Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защита на USB флашка от копиране

Featured Replies

Здравейте,

Имам следният проблем. Трябва да кача видеа на USB флашки, които да се подаряват. Идеята е потребителите да могат да гледат видеата - без парола, но не и да ги копират. Пробвах да направя драйва readonly през run на windows, но тогава пак позволява копирането. Може и да е платен софтуера.

Благодаря предварително

Евентуално може да се кодира видео файла и да се измисли някакъв плеър, който да го декодира и само с него през USB паметта да може да се подкара. И евентуално да се сложи някаква хардуерна защита - примерно ако се копира на друго устройство и USB паметта не е налична, да дава грешка. Общо-взето мисия невъзможна - чете ли се информацията, ще може да се копира.

преди 2 часа, bogeko написа:

Здравейте,

Имам следният проблем. Трябва да кача видеа на USB флашки, които да се подаряват. Идеята е потребителите да могат да гледат видеата - без парола, но не и да ги копират. Пробвах да направя драйва readonly през run на windows, но тогава пак позволява копирането. Може и да е платен софтуера.

Благодаря предварително

Невъзможно.

преди 2 часа, bogeko написа:

Здравейте,

Може и да е платен софтуера.

Благодаря предварително

Заповядай безплатен

https://www.maartenbaert.be/simplescreenrecorder/

ще изкопира всичко що си криптирал с платен софтуер.
Те и тъпите англичани от ITV си въобразяват, съм нямал да мога да си запиша предванията им качени на сайта им за зяпане безплатно от английско ИП, ама аз си ги записвам всички които ми трябват.

преди 3 минути, Белгиеца написа:

Заповядай безплатен

https://www.maartenbaert.be/simplescreenrecorder/

ще изкопира всичко що си криптирал с платен софтуер.
Те и тъпите англичани от ITV си въобразяват, съм нямал да мога да си запиша предванията им качени на сайта им за зяпане безплатно от английско ИП, ама аз си ги записвам всички които ми трябват.

Четем ли?

преди 2 минути, Белгиеца написа:

Да разбира се, при това подигравателно четем смешките  пуснати за раздвижване на активността.

И като четем - какво търси питащия и какво му даваш ти?

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Питащият не съществува, това поредният клонинг на един дето това му е работата да си измисля тъпи питанки.

Този за когото говориш - обичаше ли да плаща?

преди 7 часа, bogeko написа:

Здравейте,

А нещо друго не пробва ли? Това да ти не е телевизора, дето пише видео на флашка само за него си, криптирано. :) 
Намери си програмист да ти направи кодек, известен само на програмата, което ще изпълнява това видео!

преди 6 часа, Клонинга написа:

А нещо друго не пробва ли? Това да ти не е телевизора, дето пише видео на флашка само за него си, криптирано. :) 
Намери си програмист да ти направи кодек, известен само на програмата, което ще изпълнява това видео!

и при прехващане на екрана .... всичко се обезмисля.

• Автор

Благодаря на всички за отговорите.

@Белгиеца - съществувам, и не мисля, че питането е тъпо, не всички знаем и разбираме от всичко!

Относно записа на екрана - да, това ми е ясно, въпроса беше поне малко да се затрудни копирането. Видеата са доста нишови и хората, които ще ги гледат няма чак толкова да се напъват да ги разпространяват

@цър-вул - за момента и аз стигнах само до това решение.

Като цяло друга допълнителна опция е добавянето на воден знак и текст за авторски права и забрана на разпространение. Не че ще го спре, но поне да са предупредени по законовия път.

преди 1 час, bogeko написа:

...

Като цяло друга допълнителна опция е добавянето на воден знак и текст за авторски права и забрана на разпространение. Не че ще го спре, но поне да са предупредени по законовия път.

Ето, че накрая се сети - един голям воден знак и ... друго няма какво да направиш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.