Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Често прекъсване на WiFi връзката

Featured Replies

Разрешен от Raze

преди 15 минути, jhoro написа:

Гигабитов рутер има смисъл само, ако доставчикът осигурява поне 500-600 Mbos.

И как го измисли това? Ако е нужна бърза връзка между отделните устройства пак ли да се вземе 100 мегабита? Какво пречи да има запас?

• Отговори 90
  • Прегледи 14,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Лаптопът е стар и е от поколението, когато някои безжични платки с чип на intel не толерираха "дебели банди" (40-мегахерцов канал). Пуснете си рутера на 20MHz в 802.11n, също така го заковете на конкр

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Диагностиката с сложен процес, но ... - може да се пробва изключване на рутер 15-20 мин, преди игра, както и самия лаптоп - съответно прави ли проблем, след колко време и т.н. - при възникна

• plamen_petrov_80
    plamen_petrov_80

Не е важно, ако при проблем с лаптопа - друго устройство си има интернет. Принципно да, но ако драйвера е един и същи и 3 месеца работи, а после почва да прави проблем - по-скоро бих търсил про

Публикувани изображения

Всеки писал дотук е опитал да помогне, няма нужда от спорове. Доставчика ми се казва Римекс, условията по договора вече не ги помня. Имаше ограничение до 3 устройства едновременно и някакъв праг на сваляне. Вдигнаха цените и предполагам граниченията отпаднаха. Повтарям, допреди месец бях напълно доволен от услугата, която получавам. В къщи, след кабела са поставили тяхно устройство, не знам как се казва. От него излиза кабел, който се свързва с рутер, който е мой, но след покупката е занесен и настроен от тях и аз нямам парола за влизане. В къщи има 3 телефона, лаптоп, два телевизора, два смарт часовника, уредба, секюрити камера и таблет, които в едно или друго време ползват WiFi от този рутер.

А изключването на камерата не помогна. Връзката отново крашва. Понякога е доста рядко, понякога през десетина минути. Винаги след около 15 секунди се самовъзстановява, без моя  намеса. Та те така.

преди 1 час, Raze написа:

И как го измисли това? Ако е нужна бърза връзка между отделните устройства пак ли да се вземе 100 мегабита? Какво пречи да има запас?

Какъв е този „100 мегабита“? Умрялата сапунерка 740N е 150 Mbps! Този на автора е 300. В момента - с TP-Link Archer AX10 AX1500 на 5 GHz - едвам стигам 500 Mbps вътрешна скорост.

преди 20 минути, Nikko2 написа:

Всеки писал дотук е опитал да помогне, няма нужда от спорове.

Това не е спор - ние така си говорим, на висок тон - щото не чуваме!

преди 20 минути, Nikko2 написа:

Доставчика ми се казва Римекс, условията по договора вече не ги помня.

В къщи, след кабела са поставили тяхно устройство, не знам как се казва. От него излиза кабел, който се свързва с рутер, който е мой, но след покупката е занесен и настроен от тях и аз нямам парола за влизане. В къщи има 3 телефона, лаптоп, два телевизора, два смарт часовника, уредба, секюрити камера и таблет, които в едно или друго време ползват WiFi от този рутер.

А изключването на камерата не помогна. Връзката отново крашва. Понякога е доста рядко, понякога през десетина минути. Винаги след около 15 секунди се самовъзстановява, без моя  намеса. Та те така.

Говориш за тези - Римекс ООД. Обади им се и искай данните за достъп.

Тяхното устройство най-вероятно е ONT (optical network terminal - терминал за оптична мрежа).ONU GPON Huawei HG8310M 1port GE – Công ty TNHH Công Nghệ Quang Lâm

Връзката ще е по PPPoE и трябва да знаете потребителско име и парола. Нямат право да откажат!

Описаните устройства/клиенти е доста голям. Едва ли се използват всичките едновременно и не е зле, да ги изключваш.
Купуването на двубандов (не е задължително гигабитов) рутер ще облекчи трафика.

преди 3 часа, adersa написа:

купи си гигабитов рутер има по 70 лв с евтини рутери като тоя на твоят доставчик не очаквай стабилност .

За тези пари - гигабитов ще е LAN порта. Wi-Fi скорост смятат, като съберат скоростите по 2,4 GHz лента и по 5 GHz лента.
Търговски трикове.

TP-Link Archer C6 v4 AC1200 - по 2,4 GHz лента 300 Mbps + по 5 GHz лента 867 Mbps = обща скорост 1200 Mbps

преди 16 минути, jhoro написа:

Какъв е този „100 мегабита“? Умрялата сапунерка 740N е 150 Mbps! Този на автора е 300. В момента - с TP-Link Archer AX10 AX1500 на 5 GHz - едвам стигам 500 Mbps вътрешна скорост.

