Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със SD-карта

Featured Replies

Здравейте!
Имам проблем със SD-карта за фотоапарат. Няма да описвам надълго и нашироко проблема, защото стигнах до извода, че плъзгачът, който я заключва и отключва, пада сам надолу и я заключва. Много е хлабав и при мушване в леглото на апарата сигурно се вдига нагоре, защото скоро след една-две снимки камерата спира да я разпознава и извежда съобщение, че е заключена. Освен това, когато постои по-дълго в апарата, забелязвам, че червеният индикатор свети, дори когато камерата е изключена. 
SD-картата е някаква измислена- Technova. Досега не съм имала проблем дори с по-нисък клас карти. 
Въпросите ми са следните: ако счупя плъзгача, дали няма да изчезне този проблем със заключването (мисля, че в този случай няма да може да се презаписва върху нея- т.е. ще стане еднократна); вторият ми въпрос е дали е възможно и без памет карта да се направят снимки- някой сподели, че е правил подобно нещо (камерата е позволила една-две снимки без карта).

Благодаря предварително!

• Автор

Най-вече ме тревожи светлинният индикатор. Той мига непрекъснато, дори когато сложа нормална SD-карта. Надявам се този боклук да не е повредил нещо електрониката. Изваждах батерията, рестартирах и пак мига непрекъснато, като след много кратко време изключва режима на готовност на екрана. 

преди 5 минути, mariami написа:

Най-вече ме тревожи светлинният индикатор

Това на бойлера ли е?
Хайде малко по-сериозно! Нали не се предполага, че трябва да извадим кристалните топки/боба и да открием за какво устройство става дума.
Мигането е индикатор за определен проблем - отваряте си ръководството за устройството и накрая има раздел Отстраняване на проблеми. И четете за това поведение, ако е описано. Сигурно има и описан метод за начално установяване на устройството.

• Автор
току-що, цър-вул написа:

Това на бойлера ли е?
Хайде малко по-сериозно! Нали не се предполага, че трябва да извадим кристалните топки/боба и да открием за какво устройство става дума. Мигането е индикатор за определен проблем - отваряте си ръководството за устройството и накрая има раздел Отстраняване на проблеми. И четете за това поведение, ако е описано. Сигурно има и описан метод за начално установяване на устройството.

Посочено е, че става дума за фотоапарат. Ами, ще опитам да се отнеса сериозно и да поровя. Благодаря! Реших, че някой може да е имал подобен проблем. Опитът е най-добрият учител.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 17.06.2023 г. в 14:04, ivan_pop написа:

А той предполагам е "СМЕНА 8М"?

Мхм. Ама с SD-карта. Не вярвам да си виждал такъв.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.