Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скрити файлове на външния диск

Featured Replies

Антивирусната ми сканира файлове, които се намират в кошчето на диска. Отварям $RECYCLE.BIN, обаче е празна папка. Къде може да са тези файлове тогава? Диска е WD My passport ULTRA.

Разрешен от B-boy/StyLe/

• Решение
преди 1 минута, *S197* написа:

Антивирусната ми сканира файлове, които се намират в кошчето на диска. Отварям $RECYCLE.BIN, обаче е празна папка. Къде може да са тези файлове тогава? Диска е WD My passport ULTRA.

1. Направил ли си да виждаш и системните файлове (не само скритите)?

2. Ако си изтрил нещо то отива в тази папка, но съдържанието не се изтрива, ако не бъде изтрито и от истинския Recycle Bin. След като се изтрие и оттам тогава тя си остава празна иначе съхранява всички изтрити неща.

А защо питаш мен. Това е съдържанието, което си изтрил ти. Щом не ти трябва вече трий смело иначе досега ти е заемало място, а ти си мислел, че е изтрито. Може и филми да си трил. :)

преди 4 минути, *S197* написа:

От тия 4 тб, оснатах с око 60 гб. Мисля да трия. :D Аз си мислех, че изтритото минава в коша на windows.

Без значение къде триеш - вътрешен или външен диск, флашка, дискета  ... - изтритото не се мести никъде! Остава си там, просто във файловата таблица мястото се декларира като „свободно“! Кошчетата са междинна спирка - всяко физическо устройство си има отделно.

преди 39 минути, *S197* написа:

От тия 4 тб, оснатах с око 60 гб. Мисля да трия. :D Аз си мислех, че изтритото минава в коша на windows.

Направи си един експеримент. Изтрий някой голям файл от външния диск и той ще отиде в Recycler папката и в Recycle Bin-a. Не го търкай от Recycle Bin-a и разкачи диска и ще видиш, че той ще изчезне и от кошчето (иконата му ще стана празна) докато не вържеш пак диска. Остава си на външния диск докато не го изтриеш и от кошчето. Тогава и Recycler-a се изпразва. Както каза @jhoro, докато не декларираш, че е изтрит си стои.

И след изтриване от кошчето съдържанието на файла е на диска. На практика системата записва 0 за вектора на първия сектор на файла в таблицата за съдържание на тома. Всичко останало си там, докато не се запише друга информация (част от друг файл) върху секторите, които заема съответният файл.

преди 2 часа, цър-вул написа:

И след изтриване от кошчето съдържанието на файла е на диска. На практика системата записва 0 за вектора на първия сектор на файла в таблицата за съдържание на тома. Всичко останало си там, докато не се запише друга информация (част от друг файл) върху секторите, които заема съответният файл.

Но мястото се освобождава за ползване, което него го интересува. Иначе е ясно, че може да се възстанови ако не е презаписан дяла.

• Автор
преди 33 минути, цър-вул написа:

Написах го по-скоро като допълнително пояснение и не е към теб! ;) 

Хубаво е да се ползва бутона Цитат иначе се получава объркване.

преди 3 часа, цър-вул написа:

Написах го по-скоро като допълнително пояснение и не е към теб! ;) 

Много си прав! Написаното е за всички, които се интересуват. 

Мислех аз да го напиша,  ама се отказах.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.