Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво се случва в Русия?

Featured Replies

преди 1 минута, MZ/X написа:

Това ли ти е върховната мечта?

ДА!

преди 1 минута, MZ/X написа:

Мигар Пригожин не е руснак също и с кеф ще избива руснаци от собствения си народ?

Можа да е расснак, но е пич! Щом някой плаща, той е на линия!

• Отговори 663
  • Прегледи 39,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Белгиеца
    Белгиеца

Това което ще падне е главата на Пригожин.

• Далеч напред си, ама с уискито...

• Т.Христов
    Т.Христов

Точно така!!! Не само ще разбърква, ЩЕ ОПРЕДЕЛЯ СВЕТОВНИЯТ РЕД!!!! Ще почерпа бира, и аз по-ясно не бих го казал.

Публикувани изображения

Аз ще цитирам Коваленко:

И като цяло, това е многозначително.

ЧВК "Вагнер" не можаха да превземат малкия украински град Бахмут за 10 месеца.

Но ЧВК на Вагнер могат да стигнат до Москва за три дни или дори по-бързо.

За руснаците е по-лесно да се бият помежду си, отколкото с украинците, което те успешно правят

преди 2 минути, BANKATA написа:

Но ЧВК на Вагнер могат да стигнат до Москва за три дни или дори по-бързо.

И ако стигнат, какво ще правят там?

току-що, bioid написа:

Да. И Путин ще избяга, примерно в Урал, и ще създаде там нова държава. Откъде ви намират такива, не ми е ясно...

Путин ще избяга в ърал, колкото бен ладен избяга! Бум тряс и нема путин

преди 2 часа, ivan_pop написа:

Ще падне ли Путин?

Царете напускат Кремъл само с краката напред, така че освен ако не падне мъртъв, никакъв няма да падне. Според мен това е някаква тактика за отвличане на вниманието от друго. Не знам колко е възможно с бавните танкове и платена армия, която е само една от другите платени армии да се тръгне към Москва и да се завземене, да не говорим това да стане с деморализирани и накуцващи изморени войници връщащи се от фронта. Не знам как я вижда тая работа Пригожин, с "щаба" си намиращ се на около 1 150 km от Москва. Нещо друго се случва, явно искат да прекратят войната с инсценировка на някакви вътрешни събития и някаква изкупителна жертва.

01000000-0aff-0242-ddd2-08db747bd8a5_cx0

преди 17 минути, bioid написа:

Да. И Путин ще избяга, примерно в Урал, и ще създаде там нова държава. Откъде ви намират такива, не ми е ясно...

На джуджето може още да не са казали и си спи блаженно в бункера вярвайки на лъжите на Конашенков за победите на руската армия.

преди 9 минути, Гражданин написа:

Царете напускат Кремъл само с краката напред, така че освен ако не падне мъртъв, никакъв няма да падне. Според мен това е някаква тактика за отвличане на вниманието от друго. Не знам колко е възможно с бавните танкове и платена армия, която е само една от другите платени армии да се тръгне към Москва и да се завземене, да не говорим това да стане с деморализирани и накуцващи изморени войници връщащи се от фронта. Не знам как я вижда тая работа Пригожин, с "щаба" си намиращ се на около 1 150 km от Москва. Нещо друго се случва, явно искат да прекратят войната с инсценировка на някакви вътрешни събития и някаква изкупителна жертва.

Напълно възможно да е цирк за отвличане на вниманието!

преди 32 минути, NewRedDragon написа:

ДА!

Можа да е расснак, но е пич! Щом някой плаща, той е на линия!

Значи ако някой от другия отбор му е платил повече и се е обърнал срещу родината си е пич а не държавен изменник?
Много интересно.

По темата : Какво точно си мислят някои че се случва?
Нищо което да не се е случвало в повечето войни.
Просто някои хора се вземат твърде насериозно и забравят за какво всъщност са на фронта.
Такива обикновено не свършват добре, но винаги се намира по някой.
В конкретния случай дори не говорим за националната армия на дадена страна а за някаква групировка.

преди 13 минути, Гражданин написа:

Не бих се и учудил да е отвличане на вниманието, все пак войната преди всичко е тактика, странно защо в наши дни това е така добре забравено. :)

преди 1 минута, Bubbles написа:

Значи ако някой от другия отбор му е платил повече и се е обърнал срещу родината си е пич а не държавен изменник?
Много интересно.

Няма нищо интересно. Така е в реалния бизнес - няма вечни приятели, има вечни интереси!

преди 3 минути, Bubbles написа:

В конкретния случай дори не говорим за националната армия на дадена страна а за някаква групировка.

