Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сега е момента българина да си купи ефтини гъзарски икономични коли

Featured Replies

В момента искат да изчистят Запада от старите дизели 15-18 годишни, като яко извиват ръцете на собствениците със всякакви глупости с по-високи данъци и забрани къде да не влизаш. Като се има напредвит и скъпите сервизи, много паднаха 15-18 годишните дизелчета. Обаче има и един тънък момент специално в Холандия на всяка закупена нова кола се плаща мито. Обаче, когато я изнесеш за чужбина (ЕС) може да ти върнат част или цялото платено мито за тая кола. От друга страна има покачване на бензиновите коли, при тях всичко все още си е свободно и няма такава все още доброволна принуда към хората да ги махат. Има доста добри запазени екземпляри, нафтата на дълъг път само я мирише. Те тия коли в рамките на две до три години ще изчезнат от Запада. Но не в моргите. 

преди 13 минути, Коркодила написа:

В момента искат да изчистят Запада от старите дизели 15-18 годишни, като яко извиват ръцете на собствениците със всякакви глупости с по-високи данъци и забрани къде да не влизаш. Като се има напредвит и скъпите сервизи, много паднаха 15-18 годишните дизелчета. Обаче има и един тънък момент специално в Холандия на всяка закупена нова кола се плаща мито. Обаче, когато я изнесеш за чужбина (ЕС) може да ти върнат част или цялото платено мито за тая кола. От друга страна има покачване на бензиновите коли, при тях всичко все още си е свободно и няма такава все още доброволна принуда към хората да ги махат. Има доста добри запазени екземпляри, нафтата на дълъг път само я мирише. Те тия коли в рамките на две до три години ще изчезнат от Запада. Но не в моргите. 

Така е.

И аз им се чудя на капиталистите - как могат да се връзват на малоумните приказки за некфа зелена революция???

• Автор
преди 3 минути, ined написа:

И за какво ти е дъртата печка, да си я караш на село ли, че няма да те пускат в града с нея.

И в кой град няма да ме пускат? В Лом или Лондон?

преди 2 минути, Коркодила написа:

И в кой град няма да ме пускат? В Лом или Лондон?

В Лом ще те пуснат, ама къде го слагаш при градовете.

Цитат

Сега е моментът българинът да си купи евтини гъзарски икономични коли

Тоя български език на нищо го направихте...
Да, при белите хора имат и данъчна, и финансова политика за подмяната на "мръсните" возила от населението.

ЕВТИНИ

преди 1 час, Cocatron написа:

На дизел?

Може. Има газо-дизел. Друг е въпроса, че там не може само на газ, а комбинация от двете горива (бях чувал за съотношение 70% дизел, 30% газ, но може и да греша). И съвсем друг е въпроса, че самата уредба може да ти излезе колкото колата (ако е от по-евтините..макар че, в днешно време евтини коли останаха ли? Май не...).

преди 16 минути, Петър Ангелов написа:

Може. Има газо-дизел. Друг е въпроса, че там не може само на газ, а комбинация от двете горива (бях чувал за съотношение 70% дизел, 30% газ, но може и да греша)

70/30 (дизел/LPG) е на празен ход. Под "товар", теоретично се стига до обратното съотношение. Но все пак, това си остава малко екзотика.

преди 15 минути, teo-glavata написа:

70/30 (дизел/LPG) е на празен ход. Под "товар", теоретично се стига до обратното съотношение. Но все пак, това си остава малко екзотика.

Това не го знаех. Навремето (преди 6-7 години) ми беше хрумнало да сложа такава уредба на дъртия Авенсис, но след бързо проучване, установих че тя ще струва колкото колата и се отказах (и съответно - не съм задълбавал в подробности какво точно е отношението). А извън това - някаква идея (разбира се, съвсем ориентировъчно) колко пари струва такава инсталация към момента?

Всъшност, сега видях, че съм допуснал грешка в посат си горе, за което се извинявам. Не става дума за дизел/LPG, а за дизел/метан.

Пропан-бутана не е добра опция при газо-дизел системите, по ред причини....основната е недостатъчната детодетонационна устойчивост при двигатели с голямо сгъстяване.

Още по-евтино може да си купи гъзарска кола от наводнението в Донбас, ще мирише малко на изгнило ама важното да изгледа отвън гъзарска.

преди 7 часа, Коркодила написа:

България нали е в ЕС, тия ограничения влизат в сила за целия ЕС, така че по-скоро Ганя ще трябва да се чуди как да се отървава от 30 годишните трошки.

преди 3 часа, Петър Ангелов написа:

Това не го знаех. Навремето (преди 6-7 години) ми беше хрумнало да сложа такава уредба на дъртия Авенсис, но след бързо проучване, установих че тя ще струва колкото колата ......

Повечето Българи гледат на автомобила не като средство за придвижване, а като средство за доказване на нещо...

https://money.bg/auto/kakvi-koli-karat-bogatite-amerikantsi.html

А "ние" де имаме "коли в повече", то какво означава??? = В смисъл, тези които имат служебни автомобили ... :) 

ОК, някои се гордеят со ГЗ, мъ някои имаме и други неща от пред ... :) 

преди 31 минути, ivan_pop написа:

Повечето Българи гледат на автомобила не като средство за придвижване, а като средство за доказване на нещо...

https://money.bg/auto/kakvi-koli-karat-bogatite-amerikantsi.html

Напълно вярно. Но не всички. Аз от как имам книжка (нейде да има към 20-на години вече) съм се убедил, че колата (каквато и да е тя) е просто един варел на 4 колела, чиято основна цел е да ти свърши работата (да те закара от т.А до т.Б, со все багажа) и толкова. Е, разбира се, трябва да е сигурна (като конструкция) и да не харчи като змей и по-възможност - и да не се разваля всеки месец. Извън това, другите неща са малко или много глезотия. Ама това си е мое мнение. Секи сам си преценя... ;)

• Автор
преди 2 часа, Bubbles написа:

България нали е в ЕС, тия ограничения влизат в сила за целия ЕС, така че по-скоро Ганя ще трябва да се чуди как да се отървава от 30 годишните трошки.

Глупости! Всяка държава си има вътрешна политика. Както и всяка община. Тука например в централната част на някои градове е забранено да се карат дизели до 2002г. В моя град обаче не е. В Германия пък може на всякъде, но трябва да си купиш Еко стикер.

"ефтини гъзарски икономични коли"

не се ли пишеше с "в"

• 4 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.