Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за ъпгрейд на GPLAY FIGHTER CMT192? :)

Featured Replies

Здравейте,

Преди около година се наложи да си закупя нова конфигурация, понеже ПС-то ми се развали. 

Бюджета тогава ми беше доста ограничен, поради куп други разходи и за това взех готова конфигурация(GPLAY FIGHTER CMT192), която за парите си и факта, че можех да взема на изплащане ми се стори доста прилична и съм много доволен от нея, но сега ми се иска да я ъпгрейдна, просто не съм сигурен кой или с кои компоненти е най-правилно да започна, за да усетя реална разлика.

Разликата се очаква да се състои в това с поне още една идея по-новите заглавия да вървят по-добре и по-гладко от сега, защото на моменти има леки засичания.

В момента разполагам с това:

Дънна платка - B450M DS3H

Процесор - AMD Ryzen 5 5500 3.60 GHz

РАМ - 16GB

Хард - 512GB SSD (мога да проверя модела, ако е нужно)

Видеокарта - GTX 1660 SUPER

Захранване - 500W (мога да проверя модела, ако е нужно)

Монитора е Монитор 24.5" Acer KG251QJ.

за момента съм сложил още една плочка рам, същата, и от 8 стана 16, като от това разбира се не съм очаквал да се случи нещо.

Предварително благодаря!

Разрешен от Gaming_Solutions

А каква е целта, къде издъхва машината, че искаш да ъпгрейднеш. Предполагам искаш да качиш повече FPS в някоя игра. Само гадая, ако е така с какъв монитор си и минималните или средните кадри са проблема. Може и да си поиграеш и с PBO+ negative CO на сегашния ти процесор. Потърси информация в Google, има и клипчета в тубата, става с няколко клика

Не си дал и бюджет. 

На твое място бих пуснал PBO на процесора с СО за да подобря минималните кадри и бих взел една RX 7600 за да вдигна цялостно FPS-a. Даже ще вдигнеш и графиката на игрите, предполагам играеш на 1080р

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

А каква е целта, къде издъхва машината, че искаш да ъпгрейднеш. Предполагам искаш да качиш повече FPS в някоя игра. Само гадая, ако е така с какъв монитор си и минималните или средните кадри са проблема. Може и да си поиграеш и с PBO+ negative CO на сегашния ти процесор. Потърси информация в Google, има и клипчета в тубата, става с няколко клика

Не си дал и бюджет. 

1. Не бих казал, че издъхва, аз лично играя по-стари или по-непретенциозни игри, като Knights of Honor 2, CS 1.6 и ми вървят перфектно, но приятелката ми, като запали Симса със 20те мода и простотии към него, започва да лагва на моменти и компютъра очевидно се затруднява.

2. Монитора е Монитор 24.5" Acer KG251QJ.

3.Представях си, ако хипотетично трябва да подобря видеокартата и процесора, да сменя този месец едното и следващият другото, като бюджет за всяко 500лв, общо 1000лв. да налея още в машината, просто не съм

сигурен сегашните трендове какви са и дали въобще е нужно да сменя и двете, за да подобря с да кажем 10-20-30% производителността.

Гледам и сравнявам рачзлични неща, но започнах да се губа, за това се сетих за Вас.

Благодаря!

С видеокарта за 500 лв. няма да усетиш особена разлика. Осезаема разлика ще има, ако вземеш поне RTX 3060 TI/RX 6700 или нагоре, а там цените са по-високи.

XFX SPEEDSTER SWFT 309 RX 6700 Core 10GB GDDR6 - цена. (nikem-bg.net)

Palit GeForce RTX 3060 Ti Dual 8GB - цена. (nikem-bg.net)

След това, за процесор поне 5800X, най-добре 5800X 3D, ако искаш да останеш на същия сокет.

AMD Ryzen 7 5800X3D 4.5GHz 96MB 105W AM4 Box - цена. (nikem-bg.net)

Ето горе-долу каква ще е разликата с RX 6600:

RX 6700XT:

3060 TI:

@Raze Пуснал си линк към чистата 6700 и клипчета с 6700XT. Различни карти са и тази цена при наличието на новата 7600 (която пък се позиционира м/у двете като производителност) не е много приемлива.

ASROCK AMD RADEON RX 7600 CHALLENGER OC 8GB GDDR6

Ревю на Radeon RX 7600

@deathworld Преди да предприемаш каквато и да е покупка, пусни PBO и да речем -15 CO от биоса за процесора. Също така би трябвало паметта да ти е KINGSTON FURY BEAST BLACK DDR4 3200MHz, но почти съм сигурен, че не е пуснат XMP профила и отново в биоса. Провери ги тези неща, тествай за стабилност и ако не си доволен може да си вземеш една нова видео карта. 

