Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с инсталация от флашка

Featured Replies

Става дума за 1 стар лаптоп LG X120, на който не помня пролата и няма устройство за дискове само 3 usb порта. Пробвах с флашка направо да го преинсталирам и не става при буутване на флашката има чрен екран с една мигаща долна черта горе в ъгъла и така стои и нищо не става, не мога да го преинсталирам нито знам паролата нищо. Някакви предложения как мога да го оправя за да може да се ползва? Пробвах на всички портове флашката не става, с различни windows-и също. С windows 7 starter е, но нито мога да махна паролата по някакъв начин нито да го преинсталирам. 

Въпросния лаптоп работи ли нормално, сигурен ли си, че няма хардуерен проблем?

(Solved) How to Fix if the Computer Stuck at Black Screen with Blinking Cursor (techsupportall.com)

Принципно има начини да премахнеш паролата на windows 7, ти какво пробва? https://www.google.com/search?q=windows+7+password+remove

Тук има подобен случай, след 10 минутно чакане е започнала инсталацията.

преди 11 минути, gig93 написа:

Става дума за 1 стар лаптоп LG X120, на който не помня паролата 

Коя парола не помниш, тази на Биоса или тази на Бозата ?

• Автор

Не помня паролата за вход в windows. И аз знам, че е стар и сложих същия този windows на флашка за да го преинсталирам, но не става само тая черта мисли и това е не буутва инсталацията. Записах го с rufus. пробвах и с едно Hiren's BootCD там имаше програмки за ресетване на паролата, но и то не буутва от флашката пак така мисли не знам какъв е проблема?

преди 4 минути, gig93 написа:

Не помня паролата за вход в windows. И аз знам, че е стар и сложих същия този windows на флашка за да го преинсталирам, но не става само тая черта мисли и това е не буутва инсталацията. Записах го с rufus

Windows версията която записваш на флашката трябва да бъде 32 бита и MBR дялова схема ако я правиш с rufus.

Стандартен Windows XP ли се опитваш да инсталираш? На времето имаше едни орязани имиджи на Windows XP за нетбуците на Asus. Нормална инсталация ще му е също тежка.
Направи си флашка с Hiren's Boot CD, зареди от нея и нулирай паролата на профила ти в Windows.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Windows версията която записваш на флашката трябва да бъде x86bit и MBR дялова схема ако я правиш с rufus.

Даже е добре да си направи флашката със стара версия на Rufus. Примерно rufus-2.18p.exe

преди 9 минути, gig93 написа:

Записах го с rufus. пробвах и с едно Hiren's BootCD там имаше програмки за ресетване на паролата, но и то не буутва от флашката пак така мисли не знам какъв е проблема?

Флашката с какъв капацитет е ? Опитай с по малка ,например 4GB. Опитай и с друг USB порт.

• Автор
преди 1 минута, AAUUXX написа:

Флашката с какъв капацитет е ? Опитай с по малка ,например 4GB. Опитай и с друг USB порт.

Имам само 32гб най-малката ми е usb2 мисля, пробвах на друг порт същата работа.Освен да търся външно оптично устройство и да пробвам с диск не знам. 

преди 6 минути, gig93 написа:

Имам само 32гб най-малката ми е usb2 мисля, пробвах на друг порт същата работа.Освен да търся външно оптично устройство и да пробвам с диск не знам. 

Може да опиташ като свалиш хард диска и направиш инсталацията на друг компютър - успеха не е гарантиран. Може да опиташ с по малка флашка ,а за оптично устройство на USB порт най вероятно няма да бутне.

Ясно е, че ще ти се наложи да пробваш - така, че теглиш Ventoy и пробваш дали ще зареди то - ако зареди търсиш после правилните ISO да ги копнеш.

Успех!

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Може да опиташ като свалиш хард диска и направиш инсталацията на друг компютър - успеха не е гарантиран. Може да опиташ с по малка флашка ,а за оптично устройство на USB порт най вероятно няма да бутне.

А може да свали диска - да зареди програма за ресетване на паролата и отново да си го върне - чиста работа.

преди 9 минути, gig93 написа:

Трябва ти флашка поне 4гб с32гб е напълно нормално да не се вижда флашката в биос и да не зпочва инсталацията  . Ако имаш карта с памет 4гб можеш да я направиш буутваща също може да пробваш и с winsetup да направиш буутваща флашката.

https://www.filehorse.com/download-winsetupfromusb/old-versions/

преди 39 минути, gig93 написа:

пробвах и с едно Hiren's BootCD там имаше програмки за ресетване на паролата, но и то не буутва от флашката пак така мисли не знам какъв е проблема?

В BIOS можеш ли да влезеш или не?!

• Автор
преди 21 минути, Joss Bomon написа:

В BIOS можеш ли да влезеш или не?!

Мога да вляза да, но там няма много опции Phoenix TrustedCore Setup Utility на менюто boot има само да ги подреждам по приоритет това е.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.