Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скрито съдържание на папка

Featured Replies

Здравейте, няколко пъти вече ми се случва. Понякога ми липсват файлове, днес цяла папка ми е недостъпна. Може би не е вирус, а по-скоро нещо, което антивирусната ми Avira прави. На Windows 10 съм. Разхождам един външен харддиск между два компютъра.

Хронологията е следната:

1111111.jpg.d223bdd3852071cffdf684ab9c8b9800.jpg

2222222.jpg.91f5d13523ee14cc8489e8874fd9991d.jpg

33333333.jpg

44444444.jpg.75649415835e5bac378a986ff774d6cc.jpg

И ми показва празна папка, в която имаше към 100GB.

1. Дискът ти или файловата му система явно имат проблем. Направи препоръчаната от системата проверка и ремонт
2. С тия засукани имена на кирилица и интервали в името на папката/файла, винаги някъде ще възниква проблем.
И винаги, когато извличаш диска от компютър, използвай Безопасно извличане(Safely remove)

• Автор
преди 7 минути, цър-вул написа:

1. Дискът ти или файловата му система явно имат проблем. Направи препоръчаната от системата проверка и ремонт
2. С тия засукани имена на кирилица и интервали в името на папката/файла, винаги някъде ще възниква проблем.
И винаги, когато извличаш диска от компютър, използвай Безопасно извличане(Safely remove)

Като му дам сканиране ми показва после празни папки и файлове.

А безопасно извличане му правя, но то просто казваше, че системата го ползва. Рестартирах, пак така и накрая просто го извадих.

Наистина има специални символи в имената.

Няма ли шанс да се възстановят тези файлове?

преди 7 минути, thunderbirds2086 написа:

А безопасно извличане му правя, но то просто казваше, че системата го ползва. Рестартирах, пак така и накрая просто го извадих.

При това положение вадиш диска при изключен компютър. Има и други опции, но при тях трябва да се намери и "убие" процесът, заключващ диска. Затова предложих по-лесния вариант.
За проверката на диска - десен клик по старт менюто, избери Powershell(Admin) и в отворилия се прозорец напиши(копирай/постави)
echo y|chkdsk h: /f /r /b
където h: е показаната по-горе буква на устройството. Ако в момента е различна, редактирай командата.
Ако дискът е заключен, системата ще върне съобщение, че ще провери диска при следващото стартиране на компютъра.
Рестартирай  и не прекъсвай/пипай машината до зареждане на десктопа.

• Автор

Това в Run ли се пише? Имам сменено старт меню и ми изглежда по различен начин.

И флашката не мога да извадя безопасно, защото е Fat32.

Може да пробваш да си намериш файловете с програмата R-Studio , има я в маймундата. Или да ползваш диска на Сергей , там има цяла секция със програми за възстановяване. Но никога не разчитай само на един носител. Флашките по 2ТВ в Алито  станаха по 7-8долара.

• Автор
преди 41 минути, Cocatron написа:

Може да пробваш да си намериш файловете с програмата R-Studio , има я в маймундата. Или да ползваш диска на Сергей , там има цяла секция със програми за възстановяване. Но никога не разчитай само на един носител. Флашките по 2ТВ в Алито  станаха по 7-8долара.

Реални ли са тези 2TB? Преди имаше такива, които показват толкова, но не побират.

преди 1 час, thunderbirds2086 написа:

Това в Run ли се пише? Имам сменено старт меню и ми изглежда по различен начин.

И флашката не мога да извадя безопасно, защото е Fat32.

Горе видя ли някъде Рън? Какво се случва при натискане на [Winkey]+[R](това е аналогът на десен клон по Старт бутона)?

• Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

Горе видя ли някъде Рън? Какво се случва при натискане на [Winkey]+[R](това е аналогът на десен клон по Старт бутона)?

Стартирах го вече. 10 часа показва проверката.

Не прекъсвай по никакъв повод!!!

преди 59 минути, Cocatron написа:

Флашките по 2ТВ в Алито  станаха по 7-8долара

Толкова са и 2TB...Преди време тази година купувах една ф.1TB за 5на с ясното съзнание, че няма да е толкова. Ама като я напънах и си призна, че е 64GB.

преди 36 минути, thunderbirds2086 написа:

Реални ли са тези 2TB? Преди имаше такива, които показват толкова, но не побират.

Ами флашката е на Xiaomi, трябва да е оригинална, аз имам и една друга дето също е 2ТВ и съм я тъпкал нарочно до горе. Побира си колкото е написано.

А сега чакам тази от Xiaomi, после ще пиша тук.

преди 1 час, Cocatron написа:

Ами флашката е на Xiaomi, трябва да е оригинална, аз имам и една друга дето също е 2ТВ и съм я тъпкал нарочно до горе. Побира си колкото е написано.

А сега чакам тази от Xiaomi, после ще пиша тук.

Прочете ли коментарите под флашката? Честити 64GB.

@thunderbirds2086, има ли развитие с проверката? На кой етап е? Общо 5 етапа са.

