите библиотеки.
sudo apt-get install aircrack-ng wireshark libpcap-dev
А за да заредиш модула за ядрото на Linux, който се използва за Kinamax-TS-9900.
lsmod | grep rtl8187
Активирането на monitoring mode на Kinamax-TS-9900 става със тази команда, където wlan0 е името на интерфейса на Kinamax-TS-9900.
sudo airmon-ng start wlan0
След това проверяваш дали monitoring mode е активиран със командата.
sudo iwconfig wlan0 mode monitor
А за да изпратиш пакет със Aircrack-ng може да използваш например ето тази команда за да изпратиш packet injection.
sudo aireplay-ng -9 wlan0
Това ти го казвам за да видиш, че не е толкова лесно колкото си мислиш, че е!
Преди време ти казах нещо, искаш ли да ти го припомня?
Ти си тръгнал да вървиш по път от който аз се връщам и знам от къде се минава. Колко пъти трябва да ти кажа, че мога да ти помогна за това, което се опитваш да направиш? Колко пъти вече ти казвам и показвам неща които не са ........ Еми оправяй се и престани да пускаш теми за едно и също нещо, едно след друго! Всичките ти теми са със една цел, няма смисъл да са 100 след като може всичко това да се каже само в една тема. В този форум сме едни и същи хора, не сме хиляда човека а сме няколко които можем да ти помогнем. Не е нужно всеки път да търсим в кой раздел си пуснал тема за да питаш нещо глупаво и елементарно като тебе.

Сега ми маркирай коментара като решение защото отговаря на въпроса за който си създал темата!

Нещата, които ми обясняваш, ги знам. Въпросите, на които искам отговор, съм ги показал в първия си пост в тази мета.

преди 20 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

"Въпроса ми е дали този адаптер поддържа

Отговорът е - този адаптер е твърде стар, за да му търсиш поддръжка.

преди 21 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Няма да купувам от Bazar, тъй като не искам стоки втора употреба.

Е, няма по-тъп отговор - масово фирми ползват платформата за търговия, вместо да поддържат собствен уеб сайт!!!

• Автор
преди 16 минути, цър-вул написа:

Отговорът е - този адаптер е твърде стар, за да му търсиш поддръжка.

Да, този адаптер е стар, но пак би свършил добра работа и има пренос на данни към 150 мегабайта в секунда, което е достатъчно. Само трябва да знам дали поддържа тези два режима на работа, за които питам в първия си пост в тази тема. И искам да знам дали има различни версии на този адаптер, да знам гледам внимателно, че да не купя грешната версия, която не поддържа тези два режима. Е, има ли различни версии или адаптера е само един?

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Е ти наистина си уникално кух въобще няма смисъл да ти се обяснява каквото и да е. Ти сам неискаш да си напрегнеш сивото вещество и искаш всичко на готово. Който иска да ти обяснява аз нямам намерение да обяснявам на човек който се прави на тъп и го мързи да прочете един ред описание. 

Защо ме обиждаш? :D Това, което казах, не е ли вярно?

• Автор
преди 1 минута, нушо написа:

Чакай да го уплаша.Стар модел и ще те хакнат ,тогава какво правиш?

Тогава може ли да ми препоръчаш по-нов адаптер, който поддържа двата режима на робата? Аз се бях спрял на ето този адаптер: https://ardes.bg/product/tp-link-tl-wn722n-tl-wn722n-45436

...но се оказа, че не поддържа двата режима, тъй като е версия 2, а само версия 1 ги поддържа.

преди 3 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

...но се оказа, че не поддържа двата режима, тъй като е версия 2, а само версия 1 ги поддържа.

Поддържат се и от версии 2 и 3, които са с един конкретен чип на Realtek, просто се иска инсталация на допълнителен драйвер за целта, който се намира в GitHub. Като искаш да си одитираш собствената мрежа, да си беше потърсил такива адаптерчета с ASIC-а на Qualcomm в OLX, има ги. Има и в AliExpress, ако търсиш по име на чипа. Айде, стига си спамил вече, скучаещ чичко. Намери си живот.