Това с какъв хардуер? Как е свързано другото устройство, модел на адаптера?

Хора, обикновен ползвател съм. Доволен съм страница да се отваря до 1 секунда, филм от 1,5 GB да се свали до 5-10 минути и филмите по HBO Max да не прекъсват. Изброените устройства никога не са били включени едновременно. Обикновено на линия е един телевизор, камерата и лаптопа.

На снимката е щайгата, която ми дадоха и си вършеше добре работата доскоро

ПП Това е доставчика. Когато нещо ми върши работа, не пипам, не бърникам и не питам. По тази причина не съм искал достъп.

IMG_20230617_232628.jpg

преди 40 минути, Nikko2 написа:

Хора, обикновен ползвател съм. Доволен съм страница да се отваря до 1 секунда, филм от 1,5 GB да се свали до 5-10 минути

Каква ти е скоростта ? В днешно време филм 1 гб за 5 мин не е добре .Аз такъв стриймвам за 1 2 минути директно от магнет торентите .

преди 1 час, adersa написа:

Каква ти е скоростта ? В днешно време филм 1 гб за 5 мин не е добре .Аз такъв стриймвам за 1 2 минути директно от магнет торентите .

Виж офертите на доставчика - 300 Mbps е максимума!

преди 12 часа, Nikko2 написа:

Хора, обикновен ползвател съм. Доволен съм страница да се отваря до 1 секунда, филм от 1,5 GB да се свали до 5-10 минути и филмите по HBO Max да не прекъсват. Изброените устройства никога не са били включени едновременно. Обикновено на линия е един телевизор, камерата и лаптопа.

На снимката е щайгата, която ми дадоха и си вършеше добре работата доскоро

ПП Това е доставчика. Когато нещо ми върши работа, не пипам, не бърникам и не питам. По тази причина не съм искал достъп.

IMG_20230617_232628.jpg

Тази „щайга“ е Dasan H662GR - GPON Gigabit ONT with VoIP & Video и поне на хартия - има добри параметри.

Цитат
  • Оптичен порт    SC/БТР
  • LAN портове    2 x 10/100/1000 Base-T (RJ45) порт
  • VoIP портове    1 x FXS (RJ-11) портове
  • CATV    1 x RF порт (F-конектор) до 1GHz

Данните за достъп - име и парола - се въвеждат в нейните настройки и там няма нужда да пипаш! Твоят рутер

преди 22 часа, Nikko2 написа:

Участници: лаптоп HP-M936, AMD Ryzen 5 4500U 2.38 GHz, Windows 11 Home ; рутер TP Link TL-WR842N и аз - почти пълен лаик по темата.                   

е след нея и проблемите са в него.

Тук трябва да кажа, че изброявайки „участниците“ - си забравил половината!

Въпросната щайга си има достатъчно портове и не виждам нужда - телевизора да се свързва през Wi-Fi мрежата на твоя рутер. Ето схема на свързване, от ръководството

image.png.6a4ec64b08db737925bd3904e6bed2fd.png image.png.46c35212af7560b8e6cdeb51587e30b0.png

Ето и изглед отзад, с означение на отделните портове

image.png.399cd9f9fce9dafd14a5801a01a1297d.png

Теб те интересуват 5 и 7.
Към 5 свързваш WAN порта на твоя рутер с Ethernet кабел.
Към 7 свързваш телевизора с коаксиален кабел.

преди 11 часа, jhoro написа:

Виж офертите на доставчика - 300 Mbps е максимума!

С такава скорост филм над 1 гб се тегли за секунди , а при онлайн стрийм няма насичане .

Online streaming 4К не насича и при 90 мегабита, дори през това време да се ползва интернет връзката и за нещо друго. Дори пуснах на компютъра youtube видео на 8К, а на телевизора 4К - и двете си вървят нормално, без да насичат. В това време дори сийдвам и торенти. Доставчик - networx.

Така го свързаха техниците още в началото и не съм пипал нищо. Вярно че нищо не разбирам, но след всичките проби които правих и написах вече, струва ми се, че този проблем ще се реши само с 2-3 кликвания някъде. Или някое тикче да се сложи или махне някъде в настройките. Ако бе хардуерен проблем, то щеше да важи за всички връзки. Повтарям, лаптопа не губи връзка, ако взима нет от хотспот на телефона. Всички останали устройства ползващи рутера, не губят връзка. Просто между лаптопа и рутера нещо не се получава. Моя логика, може и да бърка.

