Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с картината на телевизор SmartTech 55" от Технополис

Featured Replies

Привет хора. От седмица имам проблем с телевизора си. Сега, не знам какви подробности да дам, освен че, вързал съм 2 компютъра чрез HDMI към телевизорът (ползвам го за основен монитор). Понякога дава проблем, не е така като на снимката за постоянно. Също така прави нещо като инверт на цветовете, ако ме разбирате... Също така, картината се размазва където има шрифт, трепери в участъци на екрана ( предимно в ъглите на матрицата).

Интерасувам се какъв е проблема да се стигне до това неудобство и евентуално решение.

Прилагам снимка за да добиете някаква представа за какво говоря.

IMG_20230520_203823.jpg

При Самсунг проблем с инвентирането на цветовете има при развалянето на една платка. Да не се окаже и при този така.

преди 31 минути, Plamen Bonev написа:

Привет хора. От седмица имам проблем с телевизора си. Сега, не знам какви подробности да дам, освен че, вързал съм 2 компютъра чрез HDMI към телевизорът (ползвам го за основен монитор). Понякога дава проблем, не е така като на снимката за постоянно. Също така прави нещо като инверт на цветовете, ако ме разбирате... Също така, картината се размазва където има шрифт, трепери в участъци на екрана ( предимно в ъглите на матрицата).

Интерасувам се какъв е проблема да се стигне до това неудобство и евентуално решение.

Прилагам снимка за да добиете някаква представа за какво говоря.

IMG_20230520_203823.jpg

Нулирай го и виж как е ,ако не възползвай се от гаранцията. Също така кабелите дали са читави ?

• Автор

Да, телевизорът е в гаранция. Обаче какъв е източникът на проблема? То че ще правя рекламация в магазина, ще правя, това е ясно. Ако е нещо до настройки на телевизора, да ги пипна и да видя дали това ще има положителен ефект или пък вече е станала белята и си е за ремонт. Мнения?...

Може да пробваш да нулираш настройките. Проблема на всички източници на сигнал ли го прави - антена, кабел, HDMI?

• Автор
току-що, нушо написа:

Нулирай го и виж как е ,ако не възползвай се от гаранцията. Също така кабелите дали са читави ?

Мислих си го за кабелите, но са ок. Единият ми е доти за 4К. Първоначално мислех, че проблема е във видеокартата на единият ми комп, но сле като вчета изкара тази "дъга", го спрях и пуснах втората машина. Проблема е телевизорът, не видеокарти, компютри или кбели.

• Автор

Нулирах го. сега ще тествам с каквото се сетя (тежка игра, клипове с 2К и 4К резолюций и др.) пък да видиме...

преди 4 минути, нушо написа:

Ако го изключиш от тока и го пусниш след време има ли го проблема ?

Това не съм се сетил да го правя, но едва ли ще помогне реално.

Изключи всички външни компютри от кабелите. И ако ползваш кабелна я свържи през галваничен разделител.

Такава картина като на снимката дава при дефектен гама коректор. Но не е твоя работа след като е в гаранция.

• Автор
преди 1 час, Филипов написа:

Изключи всички външни компютри от кабелите. И ако ползваш кабелна я свържи през галваничен разделител.

Такава картина като на снимката дава при дефектен гама коректор. Но не е твоя работа след като е в гаранция.

Така, на този телевизор, телевизия не се гледа (кабеларки, булсати и такива) просто го ползвам за 55" монитор Всичко гледам така.

Да не бързам да се радвам още, но след нулирането ЗА СЕГА няма ядове, но да видиме до кога. Смисъл поиграх половин час Фортнайт и няма проблеми....

Но все пак може да продължиме да умуваме по темата...

• Автор

Малко  новости: Проблемът е решен с повече четене в нета и гледане на каналът в тубата на itfreetraining

Та всичко си е наред сега. с две думи, всичко е до настройки на хардуера.

Данке све пак на отзовалите се по темата.

• Автор

О да. Проблемът идваше от това,че когато се включва телевизор към компютър, трябва да се настоят резолюцията и херците. Ако има противоречие между настройките на видеокартата и възможностите на самият телевизор....видяхте резултата.

На телевизорът от 2К вдигнах на 4К настройката, а на видеокартата смених драйвърът и зададох резолюция 1360х768 при честота на опресняване 60Hz.

Сега, то при мен беше всичко проба грешка, но нали трябва да си реша временното неудобство и терзание дали да хвърлям в кофата някакви си 600лв.

Приятел ми каза, че всичко може да се е дължло на неправилен драйвър на видеокартата ми. Но кой знае...всичко работи безгрешой сега.

Изводи:

Винаги да започвам проверки от най-тъпата част на хардуера и карам по възходящ ред. После преглеждам настройките на телевизорът (защото от него беше съмнението) и настройките на GPU-то. Търсиме баланса между двете и отделяме време за проба грешка.

на 27.05.2023 г. в 23:14, Plamen Bonev написа:

Приятел ми каза, че всичко може да се е дължло на неправилен драйвър на видеокартата ми

Това не е приятел и явно е регистриран тук. Може да чете и без регистрацията... ;)

на 27.05.2023 г. в 23:14, Plamen Bonev написа:

На телевизорът от 2К вдигнах на 4К настройката, а на видеокартата смених драйвърът и зададох резолюция 1360х768 при честота на опресняване 60Hz.

Не си написал модела на видеокартата и дали поддържа 4K (3840x2160) резолюция.

Защото, нативната стандартната на ТВ е 2160p.

В настройките ТВ, няма как да настроиш резолюцията.

Тя се настройва от панела на видеокартата или от Windows настройките.

Като си задал резолюция на видеокартата HD, трябва екрана на ТВ да е доста размазан.

При 4k/2160p резолюция качествения кабел HDMI 2.0/2.1 е от значение.

Особенно, ако говорим за дължина

над 5 метра.

• Автор

GPU - Radeon RX 580 Series - Primary/Discrete
VRAM - 8192 MB - GDDR5 2000 MHz
Graphics - Radeon RX 580 Series
Graphics Manufacturer - Powered by AMD
Usable Memory Size - 8192 MB
Core Clock - 1340 MHz
Memory Type - GDDR5
Memory Clock - 2000 MHz
Memory Bit Rate - 8.00 Gbps
Total Memory Bandwidth - 256 GByte/s
Windows Edition - Windows 10 Core (64 bit)
Windows Version - 22H2

И да, кабелът ми е HDMI 2.1 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.