преди 51 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

WiFi адаптера на лаптопа ми е Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless Network Adapter. Този адаптер поддържа само monitoring mode, но не и packet injection. Ако Kinamax-TS-9900 не може да осъществява и двата режима едновременно, тогава ще използвам Kinamax-TS-9900 за monitoring mode, докато вградения в лаптопа адаптер - за packet injection.

Пак си написал един тон глупости дет нямат нищо общо с това дет ти предлагам а то е да купиш само чипсета и да си го хакнеш в чупения Ейсър

• Автор
преди 26 минути, vlado1985 написа:

Теб човек няма нужда те обижда ти сам си обиден на себе си щото те мързи и чакаш всичко на готово.

Хайде сега да те улесня малко макар че пак ще зададеш същия тъп въпрос до безкрай. Антената ли трябва да инжектира и улови пакетите бе търтей?

https://www.aircrack-ng.org/

@NonsenseGenerator_v3.4Спирам да се занимавам и да ти отговарям на всичките хахави въпроси щото теб те мързи да четеш. И чакаш всичко на готово. Постнал съм ти което е забранено от сайта ама и да получа наказание то ще има за какво но ме боли патката.

Програмата използва способността на антената, за да инжектира пакетите. Ако антената не поддържа тези два режима, програмата няма да може да изпълни функцията, свързана с инжектирането на пакети.

преди 20 минути, petie1 написа:

Пак си написал един тон глупости дет нямат нищо общо с това дет ти предлагам а то е да купиш само чипсета и да си го хакнеш в чупения Ейсър

Трудността става голяма така. Предпочитам по-лесния начин - да използвам готово за употреба устройство.

Ето това е друг адаптер, който видях преди малко: https://www.emag.bg/adapter-wireless-tp-link-usb-2-0-tl-wn722n/pd/E8RV7BBBM/

Какво мислите за него? Добър ли е и ще ми свърши ли работа?

преди 4 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Какво мислите за него? Добър ли е и ще ми свърши ли работа?

@Звяра!!! ти даде поне пет адаптера ко повече се пънеш не ми е ясно?

• Автор
преди 21 минути, petie1 написа:

@Звяра!!! ти даде поне пет адаптера ко повече се пънеш не ми е ясно?

Къде ми е показал 5 адаптера?

преди 17 минути, нушо написа:

Той, иска по убав нехакваем с функции .

Няма нехакваеми неща. Това, което искам, е адаптер, който поддържа двата режима, за които говорим. Вече направих няколко обяснения и показал какви адаптери съм намерил, но така и не получих конкретен отговор. Никой не ми е показал и препоръчал конкретен адаптер. Ако мислите, че адаптера, споменат в първия ми пост, е стар и не би бил съвместим с нови операционни системи, като Уиндоус 10 и 11, може ли да ми препоръчате по-нови адаптери, които са съвместими и поддържат двата режима?

• Автор
преди 20 минути, vlado1985 написа:

Грухчо до сега никой не съм обиждал и не бих паднал на ничие ниво но с тб ще направя изключение. Ти си уникално тъп такъв като теб едва ли ще се появи някога да ръси подобно простотии.

Който се смее последен, се смее най-добре. А ти като искаш, обиждай... мен тази работа не ме бърка :) аз съм възпитан така, че да не се влияя от хорското мнение защото знам кой съм, колко струвам и имам висока самооценка. Няма как да се засегна, просто защото някой ме обижда.

Колкото се отнася до WiFi адаптерите, поддържащи въпросните два режима, аз току-що намерих един хубав - малко над 180лв - и го поръчах, тоест реших проблема с адаптерите и вече не е нужно да търся адаптери или вие да ми препоръчвате адаптери.