ПП Допускам и че ограничението от 3 устройства едновременно си е запазено и останалите в помещението бъркат нещо рутера, който си го "изкарва" на лаптопа. Ще оставя само 3 включени едновременно, пък да видим.

image.jpeg.599407f52e4e8200a8579576e9e0f56c.jpeg

Според скрийншота от Event Viewer, който си дал на предната страница, не успяваш да си вземеш IP адрес от DHCP сървъра, вероятно при опит за подновяване на lease-а. Сега е моментът да направиш нещо смело и да си раздадеш статично IP на компютъра, с маска, gateway и DNS сървър. Ако е това, което си мисля, ще ти спрат проблемите.

А може просто да св рже лаптопа с рутера през кабел. Тогава ще разбере - проблема в DHCP сървъра ли е или в WiFi адаптера.

Мерси за подсказките, но може би  няма да се наложи да се стигне до тях. От вчера проблема не се появява и предположението ми е следното: приложението Fing ме е подвело, че всички устройства с включен WiFi могат да се свържат с рутера (което е вярно) и могат да ползват интернет едновременно от него (което не е). Ограничението от 3 устройства едновременно явно не е отпаднало. Оставих включен WiFi само на телевизора, камерата и лаптопа и прекъсванията спряха. Остава ми само да опитам, ако направя хотспот на лаптопа, дали останалите джаджи могат да го ползват без рутера да се "усети" :), което си е алтернатива. В краен случай си оставам така - и без това телефоните си имат мобилни данни, часовниците пък блутут ...

Благодарност на всички взели участие!

Не знам дали ограничението е на безжични или въобще на клиенти към рутера или пък ONTто, но да съм си сменил провайдъра няколко пъти до този момент, ако не премахне или съдейства за отпадане на всякакви ограничения от подобен тип !

@цър-вул може ли по-конкретно за сапунерката!

@JohnTRIVOLTA навремето сам си избрах този план с ограничението, та доставчика няма вина. Просто камерата, която взех наскоро дойде в повече. Засега нещата остават така, макар че имам избор на доставчици.

преди 2 минути, Nikko2 написа:

@цър-вул може ли по-конкретно за сапунерката!

@JohnTRIVOLTA навремето сам си избрах този план с ограничението, та доставчика няма вина. Просто камерата, която взех наскоро дойде в повече. Засега нещата остават така, макар че имам избор на доставчици.

Навремето е минало време! Преполагам няколкократно е минал срока на договора и с пълно право може да поставяш условия за промяната му за бъдещо ползване!

преди 34 минути, цър-вул написа:

Вариант е да си сложиш една сапунерка разширител (за 20-ина лв) и проблемът ти ще изчезне. И всички устройства ще са свързани

А рутера

на 17.06.2023 г. в 14:11, Nikko2 написа:

... рутер TP Link TL-WR842N ... 

не е ли такава сапунерка?

Последно- КОЛКО РУТЕРА ИМА?

преди 48 минути, Nikko2 написа:

Оставих включен WiFi само на телевизора, камерата и лаптопа ...

Защо изобщо ползваш WiFi та телевизора? Щом CATV ги е придобил кабел- слагай и ядан utp и го вържи по ЛАН.

преди 19 минути, jhoro написа:

Защо изобщо ползваш WiFi та телевизора? Щом CATV ги е придобил кабел- слагай и ядан utp и го вържи по ЛАН.

Дотам не хвърлям :) Без да съм го включил уайфая на телевизора, не мога да ползвам youtube и HBO Max или поне не знам друг начин, ако има.

Един рутер имам.

Вижте, проблема го няма вече, ситуацията общо взето ме устройва.

преди 1 час, Nikko2 написа:

Дотам не хвърлям :) Без да съм го включил уайфая на телевизора, не мога да ползвам youtube и HBO Max или поне не знам друг начин, ако има.

Един рутер имам.

Вижте, проблема го няма вече, ситуацията общо взето ме устройва.

Хммм! Първо казваш TP Link TL-WR842N,  после - Dasan H662GR. Явно ги бъркаш, но поне уточнихме какво има.

Няма нужда всички устройства да се свързват безжично. По жицата сигналът е по-силен и по-стабилен.

преди 35 минути, цър-вул написа:

А защо не пуснеш хотспот от лаптопа?

И какво "ще раздава ", ако пак "загуби козите"?

Хайде пак, за последно - в къщи има кабел, след него е Dasan. От този Dasan излиза коаксиален кабел за телевизора. При тази конфигурация мога да гледам само телевизия. WiFi НЯМА, освен на комшиите. За да мога да ползвам WiFi от Dasan излиза още един кабел, свързан с TP link, който пуска безжичен интернет до 3 устройства. Как да го напиша по-просто? Направих си хотспот на лаптопа, пуска нет, ще пробвам колко джаджи ще се качат на черешата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.