Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Често прекъсване на WiFi връзката

Featured Replies

Разрешен от Raze

преди 2 минути, jhoro написа:

Айде  ... у лево!

Наистина ли?

Що за простотия е това:

преди 3 минути, jhoro написа:

WiFi мрежа сте имали и преди това, защото тази мрежа се създава от рутера.

Айде малко у ДЕСНО, а!

• Отговори 90
  • Прегледи 14,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лаптопът е стар и е от поколението, когато някои безжични платки с чип на intel не толерираха "дебели банди" (40-мегахерцов канал). Пуснете си рутера на 20MHz в 802.11n, също така го заковете на конкр

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Диагностиката с сложен процес, но ... - може да се пробва изключване на рутер 15-20 мин, преди игра, както и самия лаптоп - съответно прави ли проблем, след колко време и т.н. - при възникна

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Не е важно, ако при проблем с лаптопа - друго устройство си има интернет. Принципно да, но ако драйвера е един и същи и 3 месеца работи, а после почва да прави проблем - по-скоро бих търсил про

Публикувани изображения

преди 45 минути, teo-glavata написа:

Айде, ще си ги мерим ли?

Не си ли застанал вече пред огледалото?

преди 45 минути, teo-glavata написа:

като ви "изтече" договора сменяйте ISP

Даа, и авторката те разбра веднага... Опитваш се да се правиш на знаещ, ползвайки разни абревиатурки.
Не виждам да си дал ни едно предложение за решаване на проблема? Само вееш вятър

преди 1 час, teo-glavata написа:

Koe ниво сертификат имаш? 

А ти да не би да имаш MVP, a? 'щот' аз сега карам курс за начална компютърна грамотност.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Не си ли застанал вече пред огледалото?

Не! Не смея д аго направя - гледкаъа не е прятна :)

преди 4 минути, цър-вул написа:

Даа, и авторката те разбра веднага... Опитваш се да се правиш на знаещ, ползвайки разни абревиатурки.
Не виждам да си дал ни едно предложение за решаване на проблема? Само вееш вятър

Дали? Не ме интересува, кой какво е разбрал. Aвторкта няма проблем (с "рутера")

Вятъра, .....прави сериозни поражения!

преди 47 минути, teo-glavata написа:

Заради това:

преди 1 час, jhoro написа:

Непознатите устройства не се появяват изведнъж, от самосебе си.

И заради това:

на 8.06.2023 г. в 21:24, цър-вул написа:

Проблемът явно не в рутъра, щом телефоните се връзват. Въпреки, че не е казано в кой обхват са те.

Хайде да ти обърна малко внимание, че вече съм на компа.

Прочете ли първия пост

на 7.06.2023 г. в 20:53, Здравка Бонева Иванова написа:

Притежавам лаптоп ...

От ... приблизително година, инернет връзката стана нестабилна, основно когато съм в онлайн вразката по време на игрите. След като прекъсне, не се възстановява, въпреки че е с настройка за автоматично свързване. Обикнавоне практикувам - рестарт на компютъра, а напоследък за по лесно включвам самолетен режим, после изключвам и има еефект.

Най-вероятно тази конфигурация не е променяна, откакто е станала на лаптоп. Значи - познати или непознати устройства - в един момент има безжична връзка, в следващия момент - няма!

Проблемът може да не е в рутера или WiFi, а в комуникацията между тях. Затова препоръчах да пробва на 5 GHz - рутера го позволява.

преди 4 минути, jhoro написа:

Проблемът може да не е в рутера или WiFi, а в комуникацията между тях.

Аз никъде не видях, да има рутер и АР. Айде на североюг :) Какво е това WiFi? Просто един интерфейс! Ама,,,,както и да е - 

преди 1 час, teo-glavata написа:

Какво е това WiFi? Просто един интерфейс!

Wi-Fi

преди 8 часа, teo-glavata написа:

Виж сега... че си  обикновен лузър, зна-ем. Айед не  се пъни , че да не излезе течно, а!

Кога стана калайджия - кога ти почерня ...

• Автор

Искам да БЛАГОДАРЯ  на всички, които взеха отношение по темата. Чесно казано, такава сърдечност и готовност за спешна помощ, не съм срещала и в болничната система... След ресетването на рутера, изключването му от ел. мрежата за кратко, актуализирането на фирмуера на рутера - засега безжичната  връзка е стабилна. За колко време ще се види... и ще кажа, не заради друго, а заради негово величество Знанието. Още веднъж Благодаря! Ако има и начин да изразя и материална благодарност - бих го направила, все пак ми се спести много време и средства.

Здравейте! За да не дублирам темата, ще питам тук. Предполагам авторката не би имала нищо против.

Участници: лаптоп HP-M936, AMD Ryzen 5 4500U 2.38 GHz, Windows 11 Home ; рутер TP Link TL-WR842N и аз - почти пълен лаик по темата.

Рутера беше настроен от доставчикът ми на интернет, заради някаво ограничение, така че нямам паролата и съответно достъп до настройките му. Допреди месец всичко беше наред и след това лаптопа започна да губи Wi-Fi връзката, отначало рядко, напоследък все по-често. Приблизително 5-10 минути има, изчезва за около 15 секунди, отново се свързва сам без моя намеса и така ... Мобилни телефони, телевизор, таблет нямат проблема в същият момент. Интересното е, че ако включа хотспот на телефона си (вързан към същият рутер) и свържа лаптопа към него (телефона), проблема го няма. Не знам дали се изразих достатъчно ясно?! С други думи рутера си е наред, лаптопа и той, само дето връзката периодично прекъсва :)

Можах да направя диагностика точно при едно от прекъсванията и ми изписа че WI-Fi няма валидна конфигурация. Та си мисля, че може да се размина без сервиз, но някой трябва да подскаже.