• Автор
преди 35 минути, Gaming_Solutions написа:

@deathworld Преди да предприемаш каквато и да е покупка, пусни PBO и да речем -15 CO от биоса за процесора. Също така би трябвало паметта да ти е KINGSTON FURY BEAST BLACK DDR4 3200MHz, но почти съм сигурен, че не е пуснат XMP профила и отново в биоса. Провери ги тези неща, тествай за стабилност и ако не си доволен може да си вземеш една нова видео карта. 

Да, такава е паметта, пуснах XMP, Profile 1, но сега нещо не мога да влезна в БИОСА, бууства твърде бързо, та сега ще видя как, за да направя и PBO-to.

Благодаря!

преди 33 минути, Gaming_Solutions написа:

новата 7600 (която пък се позиционира м/у двете като производителност) не е много приемлива.

Това беше "вярно" само в слуховете преди да излезе. Малко поод чиста 6700 е. Но на цена от 730лв. не си струва, в САЩ вървят на една цена. Тук я намерих и за 670лв, но от съмнителен неизвестен магазин. 

А на автора бих му препоръчал да си вземе добро захранване, че да не си играе на руска рулетка с боклуци за 60 лева. И другият път като е ограничен бюджета, да знае, че готовите конфигурации хем са боклуци, хем са по-скъпи. 

• Автор
преди 25 минути, N1K17Y написа:

Това беше "вярно" само в слуховете преди да излезе. Малко поод чиста 6700 е. Но на цена от 730лв. не си струва, в САЩ вървят на една цена. Тук я намерих и за 670лв, но от съмнителен неизвестен магазин. 

А на автора бих му препоръчал да си вземе добро захранване, че да не си играе на руска рулетка с боклуци за 60 лева. И другият път като е ограничен бюджета, да знае, че готовите конфигурации хем са боклуци, хем са по-скъпи. 

Преди да го купя, сравних всеки един компонент с Ардес и още 1-2 онлайн конфигуратора и разликата в крайната цена беше 30-40лв, но пък от тези въпросни онлайн магазини нямаш опция на изплащане без оскъпяване, това не значи, че това което съм взел е добре конфигурирано, значи само, че цената на компонентите не е била надценена на тогавашната пазарна стойност.

преди 50 минути, N1K17Y написа:

Аз изхождам от ревюто, което съм пуснал по-горе. Да няма пряко сравнение с чистата 6700, но спрямо 6700XT разликата не е голяма и като знам каква е разликата между 6700 и 6700XT от стари ревюта предположих, че нивата 7600 е някъде между тях. Може да съм сгрешил, сигурно зависи и от игрите разбира се

• Автор

Ами така и така сме в тази игра вече, препоръчителни настройки тук? Нещата, които намирам в нета са ми с известни разлики и така на сляпо да сложа нещо без да се посъветвам ми се струва не много мъдро.

image_50461441.JPG

Нещо такова ли се желае?

image.jpeg.37da959be02a969ea152567bee67b745.jpeg

преди 2 часа, deathworld написа:

най-правилно да започна

Приятелката ти сменя играта или ти смняш нея.

От прочетеното излиза, че ти проблеми нямаш, не е ясно дали цялата работа не е от някой бъгав MOD на една конкретна игра.

Та обсъдете го :)

Хубаво е да се види какво е захранването ти.

• Автор
преди 38 минути, plamen_petrov_80 написа:

Приятелката ти сменя играта или ти смняш нея.

От прочетеното излиза, че ти проблеми нямаш, не е ясно дали цялата работа не е от някой бъгав MOD на една конкретна игра.

Та обсъдете го :)

Хубаво е да се види какво е захранването ти.

Е туй бебчи - KOLINK CORE RGB 500W :)

• Решение
преди 20 часа, deathworld написа:

Ами така и така сме в тази игра вече, препоръчителни настройки тук? Нещата, които намирам в нета са ми с известни разлики и така на сляпо да сложа нещо без да се посъветвам ми се струва не много мъдро.

На твое място първо бих ресетнал всички настройки от биоса и след това бих го ъпдейтнал до последната версия. Тук е много важно да видиш точния модел на дъното и да изтеглиш от сайта на производителя правилния модел. След това зареди само XMP профила на паметта и тествай за стабилност. Ако всичко е ОК, тогава вече пускаш PBO, като лимитите може да оставиш на AUTO. От CO (Curve Optimizer) задаваш на offset negative за всички ядра със стойност 15 и тестваш. До сега не съм попадал на бройка, която да не е стабилна с -15, но все пак тествай за стабилност. Ако всичко е наред може да вдигаш докато е стабилен, някои бройки могат и до -30. Оптималния вариант е да задаваш различен офсет на всяко ядро, но там си иска много тестване и четене, и е играчка. 

ПП. Ако не се чувстваш сигурен какво правиш, може и да пропуснеш момента с ъпдейта на БИОС

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.