Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Софтуер за разпознаване на текст

Featured Replies

Привет хора,

Прредстои ми напиисването на дипломна работа и наистина искам да се представя добре. За съжаление в интернет няма абсолютна ниикаква актуалнаа информациия по темата. Работата е там че съм малко мързелив като повечето студенти. Имам доста книги по темата и мии е интересноо ако ги сканирлррам с високо качество на страницата може ли след товааа с някакъв софтуеррр да се разпознае текста. Съоответно след товаааа да го добаря към дипломната работа с малко корекции с помощта на ChatGPT. Искаммм дда кажа че не ми сее печата страниица по страницаааа от книга. Друго си е да го имам текста и просто да се направят малко корекци.☺️

Виее сигурно ще си кажете да помоля ChatGPT да ми я напише, но просто темата ми е доста навътре в материята и чат бота пише само глупости.  :)

току-що, Thores написа:

Привет хора,

Прредстои ми напиисването на дипломна работа и наистина искам да се представя добре. За съжаление в интернет няма абсолютна ниикаква актуалнаа информациия по темата. Работата е там че съм малко мързелив като повечето студенти. Имам доста книги по темата и мии е интересноо ако ги сканирлррам с високо качество на страницата може ли след товааа с някакъв софтуеррр да се разпознае текста. Съоответно след товаааа да го добаря към дипломната работа с малко корекции с помощта на ChatGPT. Искаммм дда кажа че не ми сее печата страниица по страницаааа от книга. Друго си е да го имам текста и просто да се направят малко корекци.☺️

Виее сигурно ще си кажете да помоля ChatGPT да ми я напише, но просто темата ми е доста навътре в материята и чат бота пише само глупости.  :)

Общото наименование на подобен тип софтуер е OCR (Optical Character Recognition). Лидер, в това отношение от доста години е abbyy finereader

Abbyy FineReader - платена, но най-добрата, иначе ако пребориш мързела пусни в Google > OCR.

С какво ще сканираш книгите? Виж дали производителя на хардуера няма нужните неща в пакета.

• Автор

Ще го видя това Abby Fine Reader какво представлява

Книгите ще ги сканирам с домашен принтер. Ще го пусна на висока разделителна способност и толллкова

току-що, Thores написа:

Ще го видя това Abby Fine Reader какво представлява

Книгите ще ги сканирам с домашен принтер. Ще го пусна на висока разделителна способност и толллкова

Явно не е само принтер ...

току-що, Thores написа:

Да. Три в едно е. Скенер, принтер и копир. Дано да станне нещоо

При правилни настройки преди сканирането ще стане. Fine Reader се справя много добре, при качествен растер, който му е подаден

Няма как да няма информация по твоята дипломна работа. А това, че те мързи и не си чел ама грам си е твой проблем. Нищо лично разбира се.

преди 48 минути, Емил Костов написа:

Няма как да няма информация по твоята дипломна работа. А това, че те мързи и не си чел ама грам си е твой проблем. Нищо лично разбира се.

:offtopic_s: Кой сега е инквизицията??? :) .... Мързеливият човек не пита,  а го прави по-лесно! ;) = Няма начин да няма начин по-лесен от твоя!!! :)  ... Да не би да остаряваш??? :) 

току-що, дioiд написа:

:offtopic_s: Кой сега е инквизицията??? :) .... Мързеливият човек не пита,  а го прави по-лесно! ;) = Няма начин да няма начин по-лесен от твоя!!! :) 

Я си говори с Бог и ни остави на мира ако обичаш!

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Я си говори с Бог и ни остави на мира ако обичаш!

Програмата я знаем ... ABBYY FineReader  ... НО, дали има безплатно за някои неща??? ;) 

п.п. Или си против да се печели от инфантилни??? 

преди 4 минути, дioiд написа:

Програмата я знаем ... ABBYY FineReader  ... НО, дали има безплатно за някои неща??? ;) 

Тя на практика е безплатна - 99€/година. Самото физическо изработване+довършителните работи по тази дипломна работа ще е повече

• Автор
преди 1 час, teo-glavata написа:

При правилни настройки преди сканирането ще стане. Fine Reader се справя много добре, при качествен растер, който му е подаден

Ще пробвам. Аз чак сега видях че има подобни приложения и за телефона. Може би с телефона ще стане по добре.

ПС. Книгите са на български език.

може и с телефона - Text Scanner OCR или ABBYY TextGrabber.
После прехвърляш файловете на компютъра и обработваш
Добре е да имаш някаква стойка за телефона

• Автор
току-що, цър-вул написа:

може и с телефона - Text Scanner OCR или ABBYY TextGrabber.
После прехвърляш файловете на компютъра и обрработваш

Утре ще го видя. Може би с телефон ще е по добре, но дочувам че тези софтуери имали най-голям успех с английския език.

преди 3 минути, Thores написа:

Утре ще го видя. Може би с телефон ще е по добре, но дочувам че тези софтуери имали най-голям успех с английския език.

Повече пробвай, по-малко чувай :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.