На тези, които злобеят срещу мен и ги е яд на мен и на това, че ще имам безплатен и неограничен интернет, смея им се в лицето. :ass:

преди 21 минути, vlado1985 написа:

Грухчо до сега никой не съм обиждал и не бих паднал на ничие ниво но с тб ще направя изключение. Ти си уникално тъп такъв като теб едва ли ще се появи някога да ръси подобно простотии.

Недей обижда като селяк ще отнесеш дълга почивка заради него 

• Автор
преди 1 минута, vlado1985 написа:

Че си тъп наистина си тъп. Но най тъпото е че не си го признаваш нали ти постнах линк преди малко бе куку антената щяла да инжектира и улови пакети. Докато не си напрегенеш сивото вещество повярвай ми никога няма да се научиш на най елементарните неща та като се сетя че искаше да си умриш и биоса заради този ти мерак да хакнеш на комшията си мрежата:lol6:Представям си как си връзваш връзките на обувките.:lol6:

Недей да ми се подиграваш!!! :mad: :angry22:

Не съм се родил с готово знание, нали знаеш това.

Има неща, които не разбирам, но искам да науча. Научаването не става от първия път, нали се сещаш, а? :angry:

Колкото се отнася до безжичните мрежи, за и тях ще науча... просто ми трябва малко време.

• Автор
преди 6 минути, vlado1985 написа:

Грухчо кой ти се подиграва бе пич? Някой виновен ли ти е че те мързи да прочетеш 1 ред само описание и чакаш на готово да ти се поднесе всичко сдъвкано? Кажи виновен ли ти е някой и като ти се каже че си тъп ами тъп си какво да те направим. А па ти се обиждай колкото си искаш никой не е длъжен да чете и мисли вместо теб щото ти си мислиш че всичко става е така на магия както на теб ти е кеф. И не на последно пак ти казвам ама ти си нагло същество де и не възприемаш. Забранено е тук да се дискутират такива неща и да се дават линкове с връзки ама аз направих изключение с теб но ти за пореден път показа и доказа колко си кух и тъп. Приятно ти грухтене и тъпчене на едно и също място.

Не съм тъп. Не съм казал, че някой е виновен за нещо. В личното съобщение, което ти изпратих, много добре ти обясних и показах, че правя нещата така, както е описано, но въпреки това получавам нередности. Ти видя ли изображението, което ти показах?

преди 2 часа, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

На тези, които злобеят срещу мен и ги е яд на мен и на това, че ще имам безплатен и неограничен интернет, смея им се в лицето.

Не само нямаш, а няма и да имаш!

преди 1 час, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Колкото се отнася до безжичните мрежи, за и тях ще науча... просто ми трябва малко време.

Жични, безжични - мрежите са си мрежи. Протоколите са едни и същи, независимо от преносната среда

От сега ми ясно, каква борба ще е с акулата :) 

• Автор
преди 58 минути, NewRedDragon написа:

Не само нямаш, а няма и да имаш!

Ще имам, ще имам... ;) Няма как да нямам, тъй като не е възможно да нямам. Да имам това, което искам, е единственият възможен изход от ситуацията.

преди 59 минути, NewRedDragon написа:

От сега ми ясно, каква борба ще е с акулата :) 

За Wireshark ли говориш?

преди 1 минута, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

Ще имам, ще имам... ;) Няма как да нямам, тъй като не е възможно да нямам. Да имам това, което искам, е единственият възможен изход от ситуацията.

Единствения изход от ситуацията е да развържеш кесията.

преди 2 минути, NonsenseGenerator_v3.4 написа:

За Wireshark ли говориш?

Говоря за това, което съм написал!

• Автор
преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Единствения изход от ситуацията е да развържеш кесията.

Развързването на кесията няма да се случи.

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Говоря за това, което съм написал!

Говориш за някаква "акула". Тъй като темата е относно работа с интернет мрежи, Wireshark ми дойде на ум, като видях, че говориш за акули. Ако не става въпрос за Wireshark, тогава за какво става въпрос?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.