Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подмяна на стар рутер с нов

Featured Replies

Здравейте,

планирал съм да подменя стария си рутер, предоставен от доставчика на интернет преди много години, тъй като качеството му на работа вече не ме задоволява. При запитване, доставчикът ми обясни, че трябва да променя MAC адреса на новия рутер, за да получа достъп до интернет.

Лаик съм по темата, затова искам да попитам. Самата процедура за подмяна на MAC адрес е надлежно обяснена в интернет, въпросът ми по-скоро е следния.

За да получа достъп до интернет, трябва да въведа MAC адреса на стария рутер в настройките на новия рутер, нали така?

Към момента рутера захранва 3 безжични устройства и 1 по ethernet кабел. Кой MAC адрес трябва да въведа, този който се визуализира като физически адрес на устройството към, което е включен lan кабела или?

Благодаря!

MAC адреса на WAN порта на стария рутер трябва да стане MAC адреса на WAN порта на новия рутер.

Достъп до настройките на стария рутер имаш ли?

Ако да - потърси там какво пише за WAN порта и/или покажи снимка тук.

преди 26 минути, nedqlkow написа:

За да получа достъп до интернет, трябва да въведа MAC адреса на стария рутер в настройките на новия рутер, нали така?

Да! Но "рутера" има 2 MAC адреса

преди 20 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не е необхосимо, ISP  го вижда и може да направи всичко за 1 мин

• Автор
преди 26 минути, plamen_petrov_80 написа:

MAC адреса на WAN порта на стария рутер трябва да стане MAC адреса на WAN порта на новия рутер.

Ако да - потърси там какво пише за WAN порта и/или покажи снимка тук.

Нямам достъп до админ панела на рутера, паролата не е същата като тази на стикера, разполагам само със снимка на стикера, на която има МАС адрес, но дали това е правилният?

IMG_7803.jpeg

преди 4 минути, nedqlkow написа:

Нямам достъп до админ панела на рутера, паролата не е същата като тази на стикера, разполагам само със снимка на стикера, на която има МАС адрес, но дали това е правилният?

IMG_7803.jpeg

Да, този е от снимката! Вече на новия рутер, къде, как и с какъв синтаксис трябва да се въвееде...като разберем модела

току-що, plamen_petrov_80 написа:

И?

Един на WAN порта и един на LAN порта - ти кое точно не разбра?

Ри кое точно не разбара,"професоре"? 

• Автор
преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Да, този е от снимката! Вече на новия рутер, къде, как и с какъв синтаксис трябва да се въвееде...като разберем модела

Моделът е TP Link WR840R.

• Автор
преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Тук задаваш MAC адреса и реартиеаш, с изключеn кабел от iSP

image.jpeg.cc55a05b53d705af025f5176531959cb.jpeg

Тоест, преди да включа лан кабела към рутера, влизам в това меню, променям мак адреса с този от стикера и тогава пускам кабела?

преди 3 минути, nedqlkow написа:

Тоест, преди да включа лан кабела към рутера, влизам в това меню, променям мак адреса с този от стикера и тогава пускам кабела?

да, този кабел от доставчика /дето влиза в WAN порта/ е добре са бъде изключен, при тази процедура. И не забравяй, рестарта на устройството!

• Автор
току-що, NewRedDragon написа:

да, този кабел от доставчика /дето влиза в WAN порта/ е добре са бъде изключен, при тази процедура. И не забравяй, рестарта на устройството!

Много благодаря.

Защо не си си вземал DECO модел на TP-Link? ам ползваш 4 рутера?

Те са по 3 пака за удължаване на сигнала. (за големи къщи е много удобно и подходящо) 

преди 23 минути, Be Witched написа:

Те са по 3 пака за удължаване на сигнала. (за големи къщи е много удобно и подходящо) 

Къде видя 4 "рутера", бе мислител?

• Автор
преди 6 часа, Be Witched написа:

Колега, нещо не си дочел. Написал съм, че рутера захранва обикновено 4 устройства, едно по лан и 3 по Wi Fi, не че имам 4 рутера.

И не говорим за къща, а за 65 квадрата апартамент.

на 18.05.2023 г. в 5:36, nedqlkow написа:

Колега, нещо не си дочел. Написал съм, че рутера захранва обикновено 4 устройства, едно по лан и 3 по Wi Fi, не че имам 4 рутера.

И не говорим за къща, а за 65 квадрата апартамент.

Да. Сега го прочетах :D

И се учудих за какво са ти толкова 4 рутера

• 2 седмици по-късно...

сега ще ви кажа аз какво направих по темата и нямах никакви проблеми,

абсолютно същия казус стар 10г рутер ТП линк

купих си нов рутер Тенда

изпълних стъпките на замяна на стар рутер с нов, в описанието на новия, а именно - 

1. включване в захранване на 2та рутера

2. връзка между двата рутера чрез ЛАН кабел - 3/pTV от нов рутер към WAN на стар рутер( диодите на новия рутер остават постоянно светнати)

3. премахване на стария рутер

4 връзка на новия рутер към модема на интернет доставчика

5 всичко тръгна от раз, като не съм звънял на никои , само след като смених и добавих нова парола на новата безжична мрежа, нищо не можа да се свърже към тях, но след рестарт на рутера и модема, всичко беше ок

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.