Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

APN Настройки за моб. Интернет

Featured Replies

Интернет настройките ми не биле както трябва, пратиха ми тези. Към А1 съм.. Понеже е написано на Китайски ще ми трябва съдействие... Кое как да направя. Ето го смс а

Screenshot_2023-06-02-11-39-38-627_com.android.mms.jpg

Разрешен от lupis

преди 12 минути, TRS написа:

Понеже е написано на Китайски ще ми трябва съдействие

Кое не разбираш? Отиваш в настройки- Още мрежи-Мобилни мрежи- имена на мрежи. Създаваш точка за достъп със съответните настройки

• Автор
преди 32 минути, нушо написа:

Имате ли друг телефон? От там може да погледнете настройките за новия телефон.

Уви не... Е тва последното Не мога да го разбера, така са го написали че да гадая освен.... - Избирало се запазване на АПН и се поставяло отметка (радио бутон)... Как да го запазя тоя АПН и едновременно да пиша и отметки и къде и буквално (радио бутон) ли да напиша... Тъмна Индия! А във офиса, не било тяхна работа... 

IMG_20230602_123130.jpg

преди 41 минути, hjhj написа:

Кое не разбираш? Отиваш в настройки- Още мрежи-Мобилни мрежи- имена на мрежи. Създаваш точка за достъп със съответните настройки

Там всеки може да влезе, но настройките с това последното ме оплита много...

преди 2 минути, TRS написа:

Уви не... Е тва последното Не мога да го разбера, така са го написали че да гадая освен.... - Избирало се запазване на АПН и се поставяло отметка (радио бутон)... Как да го запазя тоя АПН и едновременно да пиша и отметки и къде и буквално (радио бутон) ли да напиша... Тъмна Индия! А във офиса, не било тяхна работа... 

IMG_20230602_123130.jpg

Кажи модел на телефона, защото за различните модели ( особено при Iphone) е  различно.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Кажи модел на телефона, защото за различните модели ( особено при Iphone) е  различно.

Специални настройки биле за Телефона ми Редми Ноте 7

преди 2 минути, цър-вул написа:

Обади се на оператор да ти пратят настройките, ако си със смартфон и имат за твоя модел

Нямат го, пратиха само Смс, плюс тва моя тел е купуван на свободно. 

• Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

088 1881

Не, номера не искам, докато ме свържат, докато го направя.. по добре да тук ако някой може да съдейства как точно да го напиша тоя АПН

Според мен, трябва да се изтрият всички стари  съществуващи точки за достъп APN, но може в менюто на телефона да няма такава опция за изтриване DELETE-REMOVE APN и тогава направо се търси ADD NEW APN или знакът + NEW APN, който + може да е някъде горе в дясно на дисплея на телефона и създаваш новата точка за достъп NEW APN. В новата точка за достъп записваш това което са ти казали консултантите на оператора - Name: A1, APN: intrenet.a1.bg  ... след това се запазва новия APN, поставя се отметка срещу него и рестарт на телефона

преди 16 минути, morandis написа:

Според мен, трябва да се изтрият всички стари  съществуващи точки за достъп APN, но може в менюто на телефона да няма такава опция за изтриване DELETE-REMOVE APN и тогава направо се търси ADD NEW APN или знакът + NEW APN, който + може да е някъде горе в дясно на дисплея на телефона и създаваш новата точка за достъп NEW APN. В новата точка за достъп записваш това което са ти казали консултантите на оператора - Name: A1, APN: intrenet.a1.bg  ... след това се запазва новия APN, поставя се отметка срещу него и рестарт на телефона

Не можеш да изтриеш основния профил, но може да добавиш нов или да редактираш. На постващия му дадохме инфо, мисля че ще може да се справи. :)

Ами преди месеци се наложи да правя това за познат със стар CUBOT Magic към Теленор/Yettel и 2 часа се мъчих с данни от тук и нищо. После се свързахме по телефона с техен консултант - първо той се опита отново да прати смс с автоматични настройки, но точно смс с данните не се получаваше и консултантът вика: Вашият телефон не приема автоматичните настройки и ще ви ги диктувам устно, изтрийте старите точки за достъп и пишете само "internet", а не "Yettel internet"!, но пак нищо не се получаваше.