Не е групировка! Групировка са били т.нар партизани в бг. Това си частна фирма!

Липсва ми нещо в тая тема...  ше зема да повикам... пардон, ще перифразирам първия въпрос от един тест за... бе стар тест...

1. Ако част от вагнеровците са казаци, всички казаци са бивши бандеровци, а всички редовни руски части са си eбaли майката, то кое твърдение е вярно:
а/ вагнеровците са казаци
б/ @attj ше цъфне тъдява до 15 мин.
в/ руснаците са нередовни чеченски части

преди 28 минути, lebel написа:

Липсва ми нещо в тая тема...  ше зема да повикам... пардон, ще перифразирам първия въпрос от един тест за... бе стар тест...

1. Ако част от вагнеровците са казаци, всички казаци са бивши бандеровци, а всички редовни руски части са си eбaли майката, то кое твърдение е вярно:
а/ вагнеровците са казаци
б/ @attj ше цъфне тъдява до 15 мин.
в/ руснаците са нередовни чеченски части

Чуть, чуть опоздала, но на фронте.

Пригожин реши да цака с 10-ка коз, но се очертава да го надцакат поне с Асо!
И вместо да уцели 10-ката на болната си мечта за власт, уцели 10-ката на най-неподходящото време за това - дните на 'контранастъплението' на Украйна.
Което го превръща във вид предател към официалната власт на Русия.
А е вид, защото и той и Путин имат еднакви виждания за целите на войната в Украйна.
Различават се естествено по методите за постигането им.

Няма кой да подкрепи Пригожин:
- украинците са доволни от открилата се по-голяма вероятност за контра-успех, но никога няма да го подкрепят;
- американците и те така доволни, но ще се радват от разгрома му, за да елиминират силните военни позиции на Вагнер в Африка;
- бившите соц. страни си спомнят за словесните (засега) към тях военни заплахи от страна на Пригожин;
- западът няма да го подкрепи, защото не е гей-послушко и ще своеволничи;
- руснаците няма да го подкрепят даже и да мразят Путин - защото от Пригожин политик не става и е конфликтен в повече.

Що му трябваше на Пригожин да се изцаква...

преди 26 минути, bioid написа:

Така е. Но може и това да е част от един по-голям план.

Силно се съмнявам да има някакъв скрит план, двете страни почнаха вече да се избиват.
И все пак ако има някакъв таен план, единственото логично, което съзирам е обявяване на значителна, възможно и всеобща военна мобилизация в Русия, както и въвеждане на военно положение.

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

Нищо особено не се случва - обикновен военен преврат. Вагнер си е чстна фирма - прави това, за което ѝ се плаща. САЩ ще решат какво ще се случва с бившата държава рассия

Поне успешно си разбрал, че опитите за преврат се изпълняват от САЩ, че Вагнер са подкупени от САЩ и сега САЩ опитват смяна на режима в Русия.

Вагнер първо работеше в полза на руската страна, но се обърна срещу Русия след като бяха купени/подкупени от Колективния Запад.

преди 1 час, NewRedDragon написа:

Няма нищо интересно. Така е в реалния бизнес - няма вечни приятели, има вечни интереси!

Бъркаш нещата, тук не говорим за бизнес а за това да се обърнеш срещу собствената си родина, това е държавна измяна и пари, интереси и пр. не играят.
Може да е частна фирма но дейността й е пряко свързана със защита интересите на страната в която се намира, обърне ли се срещу нея става престъпна.

преди 1 минута, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Поне успешно си разбрал, че опитите за преврат се изпълняват от САЩ, че Вагнер са подкупени от САЩ и сега САЩ опитват смяна на режима в Русия.

Вагнер първо работеше в полза на руската страна, но се обърна срещу Русия след като бяха купени/подкупени от Колективния Запад.

Защо наричаш една чисто търговска сделка, подкуп? Който плаща, той пръчва музиката на оркестъра!

преди 1 час, Bubbles написа:

Много интересно.

Да, точно това се е случило. Щом е зарязал сигурното си бъдеще във военната индустрия, защото са му дали някакви "готови пари", да се обърне срещу Русия, държавата, на която групата Вагнер първоначално беше основана, значи не е много умен.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Бъркаш нещата, тук не говорим за бизнес а за това да се обърнеш срещу собствената си родина, това е държавна измяна и пари, интереси и пр. не играят.

Напротив - "Вагнер" си е нормален търговец, по смисъл. Явно някой е платил повече. Тук няма родини и други - има само и единствено пари!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.