Когато прекъсне > десен клик по Старт бутона, избери Run, в полето напиши cmd и натисни [Enter].
Ще се отвори черен прозорец. В него постави този ред:

sc query "WlanSvc"| findstr "STATE"

и натисни [Enter]
При нормални условия трябва да върне 

STATE              : 4  RUNNING

Ако върне 

STATE              : 1  STOPPED

напиши

net start wlansvc

Мерси, ще се пробвам, макар че прозореца от 15-ина секунди е малък и докато се усетя е минал наполовина.

Нямам време да стигна до там. Мога само да видя  промяна на иконата в лентата на задачите. 

ами ще трябва да ми кажеш и къде точно в изгледа да го търся това. отворих го за първи път откакто ползвам компютър :)

преди 55 минути, Nikko2 написа:

Здравейте! За да не дублирам темата, ще питам тук. Предполагам авторката не би имала нищо против.

Участници: лаптоп HP-M936, AMD Ryzen 5 4500U 2.38 GHz, Windows 11 Home ; рутер TP Link TL-WR842N и аз - почти пълен лаик по темата.

Рутера беше настроен от доставчикът ми на интернет, заради някаво ограничение, така че нямам паролата и съответно достъп до настройките му. Допреди месец всичко беше наред и след това лаптопа започна да губи Wi-Fi връзката, отначало рядко, напоследък все по-често. Приблизително 5-10 минути има, изчезва за около 15 секунди, отново се свързва сам без моя намеса и така ... Мобилни телефони, телевизор, таблет нямат проблема в същият момент. Интересното е, че ако включа хотспот на телефона си (вързан към същият рутер) и свържа лаптопа към него (телефона), проблема го няма. Не знам дали се изразих достатъчно ясно?! С други думи рутера си е наред, лаптопа и той, само дето връзката периодично прекъсва :)

Можах да направя диагностика точно при едно от прекъсванията и ми изписа че WI-Fi няма валидна конфигурация. Та си мисля, че може да се размина без сервиз, но някой трябва да подскаже.

Според мен рутера е настроен на автоматичен избор на канал и е започнал по-често да го сменя, вероятно повечко мрежи са се появили, за това е и честото разкачане от мрежата! Това може да се провери, като проверявате след всяко прекъсване на кой канал се появява мрежата с програма като , wifi analyzer ! Ако е така, просто трябва да се влезе в настройките на рутера и да се зададе ръчно някой честотен канал!

а дали няма да е по-добре да го занеса на доставчика ми и да му кажа за проблема? навремето го ограничиха да подава сигнал само до 3 устройства (затова го и заключиха), но в последно време забелязах че мога да го ползвам едновременно с 5-6. лошото е че няма хал хабер от тези неща.

ПП ако беше както обяснихте, нямаше ли да прекъсва връзката към произволно устройство?

преди 5 минути, Nikko2 написа:

а дали няма да е по-добре да го занеса на доставчика ми и да му кажа за проблема? навремето го ограничиха да подава сигнал само до 3 устройства (затова го и заключиха), но в последно време забелязах че мога да го ползвам едновременно с 5-6. лошото е че няма хал хабер от тези неща.

ПП ако беше както обяснихте, нямаше ли да прекъсва връзката към произволно устройство?

Резонен е въпроса, но има възможност другите устройства по-бързо да се рекънектват, а лаптопа по-бавно, а пък ако има и ограничение за брой безжични клиенти, както казвате ....! 

На ваше място не бих повече се занимавал с този сравнитено евтин и нисък рутер! Бих погледнал дори и за друг доставчик на интернет и бих закупил по-висок клас рутер. Не бих се съгласил да ми е ограничено личното устройство от провайдъра или най-малкото бих ползвал мое устройство за безжична , дори и жична връзка след техния рутер/устройство !

Без този проблем, съм напълно доволен от статуквото.  Доставчика няма вина че направи навремето ограничения според договора, а както писах май вече не действат. Рутера пуска нет към всичко наоколо, скоростта е добра. Вече втори час нямам прекъсвания ... Почнах да си мисля, че причината е в струпването понякога на десетина устройства в помещението, всяко с включени всички възможни връзки. 

ПП Сега се сещам, че май всичко започна след като монтирах охранителна камера. Тя си е свързана към рутера дори когато не я ползвам и е изключена от приложението. Ще пробвам да я изключа от контакта и да видя ще има ли резултат, макар че е малко вероятно.

ето снимка от изгледа на събитията. горните две са от крашването на връзката предполагам. ако на някой му говори нещо. докато камерата бе изключена за половин час нямаше прекъсвания. а преди 20 години се живееше толкова просто :)

Untitled.jpg

преди 3 часа, Nikko2 написа:

Ще пробвам да я изключа от контакта и да видя ще има ли резултат, макар че е малко вероятно

Напротив много е вероятно видео наблюдението взима най-много от честотната лента на нета купи си гигабитов рутер има по 70 лв с евтини рутери като тоя на твоят доставчик не очаквай стабилност .

преди 1 час, adersa написа:

Напротив много е вероятно видео наблюдението взима най-много от честотната лента на нета купи си гигабитов рутер има по 70 лв с евтини рутери като тоя на твоят доставчик не очаквай стабилност .

Единственото по-смислено мнение, другите са като от чат-бот!

Авторът доста прилично е обяснил, ама никой не чете подробностите.

преди 6 часа, Nikko2 написа:

Беше добре да се каже - кой е доставчикът, по какъв начин се получава Интернет - ЛАН, ADSL, оптика ..., чия собственост е рутера, каква скорост се предлага.

Гигабитов рутер има смисъл само, ако доставчикът осигурява поне 500-600 Mbos. Постоянна скорост, не максимална на хартия!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.