Та къде беше грешката ми - на тоя CUBOT Magic нямаше опция за изтриване на съществуващи точки, и аз вместо да добавя/създам напълно нова APN - отварях старата точка за достъп и просто редактирах данните, но само в първите 2-3 реда, но надолу си оставаха старите данни. Чак след няколко неуспешни опита ми дойде идеята да не се опитвам да редактирам старата точка за достъп, а да добавя напълно нова и тогава се получи. 

преди 1 час, morandis написа:

Ами преди месеци се наложи да правя това за познат със стар CUBOT Magic към Теленор/Yettel и 2 часа се мъчих с данни от тук и нищо. После се свързахме по телефона с техен консултант - първо той се опита отново да прати смс с автоматични настройки, но точно смс с данните не се получаваше и консултантът вика: Вашият телефон не приема автоматичните настройки и ще ви ги диктувам устно, изтрийте старите точки за достъп и пишете само "internet", а не "Yettel internet"!, но пак нищо не се получаваше.

Та къде беше грешката ми - на тоя CUBOT Magic нямаше опция за изтриване на съществуващи точки, и аз вместо да добавя/създам напълно нова APN - отварях старата точка за достъп и просто редактирах данните, но само в първите 2-3 реда, но надолу си оставаха старите данни. Чак след няколко неуспешни опита ми дойде идеята да не се опитвам да редактирам старата точка за достъп, а да добавя напълно нова и тогава се получи. 

|Това си е проблем на телефона, не на доставчика.

• Решение

Ся, като за некой, дет хич не вдява: отиваш на настройки, SIM карти и мобилни мрежи, А1 BG,имена на точки за достъп, ако имаш точка, цъкаш на стрелката в дясно, за я промениш, ако няма точка, създаваш с плюса долу. После за име пишеш А1, име на точка за достъп- internet.a1.bg, мобилен код на държавата- 284, код на мобилна мрежа- 01.Натискаш долу-още, и запазване. Хайде успех...

Дали не е по-добре да създаде нова мрежа и да я конфигурира. Не се знае какво е натворил в съществуващата точка.

Ще си позволя  да те редактирам за прегледност...

преди 24 минути, lupis написа:

Ся, като за некой, дет хич не вдява: отиваш на
настройки,
SIM карти и мобилни мрежи,
А1 BG
имена на точки за достъп, ако имаш точка, цъкаш на стрелката в дясно, за я промениш.
Ако няма точка, създаваш с плюса долу.
За име пишеш:
А1
име на точка за достъп:
internet.a1.bg
мобилен код на държавата:
284
код на мобилна мрежа:
01
Натискаш долу > още > запазване
Хайде успех...

• Автор

Благодаря на всички за помощта. Оказа се че онези глупости по долу във Смс,а от А1 НЕ се пишели, това /радио бутон/ с отметки някви си, Не се пишело така казаха от А1.

Моя шантав телефон не ми позволява да правя други АПН,и освен Оригиналния, нз защо... Ама е факт... Факт е също че на майка ми Нокиата 2.3 която е 2ра ръка и тя е към А1 на същия план като моя, ВДИГА по голяма скорост 23 до 50МБ/С от моята бръкма до 7МБ/С, КОЯТО Е ВЗИМАНА НОВА! Демек при Нокиата си е ок! Решението мисля е нов телефон.... @Емил Костов Онзи джавкащ Индиеца от клипа нищо не свърши. Даже ми изчезна АПН,на...... Върна се но си беше паника... Повече Индцийци не ми пращай 😆😆

• Автор
преди 37 минути, цър-вул написа:

Не са глупости, просто запазваш файла и той "насипва настройките".
Той е индиец, ти явно си индианец.

Цър-вулче съобразявай се кви ги църволясваш!... Аз слушам оператора какви инструкции ми дава, не се доверявам на разни клипове....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.