преди 4 часа, thunderbirds2086 написа:

Разхождам един външен харддиск между два компютъра.

А на другия компютър какво е положението при закачане на този диск?

Ако има разлика, дай описание какво се случва на РС1 и РС2. 

Двете машини с еднакъв антивирус ли са?

• Автор
преди 35 минути, цър-вул написа:

Прочете ли коментарите под флашката? Честити 64GB.

@thunderbirds2086, има ли развитие с проверката? На кой етап е? Общо 5 етапа са.

Показва оставащо време 4 часа и половина.

• Автор
преди 5 минути, Joss Bomon написа:

А на другия компютър какво е положението при закачане на този диск?

Ако има разлика, дай описание какво се случва на РС1 и РС2. 

Двете машини с еднакъв антивирус ли са?

Авира и на двете. Мисля, че еднакви съобщения. И преди се е случвало, може би два пъти така ми унищожи много работа. След възстановяването ми показваше файлове, които имат размер, но при отваряне са празни и нищо не можеше да ги възстанови. За първи път цялата папка ми казва, че е празна и сега чеквам диска.

преди 4 минути, цър-вул написа:

Оф, това ли попитах?

Stage 4. На работа съм и не успявам да отговоря веднага.

преди 3 часа, thunderbirds2086 написа:

Мисля, че еднакви съобщения

В такъв случай, 100% диска е повреден или има проблем с файловата таблица, и към момента не може да се разчита да се ползва за съхранение на важни файлове. 

Моето предложение е, ако диска съдържа важни неща, да се обърнеш към специалист. Каквито и действия да предприемеш сам, шанса да си затриеш информацията от диска е доста голям.

It's a fake. Internal USB3.0 is 9pin, not USB2.0 4pin and. The color is only blue. The actual is USB2.0, the capacity is 64 Gi. It is a product that cannot guarantee the safe storage of the stash-saw data. 27 May 2023 22:58
  •  
  • A028870cee79f43efa320e3530b25110eb.jpg
  • Aa5ed5ee8014f4aac9faf9bb7a2b594b8T.jpg
  • A6a67481b72af48cca17354240ddebc01Y.jpg
  •  

Да, като я закачиш системата я вижда като 2TB, но в момента, в който решиш да я форматираш и гърми gre[ka- не може да се форматира като 2TB.
С инструмент за работа с дискове може да се форматира като 60GB.

• Автор

Привидно всичко си е на мястото и се отваря. Предишни пъти, последно работените файлове бяха повредени, и наистина в имената им вкарвах специални символи и интервали. Мога ли да предотвратя нови такива проблеми като просто не използвам _&# символи?

преди 14 часа, Joss Bomon написа:

В такъв случай, 100% диска е повреден или има проблем с файловата таблица, и към момента не може да се разчита да се ползва за съхранение на важни файлове.

Истината е, че е правил проблеми още 2-3 пъти, но не е ли, надявам се, само друг източника на проблема? Ползвам го от година и нещо, WD My Passport 2TB, 3 години гаранция, препоръчаха ми го като качествен.

Наскоро имаше ъпдейти на Windows, а Avira има някаква нова опция при разпознаване на външно устройство да предлага сканиране.

Ако дава съобщение, че не може да се извади безопасно, правилно е да се изключи компютъра и тогава да се извади. Това прочетох тук и ще изпълнявам.

Новият ми въпрос е как да сторя същото с USB, защото вчера и на работа и вкъщи не мога да я извадя безопасно. Прочетох в нета начини и ги опитах - с рестарт на File Manager, затваряне на всички други програми, и т.н. Нямаше ефект. Пише, че се ползва от процес и дотам. Моля предложете ми начин.

Още от средата на 90-те години когато флаш паметите навлязоха и у нас, никога не съм използвал опцията за "безопасно" изваждане на флашката. Един колега ме открехна. Когато копирам нещо към нея - просто чакам 10 секунди след като е изчезнал прозореца за копиране и я вадя. След това я слагам пак и проверявам дали нещото е копирано. Да, през тези години две три флашки са се скапали, но не заради "небезопасното" им изваждане, а - заради това, че просто им е дошъл краят. Нито една от тях не се оправи.

За маниаците по темата, които искат да вадят флашките супер "безопасно" си има софтуер , който струва 45 гущера. За техен късмет - има го и по торентите.

От същата компания има и Zentimo.
А има и безплатен инструмент RemoveDrive

преди 40 минути, thunderbirds2086 написа:

Моля предложете ми начин.

Заключването може да се дължи и на конфигурирането на устройството за максимална производителност от контекста на диска:
Десен клик по Старт бутона и избери Device manager
Разгърни групата Disk drives
Кликни двукратно на нуния диск..
Иди в раздел Policies.
Провери дали настройката е за Optimize for Quick Removal. Ако не е, я промени и потвърди с ОК.
Може да поиска рестарт.

преди 40 минути, thunderbirds2086 написа:

Привидно всичко си е на мястото и се отваря.

Значи проверката си е свършила работата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.